Autor Wątek: Dwa feedery do 1000zł  (Przeczytany 3351 razy)

Offline azga

• Ekspert
  • Reputacja: 266
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Dwa feedery do 1000zł
« Odpowiedź #30 dnia: 09.01.2023, 07:52 »
Jaxony nowe są tak +/- po  210. Dodatkowo w monsterze jest 3/4 pianki. Tak patrząc na Twoje przełożenie w świecie wędek z drugiej ręki, myślę, że na spokojnie ze 300 może za dwa trzeba byłoby dać, a i wysyłka tańsza, bo trójskłady.

https://allegro.pl/oferta/wedka-jaxon-green-point-method-feeder-3-30m-20-60g-13012672818

Tylko jest jeden problem, nie ma ich praktycznie na rynku wtórnym, co mówi wiele o jakości kija, nawet jeżeli jest to tylko firma Jaxon. Wydaje mi się, że jeżeli kije są kupowane dla młodego adepta to lepiej, żeby części zamienne były tanie, a nawet przy większym błędzie nie było po prostu szkoda patyka, stąd mój wybór, a parametry, celność i samą pracę jaxon ma bardzo dobrą, co potwierdza wiele przychylnych opinii i sam nim łowiłem 2 sezony (pod starą nazwą Genesis Pro). W tym czasie nic mu się nie stało i nadal mam go w piwnicy.

Osobiście tych dwóch patyków, które wymieniasz w ręku nie miałem, ale też czytałem przychylne recenzje.
Plum

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 09.01.2023, 08:08 »
A łowiłeś kiedyś tym Jaxonem?
Łowiłem Jaxonem kilkanaście lat 😉miałem jaxon orion 3,3 do 70 gr bardzo fajny kijek miło wspominam, genesis tez miałem w ręku dobre wrażenie robi.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2245
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 09.01.2023, 08:59 »
Chodzi o ten konkretny model. Poleca go większość osób,  które go używa/ło.
Bo ogólnie Jaxon to wiadomo, że ma też szajs w ofercie.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Arkow

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #33 dnia: 11.01.2023, 10:52 »
Dzięki pany za wszystkie podpowiedzi,rady szczególnie jeśli chodzi o długość😀Kije zamówione 2x daiwa ninjia method 3,30 80g. Mam nadzieję,że młodemu się spodoba i nie bedzie chciał mi zabrać odległościówki😏