Autor Wątek: Uniwersalna sztyca nasadowa  (Przeczytany 1133 razy)

Offline PrzemekJ

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Uniwersalna sztyca nasadowa
« dnia: 19.02.2022, 16:52 »
Witam.Szukam sztycy nasadowej która sprawdzi się jednocześnie na karpiach jak i przy łowieniu klasykiem.Zastanawiam się nad Preston c drome 3,6m lecz nie wiem czy przy klasyku nie będzie za ciężka. Może ktoś coś powie o tej sztycy lub może polecicie jakaś inną sztyce za ok 300zł.

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Uniwersalna sztyca nasadowa
« Odpowiedź #1 dnia: 19.02.2022, 17:07 »
Posiadam, cały zeszły sezon łowiłem, i lekka nie jest. Jest za to cholernie mocna. Można ją oczywiście skrócić, ma dwa gwinty, stosowałem i tak i tak w zależności od długości wędek ew. wys. skarpy na której łowiłem. Osobiście polecam na komercję. Natomiast do klasyka uważam ją za zbyt ciężką.
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline Leszcz1989

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #2 dnia: 19.02.2022, 21:43 »
Gdyby była gdziekolwiek dostępna to flagman squadron pro carp

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 19.02.2022, 22:08 »
Proszę:

https://www.ng24.pl/pl/p/Sztyca-do-podbieraka-match-feeder-SONIK-SKCS-COMMERCIAL-DUO-LANDING-NET-HANDLE-3.3M/1771?gclid=CjwKCAiAx8KQBhAGEiwAD3EiPxJC9dL1rq_vAckk4R_w-gfutn-CnLAI5DwewS_jH4vofJmB9SJaTxoCexoQAvD_BwE

Sztyca, którą używałem 3 lat. Bardzo doby produkt za tą kasę. 2 mosiężne gwinty zblokowane poprzecznym pinem, 2 długości użytkowe. Lekka bo około 280 gram. Nieźle wyważona w ręce się dobrze trzyma.
Przewaliłem nią z 2 tony ryb.

Offline MateoKal

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #4 dnia: 14.04.2022, 10:05 »
Czy ta sztyca Sonika nadaje się też do większych ryb, powiedzmy do 10 kg? Byłaby używana z podbierakiem Delphi Atoma o wym. 60x50.