Autor Wątek: Cześć i czołem!  (Przeczytany 1355 razy)

Online milczacy

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: spinning
Cześć i czołem!
« dnia: 12.12.2024, 12:04 »
Cześć!
Wiem, że nie ma obowiązku się witać na forum, ale z racji wieku i wpojonej kindersztuby - chiałbym się przedstawić i przywitać.
Jestem Andrzej. Chłop po 40, małopolska. Wędkarz (rekreacyjnie) od blisko 35 lat. dwadzieścia ostatnich lat - niemal wyłącznie spining.
To, że trafiłem na to Forum, to wynik tego, że dopadły mnie zdrowotne problemy uniemożliwiające wędkarską aktywność do jakiej przywykłem i jakiej oddawałem się ostatnimi laty...
Niestety - (a może i "stety"), przez kulminację problemów z kręgosłupem - nie mogę już swobodnie łazić ze spinnem po krzakach, nie dla mnie już brodzenie po pachy we Wiśle, nie dla mnie - wielogodzinne, forsowne, samotne wędrowne wyprawy wędkarskie :(
Dlatego, by wypełnić życiową "pustkę" - postanowiłem powrócić do korzeni i zwrócić się w stronę wędkarstwa gruntowego. Z ukierunkowaniem na lekki winklepicker/spławik (bat/match).
Wszedłem na Forum, by odświeżyć swoją wiedzę teoretyczną, by "uaktualnić" się w kwestii sprzętu i osprzętu, by odnaleźć wskazówki co się aktualnie sypie, czym zarzuca i jak łowi?

I jak widzę - jest tu istna kopalnia wiedzy! A przy tym - miła atmosfera :)
Bonusem dla mnie, jest obszerny dział "handmade" :) Sam, uwielbiam majsterkować i tworzyć rzeczy wszelakie - a zwłaszcza te, itencjonalnie wędkarskie  :)
Zatem, witam się jeszcze raz, i mam nadzieję na pozytywne przyjęcie mojej osoby w Waszym szacownym gronie.
Andrzej

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2231
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Cześć i czołem!
« Odpowiedź #1 dnia: 12.12.2024, 12:42 »
Witaj, Andrzeju! Wśród cierpiących na kręgosłup...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline JacekB

• Ekspert
  • Reputacja: 32
Cześć i czołem!
« Odpowiedź #2 dnia: 12.12.2024, 15:07 »
Siema,Andrzeju witamy na the best forum.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 12.12.2024, 15:25 »
Cześć :)
Zbyszek

Offline Cygnus

• Ekspert
  • Reputacja: 65
« Odpowiedź #4 dnia: 12.12.2024, 15:37 »
Jak na milczącego (nick) to dość sporo napisałeś ;)
Powitać serdecznie starego nowego wędkarza :beer:
"Nie można więc głosować za demokracją i wiecznie przeciwstawiać się gustom większości. To jest zakłamanie. Grzeszyć na ziemi i zgłaszać jednocześnie pretensje do nieba?!
Ale ja osobiście jestem szczery: zawsze głosowałem za kontrrewolucją"

Offline Andyman

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #5 dnia: 12.12.2024, 16:57 »
Witaj imienniku :beer:

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
« Odpowiedź #6 dnia: 12.12.2024, 20:40 »
Cześć Andrzeju. Określenie Winklepicker wyszło już ze słownika wędkarskiego. Teraz używa się określenia picker (nie mylić z metodą połowu dorszy), co oznacza to samo. Obowiązku witania się raczej nie ma ale jest to mile widziane. Mam nadzieję, że Twój nick nie powstrzyma Cię od zadawania pytań, na które chętnie odpowiadamy, jak również od dzielenia się spostrzeżeniami. A z atmosferą na forum bywa różnie, na ogół jest super ale bywa, że zaczyna się jakaś awantura, reszta forumowiczów idzie po popcorn i bawi się, dopóki pewne granice nie zostaną przekroczone. Wtedy wkracza MODERATOR.
Pozdrawiam,
Tomek