Dla mnie przynęty lepsze od FB czy Meusa 
Akurat poprzeczka niezbyt wysoka

na Meusa miałem zawsze wyniki mega słabe, przestałem kupować, być może teraz się poprawili, ale póki co nie zamierzam testować. FB mnie zawiódł mocno z brakiem powtarzalności tej samej serii, jak wypuścili mini ślimaki competition carp miały fajny śmietankowy zapach, oraz blady różowy kolor, fajnie brały karasie i karpie na to, że zużyłem całe pudełeczko bo często trafiały na bagnet, kolejne zakupione-zupełnie coś innego, różowy mocny, zapach inny-no cóż, tak to ja nie lubię się bawić, bo jak mam co raz się bawić w testera kulek, to chociaż jak trafię raz na kilka słoiczków na ciekawy produkt który odpowiada rybom i mi to chciałbym mieć do niego dostęp. Wg mnie FB poszedł w ilość, nie jakość, ja rozumiem, że to handel i klient musi mieć wybór, ale kupowanie tony worków czy słoiczków by coś wyłuskać dobrego, to raczej szkoda czasu i kasy i lepiej kupić coś sprawdzonego. Czasami tej jasnej competition karp użyję na czapkę, bo można coś zachmurzyć/wyróżnić się. Tak jak się czyta net to polscy producenci niemalże wszyscy cierpią na brak powtarzalności serii-szkoda.