Autor Wątek: Pomoc przy kupnie feedera  (Przeczytany 22742 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Pomoc przy kupnie feedera
« Odpowiedź #30 dnia: 03.10.2015, 20:21 »
Żarcik ! Bo też inaczej tego nie biorę!
Arek

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 03.10.2015, 20:43 »
Może warto zapytać się experta odnośnie wędzisk na rzekę , myślę że Luk coś na ten temat by wiedział.
Z poważaniem Marcin

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #32 dnia: 03.10.2015, 20:44 »
No tak! My ze Staśkiem amatorszczyzna  na to nie wpadliśmy! :( Zastosujemy się do dobrej rady! :thumbup:
Arek

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #33 dnia: 03.10.2015, 20:48 »
Nie od dziś wiadomo że Luk urodził się w wodzie i nad wodą żyje :P
Z poważaniem Marcin

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #34 dnia: 03.10.2015, 20:49 »
Przepraszam, :P zapytamy kogo trzeba
Staś
Klasyczny Feeder

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
« Odpowiedź #35 dnia: 04.10.2015, 15:50 »
Witam,planuje zakupic sobie nowy kijek,glownie do metody ale nie rzadko bede mial zwykly zestaw z koszykiem. Lowiska to glownie jeziora,komercja. Co do ryb,leszcze,liny i karpie. Rybki w granicach 2-4kg,lecz jest tez szansa na zahaczenie wiekszego miska ; ) Do tej pory przy metodzie lowilem na Dragon Express feeder 3.60/100g ,kijek swietny ,lecz wydaje mi sie troszeczke na wode stojaca za sztywny wiec szukam czegos do max 80g. Dlugosc jaka mnie interesuje,to 3,30-3,60 z racji tego,ze przy jeziorowych leszczach czesto zestawy mam na wiekszych odleglosciach. Cena,powiedzmy do max 500zl. Licze na wasza pomoc; )

Pozdrawiam!!
Spory potencjał w blanku + bardzo czułe szczytówki http://lowisko.net/1551,elite-feeder-3-3m-maver.html
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline júlio

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #36 dnia: 05.10.2015, 13:59 »
Ja myślę, że na serwisy (przynajmniej w przypadku wędek) to nie ma co liczyć - trzeba naprawiać we własnym zakresie.  Mivardi chyba serwisuje w Polsce, a jeżeli nie, to ma serwis w Czechach, zamawiane części zamienne do wędek są dostarczane błyskawicznie. Zmawiałem szczytówkę do bata i dostałem za 3 dni. Z tego co pamiętam to Panowie ze sklepu Niwa kilka razy w miesiącu są w Czechach i problemu z serwisem nie ma. Z Włochami to wiemy jak jest - albo im się chce, albo nie.. Częściej nie..

Panowie,

Nie sądzę, że odległości dzielące nas od serwisów mają taki duży wpływ na czas oczekiwania na naprawę jak tu niektórzy podają pół roku. (Pracuje w serwisie elektronicznym i takiego laptopa z Niemiec wraz z logistyką musimy naprawić w 7 dni wraz z logistyką do rąk własnych). Tak naprawdę serwis sprzętu wygląda tak jak producent sobie życzy. Wg mnie po prostu niektórzy producenci mają "gdzieś" konsumentów po zakupie bo gdyby im zależało to max w 10 dni by usuwali takie usterki tym bardziej, że wymiana zepsutego elementu to nie " rocket science". :( trochę to smutne bo to nie są tanie rzeczy .

Offline yarousseau

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #37 dnia: 05.10.2015, 14:10 »
A to ciekawe, bo ja zachorowałem na Daiwę Windcastera 3.9m do 120 i wczoraj znajomy w sklepie wędkarskim powiedział mi że z serwisem tej firmy w pl jest tragedia.Podobno na czesci trzeba czekac pół roku albo lepiej >:(.To pomyślałem o Shimano (Beast Master).A z tą firmą to samo? >:O

Chyba chodziło Ci o Windcasta :) ?

Mam tę wędkę i żeby było ciekawiej to powiem Ci że złamałem ją na drugim wypadzie nad wodę przy zarzucaniu koszyka 25g od drennana... Jak chcesz to pokażę fotki :) Wysłałem do sklepu w którym ją kupiłem przez internet. Po miesiącu otrzymałem nowe wędzisko (wymiana) także serwis mógłby być sprawniejszy ale nie ma tragedii... Btw to w ciągu roku połamałem już 3 wędki :p Za każdym razem była to wada fabryczna :p hehe...

Wracając do Daiwy Windcast Light Feeder 120g to wędka jest bardzo fajna i jestem z niej zadowolony. Z racji że najczęściej łowię na wodach stojących to mogłaby mieć mniejszy cw ale i tak ladnie pracuje i przekazuje brania nawet małych płoteczek... Jakbyś miał więcej pytań to pisz śmiało na priv.
yarousseau
Mazovia Fishing Team
https://www.facebook.com/mazoviaft/

Offline Andrew126

• Reputacja: 27
« Odpowiedź #38 dnia: 06.10.2015, 20:39 »
Nie chcąc dublować wątków pozwolę sobie tutaj zadać Wam następujące pytanie. Poszukuję feedera do max 80g, długość max 330cm,  a raczej light feedera lub quivera. Będzie służył do klasycznego, lekkiego koszyczka na bocznym troku, ewentualnie do kilkugramowego ciężarka na bocznym troku, będzie używany na małych wodach stojących. Lubię wędki lekkie i szybkie , o akcji progresywnej. Ponadto kilka dodatkowych wymogów: waga do 200g, długość transportowa max. 120cm, pierwsza przelotka o średnicy max. 1,5cm koniecznie na pierwszym dolnym elemencie, cena do 300PLN, może być używka ale w super stanie. Posiadam już taki idealny dla mnie kij, jest to zebco hi power feeder, ale kupić drugi niesposób..... Prawdopodobnie dobry byłby także robinson cortez feeder 330 do 60g, ale także już nie do kupienia. Fajne są quivery dragona, ale długość transportowa..... Tak więc trudno coś znaleźć nawet w necie, a co dopiero pomacać na żywo. Proszę o Wasze propozycje spełniające moje powyższe oczekiwania.

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #39 dnia: 07.10.2015, 06:51 »
Ostatnio mój tata kupił sanger ms range econ method.
Parametry:
- długość:
3,30 m;
-transportowa:
1,16 m
- cw:
do 65g
- waga:
198 g

Wieczorem spytam się taty ile kosztował.

Ja z tej firmy mam econ feeder 3,60 m i jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Edit:
Sprawdziłem o mój tata ma method feeder 3,60 m.

Offline Andrew126

« Odpowiedź #40 dnia: 07.10.2015, 07:35 »
Dzięki, czy możesz powiedzieć coś więcej o akcji tego feedera?  Gdzie kupowałeś?

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #41 dnia: 07.10.2015, 09:01 »
Luknij na to wędzisko.http://www.sprzetlorpio.pl/product-pol-1552-Wedka-Precision-XT-Pro-Quiver.html   Spełnia twoje wymogi. A ja swoje Sangery Econ feeder kupiłem w Askari.pl . Tylko pytaj o dostępność. Czekałem 3 tygodnie.
Arek

Offline Irek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Wędkarstwo Moja Pasja
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #42 dnia: 07.10.2015, 09:32 »
 SHAKESPEARE MACH 2XT WAND 300 Nie wiem czy Ci się spodoba, ale dosyć ciekawa propozycja powinna spełniać Twoje wymogi tylko że to kij 3m, dodam że model dostępny jest z tubą. Ja posiadam ten sam tylko że 2,70 i do 40g bardzo jestem z niego zadowolony bardzo duża satysfakcja podczas holu ryby i jak dla mnie to bardzo dobra sygnalizacja brań :)
http://intersa-fishing.abc24.pl/?kat=57152&pro=486056
A tutaj kijek w akcji ;)

Offline Andrew126

« Odpowiedź #43 dnia: 07.10.2015, 09:43 »
Arunio, w danych tego quivera trabucco podają 105 dł transportowa. Czy to możliwe? Słyszałem, że trabucco często błędnie podaje ten parametr. Poza tym wędka bardzo fajna. Może jakiś użytkownik mógłby potwierdzić tą długość transportową?
Irek, ten shakespeare do dwuskład niestety.

Offline Irek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Wędkarstwo Moja Pasja
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #44 dnia: 07.10.2015, 10:11 »
A no tak ;D długość transportowa się nie zgodzi, drobne przeoczenie ;)