Postaram się. Jak na razie mam z 6-7 filmów zaległych do zrobienia - ale myślałem o takim temacie też.
Co do samego brzanowego quivera - te kije są na mocne rzeki raczej, czyli tam gdzie jest brzana właśnie. Na mniejszy uciąg zakupiłem Avona Drennan 7 1.5 lb, który mając końcówki 3 i 4 oz jest poezją. Na wody stojące jest jednak ciut zbyt mocny, i po zmianie szczytówki na 2 oz z Red Range - już śmiga idealnie.
Sam Korumowy quiver moze być zbyt mocny do łowienia mniejszych ryb, trzeba nauczyć się odczytywać brania. Ale na takim Trencie spokojnie wszystko widać. Od początku używam końcówki 4 oz. Sam kij świetnie amortyzuje większe ryby, z małymi jest gorzej - wiadomo.
Jak na razie w tej klasie to najlepsza i najtańsza wędka, gdzie masz naprawdę dobrą jakość. Przy dwukrotnie wyższym budżecie zaczyna się cała plejada innych kijów. Sczerze powiedziawszy, to jeżeli kij Koruma wzbogacić o końcówkę 2 oz i 3 oz, to jest to kij na rzekę o każdym uciągu (oprócz powodziowego), idealny też na wody stojące i dystanse powyżej 20 - 30 metrów (ale nie jest on odległościową wędką).