Autor Wątek: Koszyk kontra Metoda na głębokiej wodzie i duże leszcze - Chertsey 23.09.2015  (Przeczytany 17044 razy)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Super rybki i najważniejsza rzecz - widać brania  :thumbup: . Dzięki temu te filmy są tak emocjonujące .

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Dzięki za miłe komentarze Panowie!  :)

Co do kręcioła, to nigdzie nie znajduję informacji aby mieli wycofać wersję DL FB. Jako, że nie jest to nic 'starego' może w Polsce jej nie ma bo właśnie jest 'nowa'? Cena jest niższa o 30 funtów od Aero, jak dla mnie świetnie wkomponowana w rynek, nie tylko brytyjski.
NMie widzę powodów, opróćz technologicznych, aby Shimano miało rezygnować z tej wersji. Brak kołowrotka z wolnym biegiem w tej cenie i w tej klasie, daje duże możliwości konkurencji, która jak wiadomo nie śpi :D
Lucjan

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Kosmos, trzydzieści parę leszczy i to jakich ???Matrix ;D

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
Też o tym słyszałem, że mają zaprzestać produkcji.
To jak z Mercedesem 124 - nie do zajechani. A kolejne wersje E klasy, już nie takie bajecznie niezniszczalne. Ale na tyle dobre, że warto je kupić.
Gdyby na rynku nadal były Baitrunnery w tej wersji, to kto by kupował inne wersje Shimano.
Wg mnie tak to widzi producent.

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
Luk.
Może to jakaś plotka ale jak to się mówi: " w każdej plotce jest ziarnko prawdy...". :-P
R.

Dzielimy się wiedzą

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
No ale panowie to nie zmienia faktu że nadal FB jest nie dostępny w PL. W tym sklepie askari niby mają go na sklepie i nawet w promocyjnej cenie to okazało się że tak na prawdę go nie mają >:(. Mogą niby go sprowadzić na zamówienie z hurtowni w Niemczech. Ale z drugiej strony zastanawia mnie na jaki rynek został on wyprodukowany . Czy składał go chińczyk po koniec tyg. 12 -godz codziennej pracy :o czy wypoczęty zaczynający swą pracę :-[
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
Najbliżej to znalazłem go na stronie sprzedawcy w Czechach ;D
Z poważaniem Marcin

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
Dzielimy się wiedzą

Offline Martinus

• Ekspert
Dzięki Radek ale jes tu mowa o FB a nie o FA.
Z poważaniem Marcin

Offline Martinus

• Ekspert
Dobrze że chociaż kijeczek jako tako można dostać :-\
Z poważaniem Marcin

Offline grzegorz07

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: waggler i feeder
To że wygrał koszyk to pewnie przez większą ilość grubszego towaru jaka szła do wody o której mówiłeś.
 A możesz napisać ile zużyłeś zanęty na całe łowienie bo to ile pokazywałeś na początku ,a ile było na końcu. To mam wrażenie ,że poszło bardzo mało jak na tyle ryb. I czy w przerwach w braniach trzymałeś tempo zarzucania czy zwalniałeś. 

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Koszyk wygrał ale o kilka ryb, ale też od niego zacząłęm. Można powiedzieć, że był remis :) Na pewno nie jest mniej skuteczny niż Metoda, brania na przyponie 60 cm były silne, mocniejsze niż na Metodzie, piękne samozacięcia... Też myślę, że grubsze frakcje sprawiają, że leszcz podchodzi mocniej.

Co do zanęty to razem zużyłem około litra -półtorej gotowego miksu, ale do tego dochodzą pellety idące do środka , myślę, że suchych  było ze 150 gram. Niewiele, pamiętam, że połowa miksu poszła do mrożenia. Więcej towaru wchodzi do koszyka, Metoda w ogóle jest oszczędna.

A co do tempa to trzymałem je dopasowane do brań ryb, zestawy przerzucałem co 20 minut około jak nie brało.
Lucjan

Offline zacier

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
Jutro dzwonię i dowiem się konkretnie czy to FB czy może jakaś pomyłka, cena kusi i to bardzo . Najbliżej to na Słowacji znalazłem ale prawie 120 zł droży niż w tym Alkari hmmm. ciekawe...

I jak, wiesz juz coś :) ?

Offline grzegorz07

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Przy zestawie z koszykiem na pewno sprawdził się stoper blokujący.I rodzaj przynęt nie pozwalający na cmokanie czy wysysanie mam tu na myśli białe.
 Teraz mam wniosek do swojego łowienia, że przerwę w braniach najczęściej traktuję jako brak zanęty bo ją wyjadły i odpłynęły.
I należny donęcić i uzupełnić, a nie tak że trzeba chwile zaczekać i zwolnić.   

Offline Martinus

• Ekspert
Jutro dzwonię i dowiem się konkretnie czy to FB czy może jakaś pomyłka, cena kusi i to bardzo . Najbliżej to na Słowacji znalazłem ale prawie 120 zł droży niż w tym Alkari hmmm. ciekawe...

I jak, wiesz juz coś :) ?

Tak jest ten kręcioł ..ale tylko na zdjęciu ;D a w sprzedaży go nie mają . Udało mi się w Raven , mieli jedną sztukę , mieli bo wrzuciłem sobie do koszyka ;D.....jutro coś więcej będę wiedział, bo przedzwonię sobie tam.
Z poważaniem Marcin