Autor Wątek: Pomoc dla początkującego  (Przeczytany 1720 razy)

Offline marcopolo

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Odp: Pomoc dla początkującego
« Odpowiedź #15 dnia: 19.03.2025, 13:37 »
Chcąc zamknąć się w budżecie też bym wybrał ten kołowrotek z Ali w rozmiarze 4000, na pewno będzie lepszy od Shakespeare i do tego S-Canal

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 163
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #16 dnia: 19.03.2025, 14:28 »

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 163
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #17 dnia: 19.03.2025, 14:38 »

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #18 dnia: 19.03.2025, 15:13 »
Miałem w rękach dziesiątki albo setki wędek ( do różnych technik ) , łowię od 1992 roku i nie twierdzę że mam wiedzę ale raczej mam doświadczenie. Więc doświadczenie mówi mi że gdybym był na twoim miejscu , pamiętając co pamiętam , to zacząłbym od przegrzebania giełdy na takim forum jak to .
Jest tu naprawdę mnóstwo sprzętu , można się podpytać na privie o różne aspekty , można poprosić np.o fachowe nawinięcie gratisowej żyłki czy ponegocjować cenę .
Czy sprzęt polecany przez kolegów wyżej jest zły ? Ależ nie ! Jest jak najbardziej ok , z tym że w cenie tego sprzętu budżetowego możesz dostać sprzęt np.w klasie niższej średniej z tą różnicą że nie będziesz miał folii na rękojeści .
Polecany tu flagman s - canal to być może najlepsza wędka ze sklepu w tej cenie , jest całkiem ok . Miałem wszystkie chyba modele oprócz wersji 3,9 /80 . Wszystkie mniej lub bardziej udane .
Wszystkie fajne ...jak fajny był fiat Seicento na pierwszy samochód .
Jeździł , palił , błyszczał się ...a po dwóch latach i tak każdy kupował golfa czy passata bo ograniczenia Seicento zielony użytkownik który przestawał być zielony natychmiast zauważał .