Masakra
Zastanawia mnie dlaczego gość robi zdjęcie z tak krwawiącą rybą? Nachlał się czy taki inteligent? Bo wiadomo co za to grozi, nie dość, że sankcje u gospodarza łowiska, to jeszcze infamia.
Cóż więcej dodać... Wielokrotnie mówiłem, że alkohol to zguba ludzkości, szczególnie na rybach. Niestety częsty obraz na większości łowisk. Przyjedzie zapijaczone bydło, gorzała leje się strumieniami a jedyny związek z "wędkarstwem" to zarzucone wędki do wody.
Niestety, w Polsce jest bardzo popularne chlanie na rybach, propagują to najpopularniejsi youtuberzy, taki Lucio na przykład. Przynosi to potem takie owoce. Sam mam wrażenie, że wielu wybiera karpiarstwo, bo to najlepsza forma wędkowania aby się upijać, zarzuca się wędki i czeka na alarm, w międzyczasie można grillować, robić disco. Wg mnie na wielu łowiskach powinno wprowadzać się zakaz picia alkoholu lub jego rozsądną konsumpcję. Nie zapomnę łowienia na Ochabach w nocy, gdzie pijani 'karpiorze' robili imprezy, kłócili się między sobą i łowili z na maksa głośnymi alarmami, aby ich budziły. Jako, że można łowić tam na trzy wędki, by to nieustanny koncert alarmów, wrzasków i orgia świateł, a jeden większy karp mógł robić rolę i zgarniać inne zestawy, co powodowało kakofonię. Koszmar.