Autor Wątek: Portal SiG  (Przeczytany 6941 razy)

Offline júlio

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
Portal SiG
« dnia: 28.09.2015, 13:00 »
Siema

Pewnie zaraz mi się dostanie, ale chciałbym poryszyć temat portalu SiG. Od kilku tygodni mocna śledzę sytuacje portalu jestem codziennie i muszę powiedzieć, że ostatnio mało tam się zmienia, nie ma żadnych nowych publikacji, a magazyn SiG ostatni raz ukazał się w lipcu na mamy już prawie październik. Czy ktoś zna przyczynę tego stanu rzeczy?

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Portal SiG
« Odpowiedź #1 dnia: 28.09.2015, 13:22 »
Ogólnie w ostatnich dniach było tu bardzo gorąco , kopie kruszyły się jedna po drugiej  :D :D :D

Offline júlio

• TU NIE MA RYB
« Odpowiedź #2 dnia: 28.09.2015, 13:24 »
Ogólnie w ostatnich dniach było tu bardzo gorąco , kopie kruszyły się jedna po drugiej  :D :D :D

Nie mówię tu o forum bo tu nonstop jest dynamiczna sytuacja, tylko chodzi mi o portal.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #3 dnia: 28.09.2015, 13:41 »
Właśnie powoli będzie się to zmieniać, zwłaszcza jak wygospodaruję więcej czasu, co się chyba uda :)

Ostatnio trochę tempo spadło, i dobrze julio, że wyciągasz ten temat. Po prostu trudno jest ciągnąć kilka srok za ogon, ciężko jest samemu wszystkiemu podołać. Pomysłów mam sto na tydzień, ale doba ma tylko 24 godziny, do tego praca, no i zapał trzeba też mieć... Powoli myślę jak to wszystko ogarnąć, i wychodzi, że trzeba wreszcie ruszyć z projektami jeden po drugim.

Na pewno na dniach będzie otwarcie strefy wędkarskich blogów, gdzie każdy będzie mógł prowadzić swojego własnego bloga, coś jakby mini stronę. Ma to być pamiętnik, dziennik wędkarski z notatkami, z którymi podzielić się można z innymi, społecznościowe 'cuś' - jakkolwiek by to określić. Powinno to działać już w przeciągu kilku dni.

Ponadto pracuję nad nowym projektem, który też wkrótce ujrzy światło dzienne. Jako, ze projekt stowarzyszenia wędkarskiego niestety nie wypalił (nie wypalił projekt  - dokładnie), czasu będę miał więcej na inną sferę. Muszę się teraz pozbierać do kupy, bo trochę ogarnęła mnie apatia, ale będzie dobrze :D

Lucjan

Offline júlio

• TU NIE MA RYB
« Odpowiedź #4 dnia: 28.09.2015, 14:12 »
Dzieki za wyczerpującą odp. :thumbup: czekam z niecierpliwości na twoje nowe pomysły ;)

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5 dnia: 28.09.2015, 14:55 »
A ja sie ciesze ze wszystko troche u Lucjana zwolnilo. Jest duzo czasu na ryby, a materialy u Luka sie gromadza zbiera sie lektora i filmy na zimowe wieczory ;)

Wysłane z mojego U2 przy użyciu Tapatalka

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #6 dnia: 28.09.2015, 16:44 »
Właśnie powoli będzie się to zmieniać, zwłaszcza jak wygospodaruję więcej czasu, co się chyba uda :)

Ostatnio trochę tempo spadło, i dobrze julio, że wyciągasz ten temat. Po prostu trudno jest ciągnąć kilka srok za ogon, ciężko jest samemu wszystkiemu podołać. Pomysłów mam sto na tydzień, ale doba ma tylko 24 godziny, do tego praca, no i zapał trzeba też mieć... Powoli myślę jak to wszystko ogarnąć, i wychodzi, że trzeba wreszcie ruszyć z projektami jeden po drugim.

Na pewno na dniach będzie otwarcie strefy wędkarskich blogów, gdzie każdy będzie mógł prowadzić swojego własnego bloga, coś jakby mini stronę. Ma to być pamiętnik, dziennik wędkarski z notatkami, z którymi podzielić się można z innymi, społecznościowe 'cuś' - jakkolwiek by to określić. Powinno to działać już w przeciągu kilku dni.

Ponadto pracuję nad nowym projektem, który też wkrótce ujrzy światło dzienne. Jako, ze projekt stowarzyszenia wędkarskiego niestety nie wypalił (nie wypalił projekt  - dokładnie), czasu będę miał więcej na inną sferę. Muszę się teraz pozbierać do kupy, bo trochę ogarnęła mnie apatia, ale będzie dobrze :D

no i na ryby terz trzeba jezdzic,a zima zbliża się wielkimi krokami :-X ;)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 28.09.2015, 16:51 »
Siema

Pewnie zaraz mi się dostanie, ale chciałbym poryszyć temat portalu SiG. Od kilku tygodni mocna śledzę sytuacje portalu jestem codziennie i muszę powiedzieć, że ostatnio mało tam się zmienia, nie ma żadnych nowych publikacji, a magazyn SiG ostatni raz ukazał się w lipcu na mamy już prawie październik. Czy ktoś zna przyczynę tego stanu rzeczy?

Ja powiem tak. Są rzeczy ważne i ważniejsze w życiu. Praca, dom, rodzina a potem hobby i przyjemności...
Krzysztof

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 28.09.2015, 21:05 »
Ja bym tego stowarzyszenia nie przekreślał, może potrzebujemy jeszcze czasu, wiedzy, doświadczenia i spotkania face to face. :)
Jak nie dziś to może zacznie się coś podczas II zlotu SiG :beer:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #9 dnia: 29.09.2015, 00:50 »
Co do stowarzyszenia - ostatnie wydarzenia dobrze pokazały, że trzeba być o wiele lepiej przygotowanym, małe nieporozumienia mogą rozmontować taką organizację w jeden wieczór. Sam zresztą widzę, jak gaśnie zapał ludzi w PAA, może dokładniej - nie każdy może przeznaczać tyle czasu nieustannie na jakąś działalność kiedy jest rodzina, praca... Jasne, że nie ma co przekreślać takich planów :)

Robienie czegoś za darmo ma tę wadę, że nie może być na pierwszym miejscu - jakieś zdarzenie losowe, lub życie po prostu sprawiają, że taka działalność schodzi na dalszy plan.
Lucjan

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 29.09.2015, 01:33 »
A chciałem właśnie ostatnio po obejrzeniu filmu zapytać gdzie jest ta opcja z blogami :)
Pozdrawiam
Marcin

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 29.09.2015, 22:40 »
A chciałem właśnie ostatnio po obejrzeniu filmu zapytać gdzie jest ta opcja z blogami :)
Będzie tu ???
Robert

Wędkarstwo JWo

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 29.09.2015, 23:19 »
Blogi to dobra wiadomość.

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #13 dnia: 30.09.2015, 01:00 »
Hmm... jak te blogi dokładnie będą funkcjonować?
Pozdrawiam
Marcin

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #14 dnia: 30.09.2015, 07:08 »
Zakładasz swoją ministronę i wpisujesz co chcesz, wkładasz zdjęcia... Inni czytają i komentują, samemu też można komentować.
To może być taki dziennik wypraw, zapiski, przemyślenia - z których samemu można korzystać w późniejszym czasie, korzystać mogą też inni...

Lucjan