Cześć!
Wiem, że nie ma obowiązku się witać na forum, ale z racji wieku i wpojonej kindersztuby - chiałbym się przedstawić i przywitać.
Jestem Andrzej. Chłop po 40, małopolska. Wędkarz (rekreacyjnie) od blisko 35 lat. dwadzieścia ostatnich lat - niemal wyłącznie spining.
To, że trafiłem na to Forum, to wynik tego, że dopadły mnie zdrowotne problemy uniemożliwiające wędkarską aktywność do jakiej przywykłem i jakiej oddawałem się ostatnimi laty...
Niestety - (a może i "stety"), przez kulminację problemów z kręgosłupem - nie mogę już swobodnie łazić ze spinnem po krzakach, nie dla mnie już brodzenie po pachy we Wiśle, nie dla mnie - wielogodzinne, forsowne, samotne wędrowne wyprawy wędkarskie
Dlatego, by wypełnić życiową "pustkę" - postanowiłem powrócić do korzeni i zwrócić się w stronę wędkarstwa gruntowego. Z ukierunkowaniem na lekki winklepicker/spławik (bat/match).
Wszedłem na Forum, by odświeżyć swoją wiedzę teoretyczną, by "uaktualnić" się w kwestii sprzętu i osprzętu, by odnaleźć wskazówki co się aktualnie sypie, czym zarzuca i jak łowi?
I jak widzę - jest tu istna kopalnia wiedzy! A przy tym - miła atmosfera

Bonusem dla mnie, jest obszerny dział "handmade"

Sam, uwielbiam majsterkować i tworzyć rzeczy wszelakie - a zwłaszcza te, itencjonalnie wędkarskie

Zatem, witam się jeszcze raz, i mam nadzieję na pozytywne przyjęcie mojej osoby w Waszym szacownym gronie.
Andrzej