Bardzo mało ludzi zwraca uwagę na kije Mikado x -lite x serii noctis a to naprawdę świetnie kijki w 3 składzie
Polecam 3.3 m lake do 50g finezyjny lekki kijek pod klasyka lub method/bomb do 70g jeszcze szybszy i trochę mocniejszy dobry i do klasyka i do metody.
Wiesz co, zamówiłem sobie MIKADO NOCTISX LITE MEDIUM DISTANCE FEEDER 360 c.w. up to 90g i mi wogóle nie siadł, przynajmniej na sucho i zwróciłem. Te druciane przelotki wyglądały biednie po prostu. Oddałem i wziąłem wtedy tego CTX2 i jakościowo przepaść (cenowo też 200zł więcej ale warto dopłacić i mieć spokój na dłużej)
Ale distance to zupełnie inny kij o jakieś dziwnej akcji niż te modele 3 3m o których piszę. Radzę sobie zobaczyć jakie to szybkie kijki o pięknym ugięciu jak na 3 skład.
Przelotki to seaguide tdg których używa też daiwa. Te kije 3,3m to około 300zł dla mnie w tej cenie bez konkurencji na rynku. Mam ctx2 ale 3,6m to na pewno lepszy kij ale też dwa razy droższy . Ktoś tu pytał o coś tańszego w 3 składzie i 3,3m to polecam zobaczyć te Mikado, ale w długości 3,3m i tylko model lake i method