Autor Wątek: [K] drugi element bata ROBINSON VDE-R TEAM NANO CORE POLE TX2 700  (Przeczytany 901 razy)

Offline milczacy

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 94
  • Ulubione metody: spinning
Cześć
Niestety, dopadł mnie pech i na łowisku skonfrontowałem się drzewem... wszystko skończyło by się dobrze, gdyby to był dąb albo inny buk - ale na nieszczęście - to była mordercza brzoza (a co potrafią brzozy - wiadomo. Z taką nie ma szans ani samolot, ani tym bardziej węglowy bat! ) ;)

Reasumując - przez własną głupotę, złamałem sobie mój ulubiony bat ROBINSON VDE-R TEAM NANO CORE POLE TX2 700. Strzelił drugi (licząc od szczytówki) element. Strzelił w dwóch miejscach na raz, a odłamany fragment wpadł do wody i zaginął.

Zatem - KUPIĘ drugi element takiego bata, lub całą wędkę na części. Być może Ktoś z Was ma taki bacik złamany, przydepnięty...
Ewentualnie - kupię segment węglowy jako zamiennik - średnica (mierzone po zewnątrz): dolna 8,2mm, średnica górna 4,75-4,9mm (a wewnątrz - pasuje szczytówka 4,3mm). Długości nie znam ;) ale zakładam że to z grubsza jest standardowo jak w innych batach.

Jeśli Ktoś z Was miałby coś pasującego, będę wdzięczny za propozycję - bardzo lubię tą wędkę i chciałbym ją odratować.
Z góry dzięki i pozdrawiam, Andrzej

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Robinson ma świetny serwis.
Dzwoniłeś?
Panowie, policzmy głosy:

Offline milczacy

• Użytkownik
  • **
Dzwoniłem, mają sprawdzić i jak będzie - wysłać. Ale terminu nie określono....
A kij potrzebuję doprowadzić do używalności na niedzielę  - (zawody, na drobnej rybie).

Mam w odwodzie VDE-R MX4, ale to wędka na rekreacyjne łowienie - uzbrojona w gumę 1,2 z myślą o większych rybkach. Nie mam do niego szczytówki wklejki (a ta od TX nie pasuje)...
W ostateczności - przezbroję go na cieńszą gumę i oblecę zawody. Ale to nie to samo co węglowa igiełka 0,6 na szczytówce ;)  Zresztą - jest 100g cięższy od TX, i przy 6 godzinach trzymania wędki w rękach - to czuć w barku ;)

Także ten,- mimo że zamówiłem część w Bielsku - nadal reflektuję na (szybki) zakup, gdyby Ktoś miał...

Offline milczacy

• Użytkownik
  • **
Cześć!

Wczoraj po południu dostałem SMS z serisu, że część do wędki została wysłana. Zatem ogłoszenie można uznać za nieaktualne. Dziękuję!

Jeśli jednak ogłoszenie pozostanie tu, w czeluściach forum - to dla przyszłych, potrzebujących Kolegów - którzy przypadkiem trafili by na ten wątek - zostawiam info:

Serwis Robinsona jest KAPITALNIE SPRAWNY!
Serio - nigdy wcześniej nie doświadczyłem tak szybkiego, profesjonalnego i konkretnego podejścia do sprawy.
Wystarczyła krótka i miła rozmowa telefoniczna. Pan wysłuchał, podpytał o to i owo ( i nie oceniał mojej niezdarności... ;) ). Potem opisanie problemu i modelu wędki w SMS, a na drugi dzień - dostaję info, że część wysłana. Jestem zaskoczony, bo wędka jest ze stosunkowo wysokiego segmentu, ale nie jest przecież aktualnym modelem...
Zatem - jeśli złamiecie wędkę Robinson - śmiało dzwońcie na numer serwisu: 883 180 050
Zdecydowanie chwalę i polecam!

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam, Andrzej

Offline michal_krk

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: tyczka
Potwierdzam miłe doświadczenia z serwisem Robinsona - chłopaki są super