Autor Wątek: Osmo - Wasze opinie?  (Przeczytany 50252 razy)

Offline zyziu

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
Odp: Osmo - Wasze opinie?
« Odpowiedź #90 dnia: 29.03.2026, 21:12 »
Dużo zależy od łowiska, są takie gdzie wystarczy zabrać ze sobą tylko toxica lub krakena i nic więcej nie będzie potrzeba zmieniać ..
Do tego popularnym peletem wśród zawodników jest pro pellet dark ..

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 176
« Odpowiedź #91 dnia: 29.03.2026, 23:34 »
Zgadza się, jednak zawodnicy częściej kupują ten pellet z worków 25kg. Co do kulek to nie leżą mi. Tracą aromat i twardnieją. Kulki osmo pod innymi metkami też średnio sprawdziły mi się;) Swoją drogą to chyba większość ma w pudełku jakąś przynętę z fabryki Osmo.
I żeby nie było, że Hejtuje Osmo to wg mnie niektóre zanęty Osmo biją Sonu skutecznością... 8)

Online pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 354
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #92 dnia: 29.03.2026, 23:50 »
Zgadza się, jednak zawodnicy częściej kupują ten pellet z worków 25kg. Co do kulek to nie leżą mi. Tracą aromat i twardnieją. Kulki osmo pod innymi metkami też średnio sprawdziły mi się;) Swoją drogą to chyba większość ma w pudełku jakąś przynętę z fabryki Osmo.
I żeby nie było, że Hejtuje Osmo to wg mnie niektóre zanęty Osmo biją Sonu skutecznością... 8)

Powiedz które, nie mam so tej firmy zaufania ale z chęcią sprawdzę.

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 267
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #93 dnia: Dzisiaj o 06:13 »

Naturalna sprawa, osmo wchodziło w hype, gdzie się jeszcze sporo kulek sprawdzało, więc gdzieś zalega. Jednak tak jak mówiłem przynęty to śmietnik i szkoda czasu, kiedy rynek mamy rozpoznany i każdy wie na co ma powtarzalność, a tu praktycznie wszędzie ta powtarzalność kuleje. Czytamy o dobrych dniach czy pojedynczych rybach, więc wiadomo :)
Plum

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 193
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #94 dnia: Dzisiaj o 08:47 »
W tym roku jeszcze na furie nie miałem żadnej ryby a w zeszłym rodziła sobie dobrze. Tej wiosny alien daje sporo ryb.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline grzegorz88

• Ekspert
« Odpowiedź #95 dnia: Dzisiaj o 14:12 »

Naturalna sprawa, osmo wchodziło w hype, gdzie się jeszcze sporo kulek sprawdzało, więc gdzieś zalega. Jednak tak jak mówiłem przynęty to śmietnik i szkoda czasu, kiedy rynek mamy rozpoznany i każdy wie na co ma powtarzalność, a tu praktycznie wszędzie ta powtarzalność kuleje. Czytamy o dobrych dniach czy pojedynczych rybach, więc wiadomo :)
Bardziej miałem na myśli to, że Osmo robi kulki dla wielu firm w PL, ludzie mają i chwalą, więc nie do końca taki śmieć.
Coś tam złowić można. Dla mnie przynęty lepsze od FB czy Meusa ;)

Online lajon38

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #96 dnia: Dzisiaj o 15:29 »
Na ten sezon ponownie kupuję turbo i toxic. U mnie się sprawdziły.
PZW
Leszcz 64
Jaź 51
Lin 49
Karaś 45
Płoć 44

Offline baania

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #97 dnia: Dzisiaj o 19:14 »
A jakie kulki sprawdzają się Wam lepiej niż Osmo? U mnie to kukurydziana Esca, ale miałem też brania na Osmo Toby. Łowię na PZW.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Online carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 365
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #98 dnia: Dzisiaj o 19:18 »
Dla mnie przynęty lepsze od FB czy Meusa ;)

Akurat poprzeczka niezbyt wysoka :) na Meusa miałem zawsze wyniki mega słabe, przestałem kupować, być może teraz się poprawili, ale póki co nie zamierzam testować. FB mnie zawiódł mocno z brakiem powtarzalności tej samej serii, jak wypuścili mini ślimaki competition carp miały fajny śmietankowy zapach, oraz blady różowy kolor, fajnie brały karasie i karpie na to, że zużyłem całe pudełeczko bo często trafiały na bagnet, kolejne zakupione-zupełnie coś innego, różowy mocny, zapach inny-no cóż, tak to ja nie lubię się bawić, bo jak mam co raz się bawić w testera kulek, to chociaż jak trafię raz na kilka słoiczków na ciekawy produkt który odpowiada rybom i mi to chciałbym mieć do niego dostęp. Wg mnie FB poszedł w ilość, nie jakość, ja rozumiem, że to handel i klient musi mieć wybór, ale kupowanie tony worków czy słoiczków by coś wyłuskać dobrego, to raczej szkoda czasu i kasy i lepiej kupić coś sprawdzonego. Czasami tej jasnej competition karp użyję na czapkę, bo można coś zachmurzyć/wyróżnić się. Tak jak się czyta net to polscy producenci niemalże wszyscy cierpią na brak powtarzalności serii-szkoda.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 193
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #99 dnia: Dzisiaj o 19:34 »

Akurat poprzeczka niezbyt wysoka :) na Meusa miałem zawsze wyniki mega słabe, przestałem kupować, być może teraz się poprawili, ale póki co nie zamierzam testować. FB mnie zawiódł mocno z brakiem powtarzalności tej samej serii, jak wypuścili mini ślimaki competition carp miały fajny śmietankowy zapach, oraz blady różowy kolor, fajnie brały karasie i karpie na to, że zużyłem całe pudełeczko bo często trafiały na bagnet, kolejne zakupione-zupełnie coś innego, różowy mocny, zapach inny-no cóż, tak to ja nie lubię się bawić, bo jak mam co raz się bawić w testera kulek, to chociaż jak trafię raz na kilka słoiczków na ciekawy produkt który odpowiada rybom i mi to chciałbym mieć do niego dostęp. Wg mnie FB poszedł w ilość, nie jakość, ja rozumiem, że to handel i klient musi mieć wybór, ale kupowanie tony worków czy słoiczków by coś wyłuskać dobrego, to raczej szkoda czasu i kasy i lepiej kupić coś sprawdzonego. Czasami tej jasnej competition karp użyję na czapkę, bo można coś zachmurzyć/wyróżnić się. Tak jak się czyta net to polscy producenci niemalże wszyscy cierpią na brak powtarzalności serii-szkoda.

ślimaki to u FB porażka zreszta burgery też. Jedyne co mi od FB jako tako daje ryby to ich microny. Seria przynęt mckarp pinki mi sie super sprawdzało. Zreszta waftersy od lorpio też, ale człowiek szuka czasem kwadratowych jaj i pózniej tak to wygląda.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline grzegorz88

• Ekspert
« Odpowiedź #100 dnia: Dzisiaj o 19:52 »

Nie tylko Polscy. Ringers też ma co chwilę inne odcienie. Bardzo często są blade, ale jak już się trafi soczysta żółć to dla mnie killer ;)

Online carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 365
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #101 dnia: Dzisiaj o 19:57 »
Zgadza się, jednak zawodnicy częściej kupują ten pellet z worków 25kg.
To tam zapakowany aller z inną metką?

Online lajon38

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 38
« Odpowiedź #102 dnia: Dzisiaj o 20:37 »
A jakie kulki sprawdzają się Wam lepiej niż Osmo? U mnie to kukurydziana Esca, ale miałem też brania na Osmo Toby. Łowię na PZW.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moje ulubione to match pro , najczęściej używan.
PZW
Leszcz 64
Jaź 51
Lin 49
Karaś 45
Płoć 44