Autor Wątek: FEEDER 3,30m i kołowrotek na Wisłe i wody stojące +-400zl  (Przeczytany 676 razy)

Offline LuFCc

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam, chciałem kupić wędkę feeder długości 3,3m i kołowrotek do około 400zł łącznie. Łowione głównie na Wiśle woda płynąca jak i stojąca. Wędka około 100gr wyrzutu i kołowrotek rozmiar minimum 5000. Ktoś poleci w tym budżecie coś ciekawego i solidnego. Nie jestem na bieżąco co jest warte zakupu, ostatnio sprzęt kupowałem lata temu :)

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1287
  • Ulubione metody: trotting
Odp: FEEDER 3,30m i kołowrotek na Wisłe i wody stojące +-400zl
« Odpowiedź #1 dnia: 17.08.2025, 20:38 »
Zapodane cw. pasuje do łowienia na dużym dystansie lub w sporym uciągu - w obu sytuacjach zapodana długość nie będzie optymalna (chyba że warunki brzegowe utrudniają operowanie dłuższym kijem lub łowimy w wąskiej rzeczce). Warto rozważyć długość 3.6 m, bo wtedy znacznie łatwiej o coś sensownego z wymaganym cw.

Offline Wiśnia

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
Odp: FEEDER 3,30m i kołowrotek na Wisłe i wody stojące +-400zl
« Odpowiedź #2 dnia: 18.08.2025, 12:04 »
Mam w arsenale, a właściwe to mój syn ma (wygrał w zawodach) - Flagman Cast Master Feeder 3,30m 100g. W naszym łowieniu ma średnie zastosowanie, ale jakieś testy poczyniliśmy, koszyk 56g + towar ogarnia bez problemu, ale 85g+, to już ledwo. Cena w okolicach 200 zł, tak na szybko sprawdziłem, z promką nawet poniżej tej kwoty.