Autor Wątek: Hydra HSC Waggler 13 ft  (Przeczytany 908 razy)

Offline Eddenktm

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Hydra HSC Waggler 13 ft
« dnia: 23.05.2025, 12:16 »
Cześć,

Zamierzam zakupić wędkę do klasycznego wagglera. Łowię na niewielkich jeziorach płotki i małe leszczyki ewentualnymi bonusami do max 1kg. Spławiki jakich używam to przedział między 3g-6g. Z uwagi na wielkość używanych spławików oraz ryb chciałbym zakupić wędkę finezyjną - taką, która da najwięcej frajdy z holu. Na ten moment stawiam na poniższy model. Czy ktoś z użytkowników miał może styczność?

https://sklep.gorek-gliny.pl/?2706,wedka-hydra-hsc-waggler-13-ft-3-90-m-cena-po-rabacie-418-zl

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2225
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Hydra HSC Waggler 13 ft
« Odpowiedź #1 dnia: 23.05.2025, 12:24 »
Przeniosłem do odpowiedniego działu i zmieniłem tytuł.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline piszczu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 37
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Odp: Wędka do klasycznego wagglera
« Odpowiedź #2 dnia: 23.05.2025, 12:27 »
Osobiście posiadam Shimano Aero X5 Match Float - 4,27m i z całą pewnością mogę go polecić właśnie do takiego dłubania, o którym piszesz, akcja paraboliczna gnie się po samą rękojeść przez co w moim odczuciu jest dobra do delikatnych przynęt czy cienkich przyponów a i frajdy z holu da na pewno dużo, ale to kwestia już pomacania moim zdaniem.

Offline pknr1

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #3 dnia: 23.05.2025, 15:02 »
Cześć,

Zamierzam zakupić wędkę do klasycznego wagglera. Łowię na niewielkich jeziorach płotki i małe leszczyki ewentualnymi bonusami do max 1kg. Spławiki jakich używam to przedział między 3g-6g. Z uwagi na wielkość używanych spławików oraz ryb chciałbym zakupić wędkę finezyjną - taką, która da najwięcej frajdy z holu. Na ten moment stawiam na poniższy model. Czy ktoś z użytkowników miał może styczność?

https://sklep.gorek-gliny.pl/?2706,wedka-hydra-hsc-waggler-13-ft-3-90-m-cena-po-rabacie-418-zl

Osobiście polecam Hydrę Górek Series 4.2m 6-18. Według mnie znakomity kij do takich zadań, używam go również do wypuszczanki na rzece :beer:

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Wędka do klasycznego wagglera
« Odpowiedź #4 dnia: 23.05.2025, 15:44 »
Osobiście posiadam Shimano Aero X5 Match Float - 4,27m i z całą pewnością mogę go polecić właśnie do takiego dłubania, o którym piszesz, akcja paraboliczna gnie się po samą rękojeść przez co w moim odczuciu jest dobra do delikatnych przynęt czy cienkich przyponów a i frajdy z holu da na pewno dużo, ale to kwestia już pomacania moim zdaniem.

Za niewiele ponad 500 zł też brałbym ją w ciemno. Najnowszy model X6 kosztuje już w granicach tysiąca złotych, jak nie więcej. A X5 w spławiku przez kilka ostatnich lat był najwyższą półką Shimano (choć kiedyś ich najwyższe półki były dużo lepsze ;), ale ta wędka jest w tej cenie naprawdę godna polecenia).

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 316
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 23.05.2025, 22:21 »
Ja polecę Guru N-gauge Pro  Float, moim zdaniem najlepsze przełożenie pieniędzy do jakości.

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #6 dnia: 24.05.2025, 00:08 »
Acolyte float plus/Ultra daje dużo frajdy z holu nawet 20cm płotki, a na rybie kilka kg nie wymięka.