Autor Wątek: MAP Parabolix 11FT SUV czy Drennan Acolyte Commercial Feeder 11FT ???  (Przeczytany 4982 razy)

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
Jak się ociepli to zamówię na próbę, ciekawi mnie czy faktycznie będzie lepszy niż stary Black i sztywniejszy od Ultry
No właśnie, najlepiej samemu wypróbować bo w ten bełkot angielskich zachwytów nie do końca wierzę

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 158
A gdzie te zachwyty?

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
A gdzie te zachwyty?
zachwyty w filmie kogoś od Mapa

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
A gdzie te zachwyty?
Chłopaki w drapieżniku napisali mi że ten pro jest delikatniejszym kijem od suv ultra

Offline grzegorz88

• Ekspert
A gdzie te zachwyty?
Chłopaki w drapieżniku napisali mi że ten pro jest delikatniejszym kijem od suv ultra
Ciekawe ;)

bbcode maker

Offline grzegorz88

• Ekspert
Nie mogę edytować wiem napiszę tutaj.
Wędki oparte tak samo, 300 gramów podwieszone pod oba.
Nie ma złudzeń. 11 pro suv jest sztywniejsza od 11ft Ultra suva,
10 Pro Suv jest sztywniejszy od black Suva, ciekawostka taka, że 10 i 11 ważą tyle samo mimo dolników o różnej dlugosci...
10ft Black Suv 172 gramy.
11ft Ultra Suv 180 gramów
10ft I 11ft Pro Suv 188 gramów. Przy 10ft czuć wagę(waży więcej od SLRa). Pro Suvy pod 300gramami wyglądają kwadratowo, szczytówka zwisa w dół, a ugięcie jest przesunięte ku szczytowi względem Ultry. W sumie to żałuję, że nie dołożyłem więcej odważników Pro suvom, czy wtedy byłyby tak samo paraboliczne? Czy dalej kwadratowo. Żeby zauważyć niuanse trzeba stanąć z boku, bo trzymając w ręce wyglądają bardzo podobnie.

Offline Razor88

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
Grzesiek podeślij fotki ;) ;

Offline grzegorz88

• Ekspert
Odezwij się na messengerze to podeślę filmiki z końcówki holu metrowego jesiotra 10tką ;) ;) ;)
Zdjęć nie robiłem, musisz wierzyć mi na słowo/oko ;)

Karpia 2.5kg na 11 też już mam

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
Nie mogę edytować wiem napiszę tutaj.
Wędki oparte tak samo, 300 gramów podwieszone pod oba.
Nie ma złudzeń. 11 pro suv jest sztywniejsza od 11ft Ultra suva,
10 Pro Suv jest sztywniejszy od black Suva, ciekawostka taka, że 10 i 11 ważą tyle samo mimo dolników o różnej dlugosci...
10ft Black Suv 172 gramy.
11ft Ultra Suv 180 gramów
10ft I 11ft Pro Suv 188 gramów. Przy 10ft czuć wagę(waży więcej od SLRa). Pro Suvy pod 300gramami wyglądają kwadratowo, szczytówka zwisa w dół, a ugięcie jest przesunięte ku szczytowi względem Ultry. W sumie to żałuję, że nie dołożyłem więcej odważników Pro suvom, czy wtedy byłyby tak samo paraboliczne? Czy dalej kwadratowo. Żeby zauważyć niuanse trzeba stanąć z boku, bo trzymając w ręce wyglądają bardzo podobnie.
Co to znaczy wyglądają kwadratowo?

Offline Razor88

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
Odezwij się na messengerze to podeślę filmiki z końcówki holu metrowego jesiotra 10tką ;) ;) ;)
Zdjęć nie robiłem, musisz wierzyć mi na słowo/oko ;)

Karpia 2.5kg na 11 też już mam

Grzesiek czy mógłbyś się pokusić o uporządkowanie tych wędek MAP-a?
Który model ma jaki przeznaczenie? Pro, Ultra, Black, B/E itd.
Który najlepszy i dla czego i do czego?
Jezy czy tylko ja mam wrażenie, że MAP zaczął hurtowo wypuszczać nowe modele...

Offline grzegorz88

• Ekspert
@łowca42
Może garbate lepiej by pasowało, nie twierdzę, że z nim jest coś nie tak. Patrząc z boku na tej kijek z powieszonymi 300 gramami mam takie skojarzenie.
Ciężko to opisać słowami, ale spróbuję.
Odcinek z gniazdem szczytówki ugina się pod kątem 45° do dolnika, ostatnie 30cm szczytówki tworzy kąt prosty
Świetnie to widać w tanich wędkach ze szklanymi szczytówkami. Jak masz messengera to podeślij na priv namiary, zrobiłem zdjecie nad wodą i filmy to podeślę.

Razor88 mogę tylko napisać o własnych odczuciach

Ultra 11 suv łowienie for fun, nie klęknie pod bonusami, można expresowo holować jesiotry po 7-8kg, świetnie ogarnia karasie, liny. Problem jest z nadlowymi karpiami. Miękki szczyt sprawia, że lubią rozrabiać.
Black suv 10 methoda i bombka do 35m. Ryby expresowo wyjeżdżają na brzeg, nawet kabany po 10kg.
Co do pro to zobaczymy, jest potencjał, ale za mało ryb wyciągnąłem. Bardzo ciekawy jest ten 10Pro Suv. Jesiotry spacyfikowane ekspresowo i w miarę celnie rzucał jakieś 60m, o dziwo chyba lepiej mi się rzucało 10 niż 11.

Offline grzegorz88

• Ekspert
Daiwa SLR 11ft AU

Ultra Suv 11ft

Pro Suv 11ft

Wszystkie trzy kije wsadzone w ten sam uchwyt, pod takim samym kątem.

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
Daiwa SLR 11ft AU

Ultra Suv 11ft

Pro Suv 11ft

Wszystkie trzy kije wsadzone w ten sam uchwyt, pod takim samym kątem.

Interesuje mnie ten nowy map pro suv, teraz jest w promocji za 1100zł za wersję 11ft, jestem ciekaw jego pracy i różnicy względem suv ultra 2

Offline grzegorz88

• Ekspert
Pro11Suv jest sztywniejszy, bardziej progresywny, ale mi gorzej się nim rzuca.
Zarówno 10 black suv i pro 10 suv bardzo pasują, a do 11 blacksuv i 11prosuv przekonania nie mam, ale póki co tylko kilka ryb na pro suvy złowiłem.
https://zapodaj.net/plik-hvHxgGXl1I
https://zapodaj.net/plik-p3C4Fja9JL
https://zapodaj.net/plik-kQMi65kwnl
Z Lewej Daiwa SLR 11ft, z prawej Pro Suv11ft. Na SLRze ok 4kg karp, na ProSuv karp 2.5-3kg.
Mam też filmy z holi jakbyś chcial, zdjęcia przekłamują i sprawiają wrażenie, że wędka jest bardziej szczytowa niż w żeczywistosci.