Jak z Matrixa to aquos ulta c jest pod metodę , bardzo fajne kije miałem i polecam celne o przyjemnej pracy, nie gubią ryb przy haczykach 12 czy 14 .
Browning argon metod feeder też bardzo ciekawe patyki 😀
Z dwuskładów-potwierdzam, z resztą dzierżyłem berło po Rafale z tym wędziskiem. Poszło do ludzi tylko i wyłącznie dlatego, że był to dwuskład, a postanowiłem mieścić się w pokrowcu 140cm ze względu na wygodę transportu, a kilka razy w roku łowię "rodzinnie" więc jadę z familiadą i przewożenie długich wędek jest upierdliwe.
Niestety już takich peanów nie mogę napisać o Ultra X 3.30, którego dokupiłem do Ultra C. Nie dawała frajdy z holu mniejszych ryb, z podpietym tym samym kręciołem i żyłką szumiała mocno żyłka na przelotkach, generalnie nie podeszło mi to wędzisko.
Jeśli szukasz dwóch wędzisk po 300zł i 3.30 to dam Ci fajne rozwiązanie-kup Daiwę N'zon S 330 50g i Flagman S Canal 330 50g. Obie wędki są super. N'zonka S z większym zapasem mocy, a właściwie to inaczej z pracą fajną, miękką jak S Canal, ale w 2/3 dł pod większą rybą pokazuje swą moc, S Canal bardziej spolegliwa, ale za to nie gubi w zasadzie żadnych ryb czy to płotka 20cm czy karp 5kg chętnie współpracuje z wędkarzem. Obie wędki dzieli 2.5 raza ceny, ale na pewno nie jakości. W daiwie wiadomo, profilowany dolnik, lepszy uchwyt kołowrotka, ale praca obu wędek zasługuje na +. Minusem dla Ciebie może być fakt, że to 3skład (dla mnie plus).