Widać firmy szeroko wchodzą w 2022.Kolejna nowość tym razem wędkarze z sosnowca testują to rozwiązanie.
Cytat: Brzanoholik Sandomierski w 02.01.2022, 19:05Cytat: Rebrith w 02.01.2022, 17:57Żarty żartami ale w czym właściwie koszyk okazał się lepszy od sprężyny, że ją wyparł? Mam na myśli oczywiście taką normalną, wielkości koszyka.W koszyk możesz upchnąć właściwie wszystko zamknąć zanętą z obu stron i w wodę - ze sprężyną było by ciężko. Kwestia wygody i nic więcej Po co piszesz gupoty... jak nie wiesz to nie pisz.Sprężyna nawet ta z dociążeniem stałym lub przeletowym po wpadnięciu do wody nigdy nie gwarantawoła że przynęta utopiona w zanęcie bedzie na górze a nie na dole... Ryby brały na sprężyne bardzo dobrze ale krótki przypon był swobodny a nie utopiony w koszyku... bombom był ryż dmuchany który po wchłonięciu wody zachowywał się jak teraźniejsze wawtery...Obecne koszyk do metody i mają mase ciężkości ustawioną na dnie co powoduje że spadają na dno obciążeniem. Przynete mamy zatopioną w zanęcie co powoduje że praca zanęty z biegiem czasu uwalnia przynęte i powoduje dobra prezentacje.
Cytat: Rebrith w 02.01.2022, 17:57Żarty żartami ale w czym właściwie koszyk okazał się lepszy od sprężyny, że ją wyparł? Mam na myśli oczywiście taką normalną, wielkości koszyka.W koszyk możesz upchnąć właściwie wszystko zamknąć zanętą z obu stron i w wodę - ze sprężyną było by ciężko. Kwestia wygody i nic więcej
Żarty żartami ale w czym właściwie koszyk okazał się lepszy od sprężyny, że ją wyparł? Mam na myśli oczywiście taką normalną, wielkości koszyka.
Cytat: mjmaciek w 02.01.2022, 18:09Widać firmy szeroko wchodzą w 2022.Kolejna nowość tym razem wędkarze z sosnowca testują to rozwiązanie. Haha dobre Maćku ,co prawda jestem z Zagłębia, ale na oczy te patenty pierwszy raz widzę
Cytat: mjmaciek w 02.01.2022, 19:25Cytat: Brzanoholik Sandomierski w 02.01.2022, 19:05Cytat: Rebrith w 02.01.2022, 17:57Żarty żartami ale w czym właściwie koszyk okazał się lepszy od sprężyny, że ją wyparł? Mam na myśli oczywiście taką normalną, wielkości koszyka.W koszyk możesz upchnąć właściwie wszystko zamknąć zanętą z obu stron i w wodę - ze sprężyną było by ciężko. Kwestia wygody i nic więcej Po co piszesz gupoty... jak nie wiesz to nie pisz.Sprężyna nawet ta z dociążeniem stałym lub przeletowym po wpadnięciu do wody nigdy nie gwarantawoła że przynęta utopiona w zanęcie bedzie na górze a nie na dole... Ryby brały na sprężyne bardzo dobrze ale krótki przypon był swobodny a nie utopiony w koszyku... bombom był ryż dmuchany który po wchłonięciu wody zachowywał się jak teraźniejsze wawtery...Obecne koszyk do metody i mają mase ciężkości ustawioną na dnie co powoduje że spadają na dno obciążeniem. Przynete mamy zatopioną w zanęcie co powoduje że praca zanęty z biegiem czasu uwalnia przynęte i powoduje dobra prezentacje.Wydaje mi się, że chłopaki pisali o klasycznym koszyczku zanętowym, a Ty piszesz o podajniku do metody
Po co piszesz gupoty... jak nie wiesz to nie pisz.Sprężyna nawet ta z dociążeniem stałym lub przeletowym po wpadnięciu do wody nigdy nie gwarantawoła że przynęta utopiona w zanęcie bedzie na górze a nie na dole... Ryby brały na sprężyne bardzo dobrze ale krótki przypon był swobodny a nie utopiony w koszyku... bombom był ryż dmuchany który po wchłonięciu wody zachowywał się jak teraźniejsze wawtery...Obecne koszyk do metody i mają mase ciężkości ustawioną na dnie co powoduje że spadają na dno obciążeniem. Przynete mamy zatopioną w zanęcie co powoduje że praca zanęty z biegiem czasu uwalnia przynęte i powoduje dobra prezentacje.
Cytat: mjmaciek w 02.01.2022, 19:25Po co piszesz gupoty... jak nie wiesz to nie pisz.Sprężyna nawet ta z dociążeniem stałym lub przeletowym po wpadnięciu do wody nigdy nie gwarantawoła że przynęta utopiona w zanęcie bedzie na górze a nie na dole... Ryby brały na sprężyne bardzo dobrze ale krótki przypon był swobodny a nie utopiony w koszyku... bombom był ryż dmuchany który po wchłonięciu wody zachowywał się jak teraźniejsze wawtery...Obecne koszyk do metody i mają mase ciężkości ustawioną na dnie co powoduje że spadają na dno obciążeniem. Przynete mamy zatopioną w zanęcie co powoduje że praca zanęty z biegiem czasu uwalnia przynęte i powoduje dobra prezentacje.Chyba kolega pisze o metodo-podobnym użyciu sprężyny. A w większości przypadków sprężynę stosowało się jak zwykły koszyk tylko przelotowo.
Tylko na stałe zablokowany śruciną odpowiedniej średnicy.Skuteczność obecnej metody lat temu 25.
Ja tam sprężynkę dalej w arsenale swoim mam
Cytat: tomasz 38 w 02.01.2022, 19:43Cytat: mjmaciek w 02.01.2022, 18:09Widać firmy szeroko wchodzą w 2022.Kolejna nowość tym razem wędkarze z sosnowca testują to rozwiązanie. Haha dobre Maćku ,co prawda jestem z Zagłębia, ale na oczy te patenty pierwszy raz widzę Bo to nowość jest
Cytat: mjmaciek w 02.01.2022, 19:49Cytat: tomasz 38 w 02.01.2022, 19:43Cytat: mjmaciek w 02.01.2022, 18:09Widać firmy szeroko wchodzą w 2022.Kolejna nowość tym razem wędkarze z sosnowca testują to rozwiązanie. Haha dobre Maćku ,co prawda jestem z Zagłębia, ale na oczy te patenty pierwszy raz widzę Bo to nowość jest Macieja nie każdy ma tyle lat co Ty Dla mnie nic nowego a na Śląsku nie mieszkałem.Zdjęcie pochodzi z drugiego linka Jak dla mnie sprężyna ma taką zaletę że leży sobie z selektywną przynętą gdzieś z boku i nie przeszkadza w łowieniu.https://www.wedkarz.pl/article/1217/zanetnik-i-pulapkahttps://www.wedkarz.pl/article/642/sprezyny