Autor Wątek: Wyróżnienie kukurydzy  (Przeczytany 1452 razy)

Offline Borek88

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
Wyróżnienie kukurydzy
« dnia: 06.05.2022, 01:46 »
Witam, koledzy mam pytanie a mianowicie chodzi mi o kukurydzę i łowienie na bombkę, jakie macie sposoby i patenty na to a żeby jakoś wyróżnić i z ,, tuningować" kukurydzę do procy ? Jakieś barwniki, aromaty? Chodzi mi głównie o łowiska gdzie kukurydza jest podstawą i nie jako obowiązkową,,pozycją" na półce bocznej?

Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka

Offline LUKAPIO

• Ekspert
  • Reputacja: 39
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyróżnienie kukurydzy
« Odpowiedź #1 dnia: 06.05.2022, 08:32 »
Możesz kupić jakiś atraktor wędkarski, zalewajkę lub zwykłe przyprawy używane w kuchni i dodać do ziaren (aromat dowolny). Nabiorą wtedy innego smaku, może nawet i koloru. Jednak nie przesadzaj z tym, bo skutek może być odwrotny od zamierzonego, gdyż ryby znając dobrze smak i zapach kuku mogą odskoczyć jak wyczują, że coś jest z nią nie tak.
Profil na Instagramie: lukapio_fishing
Profil na Facebooku: Lukapio Fishing

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 06.05.2022, 09:18 »
No właśnie... kuku jest pozycją obowiązkową. Dlaczego? Bo ryby ją dobrze znają. I teraz chcesz im zapodać coś innego :)

Oczywiście sens w tym jest. Ale ta nowa kuku musi im zaoferować coś fajniejszego od tej zwykłej. No i, przede wszystkim, musisz ryby do niej przyzwyczaić.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #3 dnia: 06.05.2022, 09:48 »
Gdybym miał taki dylemat to po otworzeniu puszki zostawiłbym ją na trochę żeby zaczęła fermentować. Nie raz mi się sprawdziło i wielu ludzi potwierdza, że fermentowane ziarno jest bardziej skuteczne.

Na pewno ktoś będzie wiedział czy kukurydza fermentuje tak łatwo jak gotowana pszenica. Może potrzebuje dodatku cukru?