Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 282224 razy)

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #870 dnia: 02.06.2023, 04:44 »
Piękne rybki koleżanko

A takim podejściem do klienta, gospodarz łowiska sobie tylko szkodzi. Niewielu będzie chętnych na odpoczynek nad wodą z takim traktowaniem

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 197
« Odpowiedź #871 dnia: 02.06.2023, 05:54 »
A takim podejściem do klienta, gospodarz łowiska sobie tylko szkodzi. Niewielu będzie chętnych na odpoczynek nad wodą z takim traktowaniem

To prawda. W każdym interesie zaspokajanie potrzeb klienta jest kluczem do sukcesu. Jak potrzeby klienta nie zostaną zaspokojone to "se" pójdzie a jak zostaną to klient wróci. A stały klient jest warty więcej złota niż sam waży :)
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.

Offline Tomek1988

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #872 dnia: 02.06.2023, 06:57 »
Witam, mam pytanie do łowiących w Wiśle czy coś się u was ruszyło z leszczem? U mnie (Lubelska Wisła) jest straszna lipa, nic nie bierze nawet krąpie strajkują. Obawiam się, że może być powtórka z ubiegłego roku bo tarło leszcza było dwa tygodnie temu więc powinien już się ruszać za żarciem. Napiszcie proszę jak u was sytuacja. Pozdrawiam.

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #873 dnia: 02.06.2023, 07:01 »
Gratuluję wszystkim Łowcom :bravo: :bravo:

.... i Łowczyniom także :) :bravo: :bravo:

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 197
« Odpowiedź #874 dnia: 02.06.2023, 07:20 »
Witam, mam pytanie do łowiących w Wiśle czy coś się u was ruszyło z leszczem? U mnie (Lubelska Wisła) jest straszna lipa, nic nie bierze nawet krąpie strajkują.

Tydzień temu leszcza w Wiśle pod Sandomierzem nie zaobserwowano. Natomiast jeśli chodzi o krąpie to znajomy złowił takiego całkiem "nice". Ale ogólnie kicha... woda jeszcze wysoka to ryba się rozeszła po całym korycie i weź ją człowieku znajdź... :(
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #875 dnia: 02.06.2023, 15:25 »
Fajne karasie :) A co do właściciela - Kindybał mu w .... wiadomo w co ;) Rynek sam weryfikuje czego przykładem są tylko dwie osoby wędkujące.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
« Odpowiedź #876 dnia: 02.06.2023, 15:47 »
Witam, mam pytanie do łowiących w Wiśle czy coś się u was ruszyło z leszczem? U mnie (Lubelska Wisła) jest straszna lipa, nic nie bierze nawet krąpie strajkują. Obawiam się, że może być powtórka z ubiegłego roku bo tarło leszcza było dwa tygodnie temu więc powinien już się ruszać za żarciem. Napiszcie proszę jak u was sytuacja. Pozdrawiam.

Na Wiśle ostatnio nie byłem, ale w zeszłym tygodniu na Dunajcu wyglądało, że albo jeszcze w tarle, albo coś mu nie pasowało na haczyku. Spławiały się piękne leszcze ale skończyło się tylko na obserwacji.
Artur

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #877 dnia: 02.06.2023, 19:23 »
Na Łowisku za Bydgoszczą Karp - Lisi Ogon - dzisiaj byłam jedną z dwóch osób wędkujących. W zeszłym roku nie było miejsca, żeby się rozstawić, a teraz? Właściciel jest wyjątkowo złośliwy i przychodzi sprawdzać co 2h, może częściej, co tam złowiłam, prawiąc niezbyt udane komplementy i strasząc mnie w stylu "buuu porywam Cię" podchodząc od tylu. Namawia mnie też do promowania zdjęciami zanęt od niego i ryb na Facebooku łowiska. Dzisiaj sobie żartem spytałam, czy może mogę dostać wejściówkę na dzień dziecka za darmo, śmiejąc się i dając mu za chwilę należne 30zl. Powiedział, że to nie opieka społeczna i coś tam pod nosem fąfał. Potem przy wyjściu pogadałam z drugim wędkarzem, który tam był - podobno już mówił o pazernych klientach co chcą zniżki. Ostatni raz tam byłam. Nie chcę się wiecznie stresować. Ogólnie odradzam - opinie w Google tylko to potwierdzają, tak samo jak frekwencja. Szkoda, bo dzisiaj sobie pięknie zakarasiowałam. Mi naprawdę nie chodzi o zniżkę ale o kulturę osobistą. Za pierwszym razem przeszukiwał mi torby, czy nie wynoszę ryb. A ich jest tam sporo, na karpiowym stawie mają naprawdę duże okazy. Kijek Browning Black Magic jest super - dużo bardziej poręczny niż ten 3.90 na którym się nauczyłam rzucać. Robinson Free Runner tez spoko. Żyłkę nawinęłam prawidłowo, wędka ochrzczona. Oprócz tych dwóch karasi złapanych w przeciągu minuty było jeszcze w ich roczniku i mniejszym może z 10. I jeden karp jakieś max 3kg, ale zdjęcia robił mój tata lat 72 i nie umie mi przesłać reszty. Mówi że ma już za dużo tych zdjęć i nie widzi jakie już wysłał a jakie nie. 🤦‍♂️ 🐟🐟🐟 Wędkarstwo to jest coś co nas połączyło po latach oziębłości. :)

Chyba tylko 2 razy w życiu miałem przeszukanie rzeczy osobistych... oczywiście nic nikt nie znalazł i później zaczyna się głupie tłumaczenie właściciela, który bez grama dowodu i podstaw robi sobie taką wyrywkową rewizje. Mimo że szanuje jego prawo do takich spraw poprzez przeczytanie regulaminu i wykupienie pozwolenia, to wcale fajnie się z tym na końcu człowiek nie czuje.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2244
  • MFT
« Odpowiedź #878 dnia: 02.06.2023, 20:48 »
A jakbyście to Wy byli właścicielem i Wam ryby kradli?

Może to i nieprzyjemne, ale trzeb zrozumieć drugą stronę.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Drapichrust

• Ekspert
  • Reputacja: 183
« Odpowiedź #879 dnia: 02.06.2023, 21:03 »
Niestety, uczciwy człowiek czuje się nieswojo w takiej sytuacji, ale w kraju mięsiarzy i chytrorybów to konieczność :-\
Artur

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #880 dnia: 02.06.2023, 21:12 »
A jakbyście to Wy byli właścicielem i Wam ryby kradli?

Może to i nieprzyjemne, ale trzeb zrozumieć drugą stronę.
Rozumiem że dba o swoje i to jest jego prawo.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline blvck_b3rry

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Wędkarka z Kujaw
« Odpowiedź #881 dnia: 02.06.2023, 22:31 »
Często zapominam, że żyjemy w kraju fileciarzy. Jak mnie sprawdzał to grzecznie pokazałam wszystkie torby. Czułam się niekomfortowo, ale cóż... Trzeba faktycznie przyznać, że skoro on sprawdza czy mu nie kradną ryb, to musiały być takie przypadki. Podczas kolejnych wizyt już tego nie robił. Przeskrobał sobie czym innym.
staram się!

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #882 dnia: 04.06.2023, 13:47 »
Szybka nocka. W dzień 24 stopnie w nocy spadek do 4 + tarło karpia. Mimo to wpadły dwa jesiotry i jedna mamuśka 15kg :P

Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #883 dnia: 04.06.2023, 14:57 »
Szybka nocka. W dzień 24 stopnie w nocy spadek do 4 + tarło karpia. Mimo to wpadły dwa jesiotry i jedna mamuśka 15kg :P

Pięknie O:) :bravo: :bravo: :bravo: :beer:

Offline piotrrd

• Ekspert
  • Reputacja: 81
« Odpowiedź #884 dnia: 04.06.2023, 15:27 »
Ostatni dzień urlopu i pomysł luźna nocka. Bez zanęt, bez zmian przynęt, dipowania i innych bajerów. Tylko fileciki i rosówki.

Kurde co za piękne łowienie, bez spiny czysty relax. A i odpaliło fajnie po zmroku. Pierwszą rybą była zabłąkana brzana. Na robaki agresywne krąpie wszystkie ponad 40cm, leszczy kilka wpadło a raczej łopat.

I wisienką tego wypadu okazał się mały sumik 85cm. Pierwszy w życiu tym bardziej cieszy.
Ryb docelowych brak a więc sandacz i węgorz.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka