Mam Rumpol Z-Power 3,6m 5-40g IM10. Wiem - z Rumpolem aż wstyd pokazywać się nad wodą, ale dla mnie jest git. Akcja wybitnie szczytowa. Duże przelotki. Lekka ~210 g. Trój-skład. Tania. Łowi ryby tak samo jak trzykrotnie droższa Daiwa. Wykończenia i brak niedoróbek - w tej cenie bajeczne.
Witam, dziękuję za odpowiedź .
Czemu wstyd ?
Że znaczek tej a nie innej firmy ?
To mało istotne w przypadku gdy sprzęt spełnia swoją rolę, jest bezawaryjny i użytkownik jest usatysfakcjonowany.
Ja od kilku lat łowię na rzece Wieprz. ''Wypracowałem'' metodę na łowienie. Blisko brzegu od metra do 3 przy roślnach coś a'la przystawka. I co najważniejsze są wyniki. Piękne płocie , krąpie leszcze po 2 kg , jazie. Ktoś powie że sprzęt nie tak że to nie tak . Najważniejsze że działa i są wyniki .
Długo szukałem i nadal szukam wędki która będzie spełniać moje wymagania. Długość 3,60 ewentualne 3,90 nie kluchowata nie ''batowata'' przy majtaniu na sucho w celu sprawdzenia nie kolebiąca się. O akcji i ugięciu szczytowym .
Ciężko. Naprawdę ciężko .
Po wielu próbach udało mi się znaleźć wspomnianego Dragona Silver Edition 3,90m 10-35g.
No mega.
Naprawdę pod względem akcji super.
Większe przelotki ugięcie i akcja szczytowe.
I służyła mi. Naprawdę byłem zadowolony.
I klops i nauczka nie rozkładać sprzętu w domu szczególnie przy małym dziecku

Nadepnąłem i tyle z wędki.
Przechodząc do tematu .
Sprawdziłem opis tej wędki Rumpol Z-Power 3,6m 5-40g IM10. Jedynie mnie martwi że w opisach na stronach jest napisane że akcja ''szczytowo - paraboliczna''. Nie jest ona kluchowata przy hmm ''teście'' że trzymasz ją w ręku i jakby ''potrząsasz'' przed sobą to się telepie jak alkoholik pod sklepem ?
Jakie ryby nią wyciągasz ? jak pracuje pod rybą ?
Kurczę nie mogę znaleźć żadnych zdjęć na sieci ( oprócz 2-3 powielanych na stronach sprzedaży'' ani żadnych filmików na Youtube z tą wędką .