Carl23, jak noga 30 mm, daje radę u Ciebie? Ja kupiłem tego Prestona ale na sztywnej ramie, przy moich niespełna 80 kg jest naprawdę stabilny.
Świeży nabytek, kupiłem w ub. sezonie ale dopiero teraz na 2 wypady zabrałem. Stromo nie łowiłem jeszcze, na płaskim nie ma co się przyczepić do stabilności, nogi spokojnie dają radę, nic się nie buja, nie trzeba ich na siłę skręcać, nic nie zjeżdża w dół-generalnie działa jak należy. Bez obrotowego siedziska bardzo lekki zestaw producent coś niespełna 13kg podaje, z obrotówką stracił na lekkości. Półkę z szufladą miałem od krzesła, przeszło przez głowę by zmienić, ale ona jest super, montaż na jedną nogę, nie chwieje krzesła tym bardziej kosza, mieści co potrzeba, a w szufladzie wszystkie szpeje. Brakuje w upalne dni trochę parawanu, ale przyrzucam ręcznikiem by nie wysychał towar, w deszczowe i tak parasol się rozkłada. Z racji wypadów kilku godzinnych, często do 3h łowię porankami, zależy mi na szybkości rozstawiania zestawu i to się fajnie sprawadza. Short arm po odkręceniu (w sumie to na szybkozłączu jest) grzebienia jest łamany do boku, tylna fajka wzdłuż krzesła, więc nad wodą chwila i jestem gotowy, z rozłożeniem wędek myślę, że mieszczę się w 5 min.