Autor Wątek: Nowe funkcjonalności na SiG  (Przeczytany 7379 razy)

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Nowe funkcjonalności na SiG
« Odpowiedź #15 dnia: 23.10.2015, 00:02 »
Witaj, to bardzo miło z twojej strony, że chcesz pomóc w rozwoju portalu.

Ja osobiści bardzo chciałbym aby, funkcjonowało kalendarium zawodów. Na innch forach rzeczywiście można terminy sprawdzić - u nas z tym bieda.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #16 dnia: 23.10.2015, 01:13 »
Marcin Cichosz, myślę, zę podsunąłeś właśnie bardzo dobry pomysł! Myślę, że na forum to nie musi byc akurat łatwe do zrobienia, ale na stronie głównej? Imprez będzie sporo, więc kalendarium to rewelacyjny pomysł - nie musi to być tylko Polska, mogą być międzynarodowe też iwenty, targi, urodziny Mateo lub rocznica powstania PZW :D
Lucjan

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #17 dnia: 23.10.2015, 06:50 »
Fajna byłaby apka na smartfona z kalendarzem zawodow z dziennikiem do prowadzenia. Tak aby dodać zdjęcie ryby a później po skończonym połowie jeden przycisk i samo wysyla wszystkie dane do tematu wyniki nad wodą.

Coś podobnego jak pomocnik wędkarza. Oczywiście z forum tez taki dostęp

P.S. nadal kolega nie podał imienia

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 23.10.2015, 10:01 »
Witaj, to bardzo miło z twojej strony, że chcesz pomóc w rozwoju portalu.

Ja osobiści bardzo chciałbym aby, funkcjonowało kalendarium zawodów. Na innch forach rzeczywiście można terminy sprawdzić - u nas z tym bieda.

O, tak. Miałem właśnie to zasugerować!
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 23.10.2015, 10:11 »
Fajny pomysł, chociaż dla mnie było by fajniej jak by coś z forum ciekawego zrobić, tzn jakieś dodatki,  ulepszenia, aby cały czas było coraz pełniejsze wrażeń :D przy przeglądaniu
Krzysztof, wiele rzeczy by można tu na forum powprowadzać. Masa jest przeróżnych dodatków. Wiąże się to jednak z pewnymi problemami. Takie dodatki nie zawsze są przez ich twórców uaktualniane. Wiele z nich zawiera większe lub mniejsze błędy w składni PHP i HTML. Im ich więcej, tym więcej modyfikacji kodu źródłowego. Im więcej modyfikacji kodu, tym więcej możliwych problemów przy aktualizacji CMSa. Aktualizacje są bardzo ważne i trzeba je regularnie przeprowadzać.
Stąd też staramy się wprowadzać zmiany rozważnie i z umiarem :)

Wszystko rozumiem Mati, jestem zadowolony wciąż ze zmian jakie z biegiem czasu wchodzą na to forum i to wszystko dzięki Twoim zasługom. Oby tak dalej ! :)
Krzysztof

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 23.10.2015, 10:53 »
Kurcze widać że muszę się lepiej ogarniać :D Jak już kiedyś wspomniałem:

Faktycznie bardzo ciekawy temat. U mnie jeszcze za małe doświadczenie żeby jakieś mieć swoje obserwacje. Zazwyczaj sprawdzam ciśnienie czy utrzymuje się od paru dni i czy nie jest jakoś bardzo niskie/wysokie. Załamania zauważyłem że są słabe ale tutaj też może być po prostu zmiana ciśnienia.

Notatek nie prowadzę ale cały czas chcę zacząć. Najlepiej byłoby mieć jakąś aplikację do tego. Osobiście już na przełomie ostatnich 3 miesięcy poświęciłem 2 wieczory na taka aplikację ale w tym tempie jeszcze to potrwa :P Inna sprawa że czynników i różnych zmiennych jest strasznie dużo. Ale jakby na takiej apce zapisywało swoje notatki n osób to można byłoby porobić fajne statystyki(Na jaką przynętę najwięcej ryb, przy jakim ciśnieniu, czy kierunek wiatru procentowo dał mniej ryb, rekordy z podziałem na rodzaj wód itp itd). A może coś takiego już jest?

Ja już pracuję nad takim rejestrem połowów połączonym z listą łowisk(moje przemyślenie wchodzą bardzo głęboko w temat). I już poświęciłem więcej niż 2 wieczory na to :D Jednak nie wychylałem się bo chciałem mieć co pokazać najpierw. Chętnie podepnę to pod portal SiG albo zrobię to pod patronatem SiG co już omówiłem z Lukiem. Nie chciałbym żebyśmy się dublowali. Ewentualnie możemy współpracować ale nie wiem czy się z kolegą zgramy technologiami(napisz mi na PW w czym programujesz). U mnie najgorszym problemem jest czas. Mój wieczór zaczyna się po 21 jak położę syna spać ale też nie zawsze się może albo chce robić pracę po pracy :-\ W zimę mam plan się przysiąść :)

Chciałem Was wciągnąć w temat żebyście byli testerami i podawali własne pomysły. Może założę własny temat jak chcę żeby to wyglądało albo poczekacie na szkielet aplikacji w której będzie już można zrobić podstawowe rzeczy i wtedy zaczniemy burzę mózgów. Szczerze wolę drugą opcję bo tyle osób i każdy może mieć inna wizję a ja nie chciałbym zmieniać mojej :D

Więc ja głosuję za kalendarzem zawodów i słownikiem wędkarskim :D
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Długi

• Ekspert
  • Reputacja: 11
  • Darek
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 23.10.2015, 15:31 »
Ja również chciałbym dziennik połowów lub jakąś apke na smartfona :)
Mazovia Fishing Team