Uzasadnienie mojego "zaślepienia" jednym zdaniem dla każdego:
1. Messi - aktualny geniusz piłkarski jedyny w swoim rodzaju.
2. Ibrahimovic - najbardziej nieprzewidywalny zawodnik, siła plus precyzja.
3. Lewandowski - jeden z najbardziej kompletnych zawodników na pozycji nr 9, umie grać głową, zastawić się, wejść w drybling, oddać techniczny, czy też silny strzał.
4. Suarez -podobny do Lewandowskiego, jest nieco szybszy, może trochę silniejszy i zwinniejszy, niestety minus za nurkowanie, zbyt dużą symulkę i udawanie, na tym poziomie nie przystoi.
5. Ronaldo - może i wybitny ale zbyt kontrowersyjny, cała drużyna musi grać pod jego dyktando i na jego warunkach, stąd m.in. to FC Barcelona zdobywa więcej trofeów od Realu w ostatnich latach.
Co do reszty miało być top five... Neymar nie wątpliwie technik nie z tej bajki, ale miewa zbyt duże wahania formy, chociaż sezon 2014/2015 bardzo dobry niemal idealny, czekam na więcej i mam nadzieję, że będzie więcej. Aguerro jestem jego wielkim fanem, ale aby być wyżej to trzeba więcej grać, a on miewa zbyt dużo kontuzji, a ja oceniam wg siebie tylko całokształt. I jako, że nie jestem ekspertem to jest trochę, ale tylko odrobina fanatyzmu w tym wszystkim i dobrze mi z tym