Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2023  (Przeczytany 282615 razy)

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Wyniki nad wodą 2023
« Odpowiedź #915 dnia: 11.06.2023, 13:02 »
     Z braku lepszych pomysłów wybrałem się wczoraj o 17 na klubowy no kill. Na miejscu "czekał" już na mnie dość mocno zrobiony kolega, który miał mi zająć miejsce i towarzyszyć na nocce. Obok siedziało jeszcze 2 kompanów od :beer: :beer: więc uznałem że chcąc mieć więcej spokoju usiądę sobie 50m dalej. Wyniki z poprzednich 2 dni nie napawały optymizmem,  z mojego miejsca ktoś zwiał godzinę wcześniej będąc cały dzień bez ryby.
     Do wody od razu szła karpiówka z Zig Rigiem oraz leniwy pellet waggler bez strzelania, a ja wziąłem się za przygotowanie kiełbasek pva na noc. Nim się ogarnąłem miałem już na koncie 3 małe karpie 2-3kg. Kolega zdążył się zrobić do końca i wiedziałem, że czeka mnie samotna nocka. Gdy wiatr ustał postanowiłem w końcu trochę postrzelać pelletem i trochę bardziej przyłożyć się do przerzucania co zaowocowało kolejnymi 4 maluchami. Na typowo karpiowe zestawy przeszedłem dopiero po 21:30 gdy było zbyt ciemno na PW. Wywiozłem je na 30 i 45 metrów zasypując dosłownie garścią różnych pelletów. Przed 23 zaliczyłem jedyny tej nocy odjazd, na kulkę Martinez Baits wysępioną od pewnego Forumowicza :P połakomił się mój nowy rekord z tej wody czyli misio 17,20 kg 8)
    Do rana niestety nie działo się już nic, gdyby nie mokra kołyska to pewnie zwinął bym się do domu wcześniej. O świcie złowiłem jeszcze 2 karpiki na PW i wróciłem do domu się wyspać.
    Niestety super kulki się skończyły :( a że dały mi kilka ryb 10+ to będzie trzeba je jakoś ogarnąć ;)

Bartek Gratuluję!!!! :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :thumbup:

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #916 dnia: 11.06.2023, 14:56 »
Po ostatnich marnych wynikach na najmniejszym no killu dzisiaj postawiłem na największy no kill. Na Dzierżnie byłem ok 3.20, ok 4 zacząłem łowić. Miejscówka wytypowana na google maps, spomb i łowienie na klipsie zaowocowały ponad 15 (po 10 przestałem liczyć) karpiami 2-3kg, 6 lub 7 karasi takich pod 40cm i jeden dzierżański leszczodont 60cm, kolega trafił leszcza 67cm ;D Wyłowiłem się konkretnie, ryby małe ale tak silnych i walecznych ryb nie ma na żadnej znanej mi komercji. Dziki karp który wytarł się na Dzierżnie to zupełnie co innego jak zarybieniowa handlówka :) Guru A-class 12ft distance method grał dzisiaj pierwsze skrzypce, tak samo jak Osmo Sossy na haku. Teraz plan jest na nockę w tej zatoce, bo ryba się tam kręci konkretna, nad ranem spławy jakby ktoś pustaki do wody wrzucał :o

Dzierżno uzależnia

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #917 dnia: 11.06.2023, 15:10 »
Panie Rafale !!!!!!!

Po prostu pięknieeeee  !!!!! :bravo: :thumbup: :beer:

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #918 dnia: 11.06.2023, 15:17 »
Gratuluję wszystkim łowcom.
Cobi92 to nie żadne super kulki - to po prostu klasa wędkarza (mam na myśli Ciebie) złożyła się na Twój sukces i tego Ci gratuluję :) :beer:

Podarowałem sobie dziś odrobinę luksusu i pospałem godzinę dłużej niż zakładałem. Miałem na łowisku być przed 5 rano, byłem przed 6. A że miałem pewne rachunki do wyrównania na podtarnowskim S-1 toteż dziś tam się zameldowałem.

Wędki (panie Boże, jak mnie to nie szło) w wodzie były dopiero o 6:20.
Plan był prosty: łowię na dwie linie - 20-ty i 40-ty metr, na metodę.

Pierwsza ryba już po 20 minutach, w drugim rzucie. Karp 7-8kg, ledwo się do podbieraka zmieścił.

Alternatywną taktyką do założonego planu była zamiana dalszej linii na klasyka. Jednak jak się okazało nie było takiej potrzeby. Najpierw działała dalsza linia, później bliższa. Dość powiedzieć, że właśnie z tej dalszej linii wyjąłem dziś nowy rekord jeśli idzie o leszcza - "bydlę" ważyło 3,1kg.

Ogólnie było co robić. Od 6:20 do 13:00 weszło do podbieraka 15 ryb. Do tego należy dodać trzy spinki. Ile przegapionych brań - nie mam pojęcia. Dość wietrzna pogoda, wiatr z "godziny pierwszej" utrudniały obserwację szczytówek. Ogółem bilans wypadu możemy podsumować:
Karp - 2 szt.
Leszcz - 10 szt.
Krąp - 1 szt.
Amur - 1 szt.
Karaś - 1 szt.

Ogólnie z wypadu jestem niesamowicie zadowolony. Szczerze mówiąc to nie pamiętam, kiedy tak ostatnio się "wyszalałem" nad wodą. Do tego stopnia, że zastanawiam się, czy nie wybiorę się tam we wtorek od samego rana, a może jutro wyskoczę na chwilę nad Dunajec?

Rafał, czy ten Twój Kolega nie złowił czasem okazu Szrekozaur-Leszcz?
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline KotKoi

• Ekspert
« Odpowiedź #919 dnia: 11.06.2023, 15:31 »
Panie Marcinie !!!!!
Pięknie O:) :bravo: :thumbup: :beer:

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #920 dnia: 11.06.2023, 15:35 »
Dziękuję :)

Bartek - dziś zaczynam kręcić nową partię, w tym samym smaku - tylko mam 4 kilo suchego miksu :facepalm:

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #921 dnia: 11.06.2023, 16:20 »
Pany, pięknie połowione

Ja też dzisiaj się wybrałem nad niewielką wodę pobawić się metodą i PW. No i przy tych pogodowych wahaniach szału nie było. Wpadło kilka karpików do 5kg, parę małych linków i wzdręg, a na PW raptem 1 wzdręga.
Za to przynajmniej się zrelaksowałem i jest szansa że zaraz jak będę się zwijał nie będę umęczony jak zwykle wracał

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #922 dnia: 11.06.2023, 16:28 »
Patryk - ale jak zawsze, walczysz do końca. No i blanku nie było. Najważniejsze jednak w tym wszystkim jest jedno - RELAKS :)

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #923 dnia: 11.06.2023, 16:38 »
Marcin gdzie siedziałeś? musiałem cię minąć na s1 dziś. Mi na 20-tce siadły 2 karpie 2 leszcze i karaś, ale wiatr mnie przegonił.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #924 dnia: 11.06.2023, 16:45 »
Na "11", czyli od lasu. Minąłeś mnie, bo zmieniłem auto i teraz bardzo mało osób mnie poznaje. A jeżdżę też Hondą, tyle, że srebrnym Civic w sedanie na blachach KN - po co mam wydawać zbędnie kasę na tablice, skoro w wydziale komunikacji stwierdzili, że są nowe i nie ma konieczności wymiany 8)

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #925 dnia: 11.06.2023, 16:55 »
To wiele tłumaczy jakby była ta zielona hatchback to bym na bank przystanął. Szkoda ja w następną niedziele na S1 będę jak coś to się rozglądnę za tobą może się spotkamy. ładnie połowiłeś gratulacje mnie przewiało na wszystkie strony zebrałem się przed 11.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #926 dnia: 11.06.2023, 17:36 »
W przyszłą niedzielę jestem na zawodach, na Niwce :) A w sumie to od piątku od 9:00 do niedzieli do 13:00

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
« Odpowiedź #927 dnia: 13.06.2023, 06:55 »
Przepraszam za posta-pod-postem, ale nie ma możliwości edycji.

Za chwilę wybieram się do lekarza. Jeszcze wcześniej trzeba obudzić młodzież do szkoły. A od lekarza... prościutko nad wodę. Dziś w planach powtórka z łowiska, a mianowicie podtarnowskie S-1. W zasadzie wszystko będzie takie samo (zestawy, przynęty), aczkolwiek w odwodzie, na wszelki wypadek, jest spakowany klasyk. Pogoda zachęca, wręcz bardzo zachęca do wyjazdu. Jutro ma padać, więc tym samym trzeba korzystać dziś :)

Offline blvck_b3rry

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Wędkarka z Kujaw
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #928 dnia: 13.06.2023, 08:55 »
@Martinez

Połamania! :thumbup: :-[
staram się!

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #929 dnia: 13.06.2023, 08:59 »
Po intensywnym kwietniu i maju u mnie wczoraj pierwszy wypad czerwcowy.
Pogoda jak dla mnie nie za bardzo dobra, mocne słońce + wiatr pn-wsch.

Plan A na łowienie nie wypalił (nie było ryby tam gdzie myślałem, że będzie - zachodni brzeg),
plan B jako-tako (chwilami była w takiej jednej zatoczce), ale plan C - super (niespodziewane przy takim wietrze miejsce).

Parę gatunków wpadło, głównie średnie karpie, ale parę dwucyfrowych też.
Przykładowe zdjęcia:
;)