Autor Wątek: Zestaw feederowy 3,3 m do klasyka  (Przeczytany 3366 razy)

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Zestaw feederowy 3,3 m do klasyka
« Odpowiedź #15 dnia: 29.12.2021, 07:14 »
Panowie, mam małe pytanko, mianowicie potrzebuje zakupić budżetowy kij do klasycznego feedera na wodę stojącą, na nie dużą odległość i nie mogę się zdecydować  pomiedzy: Okuma Caymer 3.30 do 60g a Jaxon Green Point 3.30 do 60g może któryś z was posiada lub widział w akcji chociażby jeden z tych kij i jest wstanie coś więcej się wypowiedzieć, byłbym wdzięczny.

Od dwóch lat łowię Jaxonem Genesis Pro method feeder 3,3 m/60 g, czyli poprzednikiem Green Point'a. To moja ulubiona wędka. Dobrze niesie, nie boi się karpi 5 kg. Najlepiej pracuje z podajnikami 20-30 g. Mam do niej młynek 2500 od Penn'a. Używam zarówno do method feeder, klasyka, jaki i gruntówki tylko z ciężarkiem.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 29.12.2021, 19:25 »
Preston ignition przy Robinsonie tx3 czy Tubertini tbr lake albo Daiwie nzon -s wygląda po prostu  słabo ;)

Offline krzys_u

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #17 dnia: 31.12.2021, 10:18 »
Jeśli chodzi o wędkę to Tubertini TBR Lake Strong, bardzo uniwersalny kijek. Sprawdzi Ci się przy klasyku i przy metodzie. Ciężar wyrzutu do 60 gram daje komfort rzucania. Świetny kijek do plecionki. I do tego poszukaj budżetowego młynka w rozmiarze 4000 -4500. Np Tubertni Drex żeby był komplet. Pomimo, że ceny sklepowe przekroczą trochę Twój budżet, to przy delikatnej negocjacji ceny zestaw do wyrwania za 700 zł bez problemu.
Wędka bajka jeśli chodzi o wykonanie i pracę.
Dziękuję za wasze propozycję, trochę mi chodzi po głowie w/w wędka a nie mam czasu żeby podjechać i pomacać w sklepie stacjonarnym. Pytanie do osób które posiadają czy na pewno składa się na równo na 2 (chodzi czy szczytówka nie wystaje ponad dolnik), na zdjęciach w necie wygląda jakby było o.k.