Zadałem zwykłe pytanie, ale jak widać co niektórym alkohol nie służy 
No nie służy

Nie, no słuchaj. To tylko lekka kpina.
Jak jutro rano spojrzysz na swoje pytanie ze świeżej perspektywy spostrzeżesz ten bezmiar różniący to o co spytałeś, od tego co miałeś na myśli i razem się posmiejemy.
Samych podkładek na Allegro jest 57 tysięcy. Tych rozmiarem pasujących do kołowrotka. Jest z 5%? W nich samych tych , które można zastosować do kołowrotka jest 15%. I już pal licho czy chodzi o dystansowe, czy cierne, bo to każdy wie. Nie ważne jest także, czy chodzi o węglowe podkładki, czy ze złota. Nie ważne. Napisałeś, że: czy TE podkładki z Allegro będą się nadawać?
-Panie Boże czemu nie wygrałem w totka?
-TO ZAGRAJ CHOĆ RAZ!
Nie wiemy, które podkładki masz na myśli. Już to, chociażby to, dało by komukolwiek, jakikolwiek pogląd, na drugie zasadnicze pytanie w tym temacie: KTÓRY kołowrotek z tej serii w rozmiarze 5-6 tysięcy masz na myśli?
Pomóż nam sobie pomóc. Choćby mając konkretny model kołowrotka, po częściach zamiennych z instrukcji zaproponujemy jakąś alternatywę dla części, oryginalnych, dających porządny efekt, lub tej alternatywy brak, że względu na konstrukcję danego kołowrotka.
A wracając do mechaniki samochodowej...
Ujmę to inaczej: jakie klocki hamulcowe do klasy E z Allegro spowodują, że w moim AMG będę miał ABS.
Ps. Fajne ryby złowiłeś. I chyba wiem, o których kołowrotkach myślisz. Nie wiem tylko, czy widziałem je w wynikach nad wodą 2022, czy na stronach sklepów -> modeli -> producenta -> serii (13 modeli od spławika, przez feeder po carp) -> czy po zawężeniu pytania do rozmiaru 5-6k (siedmiu we wszystkich kategoriach).
I tak, te wszystkie etapy przeszedłem, aby zorientować się, że na tak zadane pytanie ni cholery nie można dać jakiejkolwiek sensownej odpowiedzi. To znaczy można. Ale mimo szczerych chęci, nie przeanalizuje naście modeli kołowrotków, aby zaproponować możliwe rozwiązania, w nadziei, że akurat trafię tym jednym w zadane zwykle pytanie.