Ważyłeś ten kosz? Bo coś mi mówi że 12,7kg to waga bez podnóżka i kaset;)
Na icarpiu podaja +16kg
Minusem tego kosza jest malutki podnóżek, który w fotelu notorycznie wypinał się z zatrzasków. Miałem też problem z teleskopami, które trzeba było dokręcać na beton żeby się nie zsuwały. Miałem okazję też siedzieć na kosztu. Wolę te dwa kg wiecej w Matrixie.
Podrzuć linka o którym mówisz. Co do ważenia-nie ważyłem, z prostego powodu, zakupiłem od razu siedzisko obrotowe, czym zabiłem lekkość (świadomie) bo klamota i tak wożę samochodem i wózkiem na łowisko, a cenię sobie odrobinę komfortu i kilka godz na samym siedzisku raczej by mi było mocno źle, bo pracę od lat mam siedzącą i niestety kręgosłup ma już swoje zwyrodnienia, więc nie będę go jeszcze hobby dobijał. Podnóżek nie wypina się z zatrzasków, są bolcowe, co czasami przy rozkładaniu wkurza bo mija chwila zanim się zakliknie bolec w dziurkę podnóżka, teleskopy trzymają świetnie, przy mojej wadze 80-85kg nigdy nie zdarzyło się by coś się osunęło, a nie skręcam ich nigdy siłowo-dwoma palcami do lekkiego oporu i trzyma git. Co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń, ogólnie jestem z niego zadowolony, użytkuję drugi sezon i jak jestem trochę gadżeciarz to zupełnie nawet nie myślę o zmianie. Skonfigurowałem go z krótkim short armem matrixa, uchwytami siatek, tylną fajką podwójną ze stealth reaperami z guru, także osprzętu nie zdejmuję do transportu, chwila moment i mam stanowisko gotowe do łowienia.