Autor Wątek: Fox R-Series 1 Man XL  (Przeczytany 3202 razy)

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Fox R-Series 1 Man XL
« Odpowiedź #15 dnia: 28.03.2023, 09:35 »
Jak masz zamiar ciagle pakować tam 2 łóżka to bym szukał innego . Jeśli tylko sporadycznie to cześć gratów możesz włożyć pod łóżka , podnieść nogi na maxa i jakoś tam się zmieścisz . Dochodzi do tego kwestia wielkości samych spalnikow , są węższe , szersze , dłuższe i niekoniecznie wszystkie wejdą w tandemie , to też weź pod uwagę .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pozdrawiam Łukasz

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #16 dnia: 28.03.2023, 09:44 »
Nie oczekuję jakości Frontiera w takiej cenie :) Za najwyższą jakość trzeba słono zapłacić, z drugiej strony mam ceratowego JRC Defender Peak Bivvy i jak do tej pory materiał nie zawiódł, chociaż oczywiście tygodni nad wodą nie spędzam :)

Offline Adrian

• Ekspert
« Odpowiedź #17 dnia: 28.03.2023, 09:46 »
Jak masz zamiar ciagle pakować tam 2 łóżka to bym szukał innego . Jeśli tylko sporadycznie to cześć gratów możesz włożyć pod łóżka , podnieść nogi na maxa i jakoś tam się zmieścisz . Dochodzi do tego kwestia wielkości samych spalnikow , są węższe , szersze , dłuższe i niekoniecznie wszystkie wejdą w tandemie , to też weź pod uwagę .

Drugie łóżko a prędzej jakiś materac będzie bardzo sporadycznie i max na 1-2 noce, po prostu czasami ktoś zabiera się ze mną na jedną nockę i chciałbym uniknąć rozbijania drugiego namiotu, głównie ma to być większa jedynka.

Offline koperek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #18 dnia: 28.03.2023, 09:48 »
Ja podobnie do Adriana szukam jak ktoś mi doradził powiększonej jedynki. Według sprzedawcy, z którym rozmawiałem lepiej kupić powiększone łóżko.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 28.03.2023, 10:35 »
Ja podobnie do Adriana szukam jak ktoś mi doradził powiększonej jedynki. Według sprzedawcy, z którym rozmawiałem lepiej kupić powiększone łóżko.
Yyy... Nie widzę tego. Jakkolwiek duże to łóżko by nie było, to nie jest to łóżko małżeńskie w domu, tylko łóżko składane na stelażu. Więc normalne jest, że zawsze leżący zsuwa się na jego środek. Szczególnie gdy dwie osoby chciałyby po bokach leżeć. To będą na siebie zjeżdżać.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #20 dnia: 28.03.2023, 10:43 »
Powiększone łóżko nie widzę tego. Już lepiej duży materac dmuchany z intex'u. Kup mivardi new dynasty xl i wejdą 2 łóżka nie będzie ful miejsca żeby był burdel ale śmiało wszystko wchodzi. Dasz rade rozłożyć sam i w dobrej kasie można teraz dostać.
Konrad

Offline Adrian

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 28.03.2023, 10:58 »
Powiększone łóżko dobre na wypad z żoną, z kolegą to tak średnio :P
Co do Mivardi to gdyby miał podłogę na zamek to biorę w ciemno :) Widziałem na żywo i oprócz tej podłogi to w tych pieniądzach super sprawa

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 28.03.2023, 11:28 »
Spalnik typu Brokeback Mountain to raczej nie jest dobre rozwiązanie

Pozdrawiam Łukasz

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #23 dnia: 28.03.2023, 12:05 »
A po co koledze podłoga na zamek?
Każdy ma inne potrzeby też tak myślałem ale się z tego wyleczyłem piasek zamek błoto to jednak średni pomysł rozkładanie na nierównym terenie przy zamku też jest kiepskie. A jak coś będzie miało wejść to i tak wejdzie. Przemyśl to dobrze bo jakoś materiału znacznie lepsza.  R syries chyba też nie ma podłogi na zamek chociaż mogę się mylić
Konrad

Offline Adrian

• Ekspert
« Odpowiedź #24 dnia: 28.03.2023, 12:24 »
A po co koledze podłoga na zamek?
Każdy ma inne potrzeby też tak myślałem ale się z tego wyleczyłem piasek zamek błoto to jednak średni pomysł rozkładanie na nierównym terenie przy zamku też jest kiepskie. A jak coś będzie miało wejść to i tak wejdzie. Przemyśl to dobrze bo jakoś materiału znacznie lepsza.  R syries chyba też nie ma podłogi na zamek chociaż mogę się mylić
Bariera przeciwko komarom i innym żyjątkom, przydatne jeśli ktoś będzie spał na materacu. Wad tego rozwiązania nie znam bo nigdy nie używałem, swoje namioty mam bez podłogi lub z podłogą na rzepy, więc dzięki za zwrócenie uwagi :thumbup:
W R-series można podłogę spiąć z kopułą wewnętrzną

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #25 dnia: 28.03.2023, 12:36 »
W swoim mam podłogę na zamek ale to jeszcze dziewica i sklepem pachnie , nie miałem jak wypróbować . Jedynie co zauważyłem to nie jest to jakiś zwykły zameczek tylko nietypowy z dużymi  zębami , czy jakby to inaczej nazwać , szeroki i gruby

Pozdrawiam Łukasz

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #26 dnia: 28.03.2023, 12:54 »
Czy tę podłogę też na zamek się przypina do "podstawowego poszycia?" Czy tylko do inner dome? Bo zastanawiam się, jaki jest sens posiadania inner dome. Wszystkie okna i tak mają moskitierę. Więc ewentualnie od dołu może nam coś tylko wleźć. Ale jeśli podłoga jest przypinana także bez tej wkładki, to co ona w sumie zmienia?
Krwawy Michał

Offline Adrian

• Ekspert
« Odpowiedź #27 dnia: 28.03.2023, 12:58 »
Czy tę podłogę też na zamek się przypina do "podstawowego poszycia?" Czy tylko do inner dome? Bo zastanawiam się, jaki jest sens posiadania inner dome. Wszystkie okna i tak mają moskitierę. Więc ewentualnie od dołu może nam coś tylko wleźć. Ale jeśli podłoga jest przypinana także bez tej wkładki, to co ona w sumie zmienia?
Z tego co widziałem na zdjęciach/filmach to podłoga jest na zamek spinana z inner dome

Offline koperek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #28 dnia: 28.03.2023, 13:32 »
Panowie z tym powiększonym łóżkiem nie chodziło o to, że miałyby korzystać z niego dwie osoby :D Chodziło o komfort wyłącznie dla mnie. Namiot na 1,5 osoby + większe łóżko i żeby jeszcze zostało trochę miejsca na różne graty.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #29 dnia: 28.03.2023, 13:34 »
No to chcesz upchnąć dwa łóżka i do tego jedno ma być jeszcze XXL. Nie bałdzo...
Krwawy Michał