Autor Wątek: Żyłka do łowienia odległościowego  (Przeczytany 2494 razy)

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
Odp: Żyłka do łowienia odległościowego
« Odpowiedź #15 dnia: 19.03.2025, 22:43 »
Tak piszą tylko ingoranci, którzy nie spróbowali dystansu z plecionką. Inny wymiar łowienia. Bzdury o braku amortyzacji piszą Ci sami ignoranci.
na całe szczęście większość szanujących się łowisk zakazuje łowienia na plecionkę:)

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 20.03.2025, 05:38 »
Na całe szczęście? A co takiego złego robi plecionka? Więcej zerwanych ryb, straconych zestawów, ryby holowane zdecydowanie dłużej. Faktycznie, zakaz plecionki to same plusy. Idiotyczny wymysł i nic więcej.
Dzierżno uzależnia

Offline Wiśnia

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
« Odpowiedź #17 dnia: 20.03.2025, 09:36 »
W zeszłym sezonie miałem pierwszy raz okazję łowić z nawiniętą pletką. Kupiłem tu z forum (od kolegi maximgtf) zestaw, picker Garbolino (drugi w arsenale) i kołowrotek SPro, już był uzbrojony w plecionkę, dlaczego nie spróbować?

Koszyk in-line w systemie ICS, przypon 30cm, i z krótkiego/średniego dystansu łowiło się znakomicie, żadna płotka, leszczyk, czy większy karaś, karp, nie ucierpiały, a wskazania były konkretne.

Oczywiście rozumiem, że przy sztywniejszych kijach może być problem, moc wędki , sztywność plecionki i "siła" wędkarza, to przepis na kłopot dla ryb.

Nie mam (jeszcze) potrzeby łowienia dystansowego, trzymam się żyłek i jak na razie bez demonizowania plecionek.

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #18 dnia: 20.03.2025, 10:58 »
Na całe szczęście?

Ignoruj trolla który rzuci jakieś hasło i nawet nie potrafi poprzeć argumentem. Sam zniknie kiedy nikt nie będzie odpisywał.