Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2022  (Przeczytany 260342 razy)

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2022
« Odpowiedź #1170 dnia: 30.07.2022, 21:50 »
Nie jestem typowo nastawiony na sumy i dla mnie to przyłów który cieszy w methodzie, i też nie pierwszy którego złapałem ale za to największy jak do tej pory bo 85 cm, fajna walka choć za długo nie walczył i na początku myślałem że to amur bo odjazdy fajne robił.

Nie tylko z suma jestem zadowolony bo to był pierwszy dzień gdzie w testach i w boju mogłem przetestować Fluorocarbon Sunline (gdzie zastosowałem go jak przywieszka a pisałem w odrębnym wątku), i jak na razie po jednym dniu jestem mega zadowolony. Sporo wyciągniętych karpi no i ten sum a i też jestem mile zaskoczony łownością waftersów Spotted które moczyłem dzisiaj pierwszy raz i praktycznie co rzut to jakaś ryba.

Gratuluję wszystkim :bravo: :fishonhook: :bravo:
Z poważaniem Marcin

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1171 dnia: 31.07.2022, 14:09 »
Martinus pogratulować!!! :bravo: :thumbup: :beer:

Offline vckat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1172 dnia: 31.07.2022, 16:56 »
U mnie ostatnio kiepsko, strasznie spadła mi ilość i wielkość wyciąganych rybek.

GDZIE JEST RTĘĆ! GDZIE SĄ DZIECI Z MICHAŁOWA?! PINIĘDZY NIE MA I NIE BĘDZIE! JA WAM WÓJTA NIE WYBIERAŁEM.

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1173 dnia: 31.07.2022, 18:49 »
Za to jazgarz niewiele większy od dumbelsa

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #1174 dnia: 31.07.2022, 20:02 »
Za to jazgarz niewiele większy od dumbelsa

Jak ja dawno tej Rybki nie widziałem!!
Gratulacje. :bravo:

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
« Odpowiedź #1175 dnia: 31.07.2022, 22:48 »
W tym tygodniu udało się coś więcej połowić 8)

Czwartek to wypad na Maślankę z Kamilem i Grzegorzem. Od rana zimno, a ja na krótki rękaw, chłopaki w bluzach, długich spodniach - no ja to trochę zmarzłem :facepalm: Grzegorza wzięliśmy w środek, a ja z Kamilem na otworkach. Łowić zaczęliśmy o tej samej porze i początkowo szliśmy względnie równo jeśli chodzi o ryby, ale potem Panowie mocno mi odjechali. Widać doświadczenie i umiejętne dobieranie taktyki oraz dostosowywanie się do tego co robi przeciwnik. Moje leniwe strzelanie kukurydzą sprawiło, że ryba, która na początku była również u mnie, gdy już odeszła to długo wrócić nie chciała. Żąglowałem to kuku bombką to metodą i trafiały się pojedyncze ryby tu i tu. Do godziny 14 miałem 15 sztuk, chłopaki pewnie pod 30. Grzegorz kosił bombką strzelając pelletem a Kamil najpierw metodą a potem slow sinkiem. Gdy ryby mu się wkręciły miał branie co 2-3 rzut :O  Później wszyscy przesiedliśmy się na slow sinka, bo zrobiło się gorąco i ryba super zbierała z powierzchni. Pierwszy raz udało mi się dobrze połowić właśnie w ten sposób: amurek w pierwszym rzucie, potem sporo karpików i karpii, pojedyncze wzdręgi i jeszcze 2-3 amurki. Moja ryba dnia to karp 6,8kg właśnie na anal bomba ;D Co ciekawe na gumce miałem wtedy przynętę którą ofiarował mi Grzegorz czyli CLS od Meusa w kolorze fioletowym a'la denaturat 4 stanowiska w lewo siedział gość który również łowił na slow sinka i wymiatał niesamowicie. Miał dużo większy zasięg z procy i łowił rybę za rybą, aż połamał podbierak ??? Jeszcze kawałek dalej siedział Kruszyn i ćwiczył PW Wagglera. Wszyscy mieli ryby, widać było że słoneczko robi swoje i trzeba łowić z powierzchni. Ja cały dzień przesiedziałem pod parasolem, co mocno utrudniało rzucanie, a Kamil w słońcu by w końcu się poddać i przyjść poleżeć w moim cieniu :D

W piątek po pracy wyskoczyłem na stowarzyszeniowego no killa by połowić chociaż trochę, bo w sobotę i niedzielę miało padać i nie zapowiadało się na jakiekolwiek wędkowanie :( Pogoda była średnia, mocny wiatr, niezbyt ciepło. Mimo to postanowiłem porzucać slow sinkiem czego efektem był karpik ze zdjęcia. Niestety nie zważony, bo sekundę po zrobieniu jednej jedynej foty ryba wyskoczyła mi z ręki, upadła na matę i zjechała prosto do wody :facepalm: Myślę że miał ok 6kg. Poza tym kilka wzdręg na anal bomba i 2 lub 3 karpiki na metodę rzuconą i zostawioną samą sobie gdy byłem zajęty bombką :)
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline Shreku82

• Ekspert
« Odpowiedź #1176 dnia: 01.08.2022, 05:43 »
Brawo Bartek

Patryk

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #1177 dnia: 01.08.2022, 12:30 »
Pięknie Bartek!!! :bravo: :thumbup: :beer:

Offline wojtas1986

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1178 dnia: 04.08.2022, 19:46 »
Środowy wypaz z córką na pobliską komercję. Nad wodą spędziliśmy cały dzień. Ilość ryb niezbyt imponująca ale za to czas spędzony z dzieckiem nad wodą bezcenny. Mała łapie coraz większego bakcyla na łowienie i już planuje kolejny wyjazd. Upał tego dnia doskwierał dość mocno ale udało się po połuniu i przed odjazdem wyjąć jakieś rybki z wody.

Offline Cobi92

• Ekspert
« Odpowiedź #1179 dnia: 04.08.2022, 23:10 »
Dzisiejszy upalny dzień po wyjściu z pracy spędziłem na tej samej wodzie co ostatnio by znów pobawić się slow sinkiem.

DRAMAT

Kilka wzdręg, ze dwie takie "medalowe" :P , do tego 2 lub 3 płotki. Ciężka bombką rzucona w miejsce strzelania również nie dawała ryb, nawet leszczyków. Słońce paliło mimo siedzenia pod parasolem. Coś czuję że jutro stopy mi odpadną chociaż użyłem kremu. Dopiero ok godziny 20 gdy słońce zaczęło się chować za wzgórzem udało się wydłubać 2 karpiki z dna oraz jednego na pellet Wagglera. Największy może 3kg czyli słabo. Weekend znów bez wędkowania, za to zlot na Mokate z każdym dniem bliżej :)

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1180 dnia: 07.08.2022, 12:31 »
W piątek (05.08.22) wybrałem się nad Odrę w takie miejsce na ryby, z nastawieniem bardziej na rekonesans niż wyniki. Mimo to kilka rybek wpadło. Klimat odcinka rzeki sprawił, że nabrałem apetytu na takie łowienie. Mimo, że to 90 km od domu.
Fajne jest to, że w tym hobby, co jakiś czas, odnajduję coś nowego.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline brendas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 64
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #1181 dnia: 08.08.2022, 21:21 »
Pierwszy dzień tygodniowego urlopu od razu obrodził w pokaźne ryby.
3 dniowe sypanie towaru, kilka wskazówek od naszego forumowego kolegi Michała N., plus wcześniejsza lokalizacja miejsca pokazały prawdziwy potencjał wody, z którego na pewno da się wycisnąć jeszcze więcej.
Ryby szybko się pojawiły, ale równocześnie szybko się nudziły, trzeba było żonglować zestawami, przynętami, czasem to był 5 mm dumbells, czasem 3 kukurydze na push stopie. Wpadły piękne płocie, kilkanaście leszczy, jazie, nawet i lin się pojawił. A coby trochę obrzydzić życia, trafiły się dwa sumiki, które pomógł mi spacyfikować kot przybłęda.
Kilka ryb zgubionych w zielsku, kilka spinek, mimo to i tak wynik jest fajny, cieszy różnorodność ryb.
Zbiornik PZW - no "no kill" :(

Kuba

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1182 dnia: 08.08.2022, 21:35 »
Mój pierwszy wypadzik w sierpniu. Jak dla mnie, z rybami szału nie było. Innym poszło jeszcze słabiej ...
Stawiałem na skórkę z powierzchni ale za dużo kaczek pływało na stawie i już drugi rzut dał branie kaczorka. PVA - zawiodło. Orzech zawiódł. Dzień ratowała metoda i wątróbka ...
;)

Offline Cobi92

• Ekspert
« Odpowiedź #1183 dnia: 08.08.2022, 22:15 »
Szybki wypad po pracy na mały miejski zbiornik. Nawet nie nastawiałem się że usiądę w swoim miejscu, bo ostatnio regularnie siedzi tam parka po 50tce i łowi na wielkie spławiki, chyba bez efektów. ja siadam na innym brzegu i tym razem też tak było.

Dla odmiany zrobiłem mix 50:50 pikantnego kiełbasianego Method Mixa od Sonu i pelletu Skretting 2mm zamiast użyć czystego pelletu. zanętą mocno czerwona, o intensywnym zapachu po przesianiu przez sito zrobiła się bardzo pulchna. Do wody poszły dwie metody na różne dystanse. Dalszy dał ok 30-35cm lina, nieco większego leszcza oraz krąpia, natomiast na sam koniec trafił się mały bonus na drugą wędkę czyli pelnoluski karpik ok 1,5kg. Dzień na plus, może jesienią będzie warto tam więcej posiedzieć :)

Offline Shreku82

• Ekspert
« Odpowiedź #1184 dnia: 09.08.2022, 02:35 »
Brendas, piękne te płocie Jazie i leszcze też
Mirek, całkiem dobrze Ci poszło
Bartek, jak na taki miejski stawek to połowione

Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka

Patryk