Hmmmm co tu by tu nie pisać ten "młynek" rzucił mnie na kolana. Jak dla mnie kołowrotek idealny do feedera a dla łowiących na większych odległościach niezastąpiony. do 1 wyjazdu na ryby myślałem, że podawanie w opisach długości nawijanej żyłki przy jednym obrocie korbką (104 cm) to chwyt marketingowy. Oj jak strasznie się myliłem. różnice odczułem po kilku godzinach łowienia na dużej odległości. opisy nie kłamią rzuty są dłuższe a to z racji dość dużej szpuli. hamulec to poezja bardzo czuły i precyzyjny. jedyny minus tego młynka to niestety cena z drugiej strony jak ktoś nie kupuje kołowrotka na sezon i nie rzuca go w piasek a "dba" o sprzęt to bardzo mocno polecam.
co tu dużo gadać jutro idę odebrać drugi taki młynek i podziękować chłopakom że mnie namówili na zakup pierwszego.
Dobrze jak ma się sklep wędkarski w swoim mieście ze sprzedawcami nastawionymi na zadowolenie klienta a nie sam zysk.
Ocena 10/10
Zapomniałem o bardzo ważnej rzeczy, kołowrotek ten ma 2 pierscienie wypełniające szpule i tak :
Pusta ma pojemność np. 0,25 mm-260 m,
z cienkim pierścieniem 0,25 mm-140 m,
Z grubym 0,18 mm-130 m