Autor Wątek: Mocny kołowrotek spinningowy, rzeka i sdry  (Przeczytany 4289 razy)

Offline ma1234

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
Odp: Mocny kołowrotek spinningowy, rzeka i sdry
« Odpowiedź #30 dnia: 14.11.2023, 09:47 »
I nie sądzę że Savage będzie lepszym wyborem od Penna ,ale to tylko moje zdanie
To wiadomo.
Niby ten hejt na kołowrotki SG jest przesadzony, ale jakoś nie mam do nich zaufania

Też nie wiem skąd ten hejt na kołowrotki SG?
Zapewne hejtują je osoby, które nawet tymi kołowrotkami nie łowiły lub może SG wypuścił pierwszą wadliwą partię kołowrotków... Trudno stwierdzić...

Ale wiem jedno: od czerwca katuję na spinningu SG4 3000 i SG8 4000 (razem z MPP2 i SG4 Medium Game) i złego słowa o nich nie powiem.
A lekko nie mają, bo łowię nimi głównie na Odrze.
Spodobały mi się do tego stopnia, że kupiłem jeszcze SGS8 6000.
Uwaga: modele SGS nie maja blokady biegu wstecznego i nie mają zapasowej szpuli.
Zawsze jest też na nie 5 lat gwarancji.
Ogólnie IMO sprzęt/ciuchy SG są świetne.

Online mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #31 dnia: 14.11.2023, 10:31 »
Slammer to jest legenda niedozajebania. Więc jak ktoś szuka sprzętu mocnego i kompaktowego, to trzeba mu wybaczyć średni nawój żyłki. I bez przesady, bo to nie jest wcale jakiś wielki dramat.

W takim razie koledzy z forum JB delikatnie przesadzają z tym tragicznym nawojem
Bo na jerku wszystko co nie jest stellą jest słabe. Jest tam skarbnica wiedzy, ale nie bardzo jeśli chodzi o kołowrotki. Tam jest kult kołowrotka z najwyższej półki. Jeśli  kolorystyka Cię nie razi tego Penna to się mnie zastanawiaj, nawija brzydko, ale to tylko minus wizualny. Nic nie będzie się plątało itp. A maszyna nie do zajechania.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 14.11.2023, 10:38 »
Slammer to jest legenda niedozajebania. Więc jak ktoś szuka sprzętu mocnego i kompaktowego, to trzeba mu wybaczyć średni nawój żyłki. I bez przesady, bo to nie jest wcale jakiś wielki dramat.

W takim razie koledzy z forum JB delikatnie przesadzają z tym tragicznym nawojem
A bo oni tam pierwszy raz przesadzają... :D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Herman

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 55
« Odpowiedź #33 dnia: 14.11.2023, 11:55 »
260- tka będzie git. Mała podpowiedź- gdyby przy kręceniu korbką okazało się, że jest jednak ciężko to odeślij egzemplarz i kup ten sam model w innym miejscu. Ja bym tak zrobił. Moja jedna 260- tka chodzi jak masełko, druga 260- tka stawia jednak bierny opór. Kupowałem potem koledze, znów masełko :)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #34 dnia: 14.11.2023, 12:38 »

Bo na jerku wszystko co nie jest stellą jest słabe. Jest tam skarbnica wiedzy, ale nie bardzo jeśli chodzi o kołowrotki. Tam jest kult kołowrotka z najwyższej półki. Jeśli  kolorystyka Cię nie razi tego Penna to się mnie zastanawiaj, nawija brzydko, ale to tylko minus wizualny. Nic nie będzie się plątało itp. A maszyna nie do zajechania.
Dobre fachowcy jak huj widać :P

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2243
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 14.11.2023, 12:54 »
Nawój ma być jak w Ultegrze. Inaczej rzucasz o 15,8 cm bliżej, co uniemożliwia Ci dotarcie do tych największych drapieżników.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #36 dnia: 14.11.2023, 12:59 »
Nawój ma być jak w Ultegrze. Inaczej rzucasz o 15,8 cm bliżej, co uniemożliwia Ci dotarcie do tych największych drapieżników.
:thumbup: dobre Michał :beer:

Online mav3rick

• Ekspert
  • Reputacja: 118
« Odpowiedź #37 dnia: 14.11.2023, 13:13 »
A ciuchy to Simmsa bo tylko w nich ryby najlepiej biorą