Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2026  (Przeczytany 15205 razy)

Offline PrzemekM

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 158
Odp: Wyniki nad wodą 2026
« Odpowiedź #15 dnia: 07.03.2026, 15:44 »
Witam Wszystkich,

w końcu znalazłem  trochę czasu by wyskoczyć nad rzekę. Jak na pierwszy wypad po zejściu lodu to całkiem spoko. Poniżej fotki z trzech godzin łowienia.

pozdrawiam Wszystkich
Przemek

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 191
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 07.03.2026, 15:51 »
Gratki:) Ja sezon rozpocząłem we wtorek, ale niestety jedno dzióbniecie i na tym koniec. Dziś zdecydowanie lepiej, pierwszy wpadł jesiotr o którego istnieniu w tym stawie nie miałem pojęcia. Na nim właśnie udało się mi przetestować nowa daiwe n,zon super slim power feeder 3,66 do 150g. Z holem nie miałem żadnego problemu choć piruety jesiotra były bardzo widowiskowe. Co jakiś czas wpadała ryba, ale nie były to jeszcze regularne brania. Skończyło się na 8 rybach 5 karpi 2 leszcze i bohater dnia :)

Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Grzechu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 08.03.2026, 13:30 »
Dziś z rana wybrałem się z myślą o portowych mamuśkach w porcie katedralnym w Głogowie. Z racji na szybkie ocieplenie byłem sceptycznie nastawiony na udany połów. Metoda jaką łowiłem była odległościówka. Na wstępie poleciało kilka kul Ecofishing Dark Roach + glina, robactwo, prażone konopie z procy i zabrałem się do roboty. Przez pierwsze 2 godziny jakieś leszczyki i drobne ploteczki. Postanowiłem pójść na grubo i wystrzeliłem około 15 kul tworząc dywan. Po upływie ok 40 min zaczęło się prawdziwe eldorado. Płocie się pięknie ustawiły w łowisku i przez około 2-3 godziny sukcesywnie je odławiałem. Płocie w przedziale 30+, a największa dziś była 38 cm. 3 białe robaki na haku nr 16 zrobiły robotę. Brania piękne, energiczne.

Do całej tej pięknej sytuacji na port zawitała ekipa Lorpio i próbowała nakręcić materiał. Niestety siedli na miejscówce gdzie nie było ryb. Zobaczymy niedługo może udało się im nagrać jakiś materiał.

No Kill

Pozdrawiam
Grzechu

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 203
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #18 dnia: 08.03.2026, 15:46 »
Dziś byłem 12 lub 13 raz w tym roku na rybach i znowu wróciłem na pusto. >:O
Poza kilkoma okoniami wielkości palca, złowionymi na samym początku stycznia, ciągle wracam na pusto. Duża woda, czy mała. Wszędzie to samo. Na różnej maści spinningowe, spławikowe i gruntowe metody - wszystko na nic.
I to nie tylko ja.
Kogo spotykam nad wodą: karpiarzy, fiderowców, spławikowców, spinningistów - wszyscy z góry na dół mówią to samo: ryb ni ma. Choćby krąpiczka, płotenieńkę, leszczyniunieczka na pół pinki, na haku 24. :beg:
Za to ile setek, jeśli nie tysięcy kormoranów pływało jeszcze 2 tygodnie temu, to masakra. Gdziebyś nie splunął tam był kormoran.
Mówią, że jeszcze zimno i ryba nie ruszyła. A mi coś mówi, że tej ryby po prostu nie ma, bo w analogicznych miesiącach rok i dalej wstecz, jakaś (choćby bardzo drobna) ryba była.

Wczoraj, w sobotę były jedne z pierwszych zawodów feederowych w Szczecinie. Pierwsze miejsce zajął wędkarz z wynikiem niespełna 200 g ryb. :facepalm: Tak! 200-kurna gramów! Jazgarzy i tylko jazgarzy.

Nudzi mnie już łowienie ryb tylko na YouTube.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2297
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 08.03.2026, 15:55 »
Brzmi to nieciekawie, lekko mówiąc :o
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Tomek1988

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #20 dnia: 08.03.2026, 21:11 »
Brzmi to nieciekawie, lekko mówiąc :o

Jest nieciekawie, dwa wypady w weekend nad Wisłę i same uklejki nic więcej za to kormoranów pełno bo wszystkie okoliczne zbiorniki jeszcze skute lodem to odbijają sobie ciężką zimę nad Wisłą 🤷 Jedyny plus to cisza w głuszy i ciepło, pogoda nie zawiodła w przeciwieństwie do ryb .

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 08.03.2026, 22:06 »
W piątek byłem zobaczyć czy Odra się ruszyła. Zlowilem 4 jelce i 14 plotek (w tym 1 bonusowa ) 1  kielbia .

Link do ploci
https://vm.tiktok.com/ZNRu6EkeT/
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki