Autor Wątek: Gozdawa  (Przeczytany 157002 razy)

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Gozdawa
« Odpowiedź #180 dnia: 31.01.2015, 13:55 »
Jeszcze Ci doradzali abyś zainstalował program do zdalnej administracji :D

Offline Tomerr

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #181 dnia: 31.01.2015, 14:02 »
No i potem najlepiej podać numer konta i hasło  :P

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #182 dnia: 31.01.2015, 14:21 »
do tego wystarcza instalacja keyloggera :)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #183 dnia: 31.01.2015, 14:34 »
Zamawiałem wczoraj towar w tym sklepie. Faktycznie muli jak cholera. Koszyk pokazywał mi jakieś głupoty. Ale jak przeszedłem do płacenia wszystko było ok.
Zbyszek

Offline andrzejm

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • "..plaża to wylęgarnia hipisów." - Skipper
« Odpowiedź #184 dnia: 31.01.2015, 14:48 »
koks, a w jakich angielskich sklepach zamawiasz? masz jakieś typy?
Poza tym ja naprawdę nie rozumiem działania ludzi w tym sklepie. Przecież jak za chwilę ruszy porządnie raven-fishing z Sunubaitsem a kilka innych sklepów z Drenannem (a tak będzie bo popyt jest) to tylko smród zostanie po tej ich nowoczesnej stronie.  Na razie jesteśmy na nich skazani, ale to na razie. Jak szybko nie zmienią swojego podejścia to będzie to podręcznikowy przykład jak zjeb..ć dobry interes.
Error Team Poland

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #185 dnia: 31.01.2015, 16:45 »
Prymitywna to jest strona gozdawy a nie wedkarze. Powiem jeszcze raz. Sprawdzalem ja u ludzi ktorzy kompy  maja po 10k i nie sa slabe. W firmie mamy kompy po 5k, 8k slabsze tez. Zero wirusow i strona przycina jak stara ku.... Niech ten pseudo informatyk pomysli ze zamiast ustawiac ludziom kompy mozna byloby zrobic strone ktora bedzie dzialac jak powinna tak jak kazda inna. Jest to jedyna strona ktora odwiedzalem i tak zamula. Wole wiecej zaplacic i kupic u kogos innego. Nie sa jedyni na swiecie i z tego forum tez wynika ze mozna taniej kupic. Za odpisywanie w ten sposob klientowi u nas w firmie juz taki ktos szukalby pracy.

A propo zamulania tej strony to wiem co pisze z wyksztalcenia jestem informatykiem.
Pozdro

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #186 dnia: 31.01.2015, 16:47 »
otrząsną sie jak bedzie za poźno :) a my na innej stronie internetowej.
Krzysztof

Offline koks

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #187 dnia: 31.01.2015, 17:08 »
Andrzejm - Mieszkalem w Anglii 12 lat i mam caly czas jaki taki kontakt z Anglia. Mam tam rowniez caly czas konta bankowe i kumpli gdzie w razie braku mozliwosci wysylki do Polski prosze o zaopiekowanie sie paczka ze sklepu (wlasnie czekam na kuriera z paroma wedkami drennana i daiwa matchwinnerami  :D). A jakie sklepy uzywam - kurde - te co tu padaly i jakiekolwiek jak znajde przez google albo ebay dobre ceny na to co mnie interesuje.  Jak jestem w Londynie to odwiedzam calkiem niezly sklep stacjonarny gdzie mozna sporo rzeczy kupic wiec tam uderzam.  Mam rowniez konto na angielskim ebayu i tam tez sporo kupuje (tam tez namierzam sklepy) .

Wracajac do gozdawy - przed wakacjami tam robilem zakupy i jakos strona musiala byc na jakims starym i dziadowskim systemie bo dzialalo jak trzeba i bez problemow zlozylem zamowienie i dostalem paczuszke. Ale pan wszystkowiedzacy z Gozdawy musial ''unowoczesnic'' w jakis sposob sklep internetowy bo moj dziadowski sprzet komputerowy nie radzi juz sobie z zaawansowana technologia rodem z NASA powyzszego sklepu  ;)  Trzeba wiec robic zakupy w tej zacofanej technologicznie Anglii gdzie sklepy chodza na starych systemach i jakos dziwnie smigaja na moim kompie  a i jeszcze jedno - emaile otrzymywane od obslugi tychze sklepow sa jakos tak bardziej kulturalne i na poziomie ;)

K

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: 31.01.2015, 18:17 »
Witam,
Kokos jeśli mieszkałeś tyle w Anglii i liznął Pan wielkiego świata ,korzystając z tamtejszych Banków ,zapewne zdaje sobie Pan sprawę że upublicznianie rozmowy na forum bez zgody drugiej strony (w tymże wypadku Pana R) jest karalne .  . Szanuje i staram się zrozumieć każdą stronę i te osoby ,które mnie znają choć troszeczkę wiedzą o tym ,lecz to bardzo mi się nie podoba i stanowczo mówię nie.
Pozdrawiam Katarzyna Kinstler

Offline Tinca Fan

• Reputacja: 13
  • KEEP CALM AND GO FISHING
« Odpowiedź #189 dnia: 31.01.2015, 18:27 »
Pani Kasiu nie jestem pewien czy upubliczniona treść e-maili wyczerpuje znamiona przestępstwa zgodnie Art. 212 KK, bo pewnie na ten się Pani powołuje ;).
Pozdrawiam Marcin

K

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 31.01.2015, 18:29 »
upublicznianie rozmów prywatnych bez zgody drugiej osoby jest karalne . Było i jest . A rozmowa na czacie ,która prowadzona jest między dwiema osobami z punktu prawa jest rozmową prywatną . Jest to traktowane jak wiadomość listowna czy mail .
a nie GIODO
Zgodnie z art. 6 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.), za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne (art. 6 ust. 2 ustawy). Stosownie do ust. 3 powołanego przepisu, informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu i działań. Danymi osobowymi będą zatem zarówno takie dane, które pozwalają na określenie tożsamości konkretnej osoby, jak i takie, które nie pozwalają na jej natychmiastową identyfikację, ale są, przy pewnym nakładzie kosztów, czasu i działań, wystarczające do jej ustalenia. Daną osobową będzie taka informacja, która pozwala na ustalenie tożsamości danej osoby, bez nadzwyczajnego wysiłku i nakładów, zwłaszcza przy wykorzystaniu łatwo osiągalnych i powszechnie dostępnych źródeł. Poza zakresem przedmiotowej definicji znajdzie się zatem taka informacja, na podstawie której identyfikacja osoby wymagać będzie nieracjonalnych, nieproporcjonalnie dużych nakładów kosztów, czasu lub działań.

Offline Tinca Fan

« Odpowiedź #191 dnia: 31.01.2015, 18:32 »
Oczywiście, ale jest jeszcze Art. 213 KK :), sprawa nie będzie taka oczywista  8).

Tylko po co firmie taki rozgłos  ;D, nie lepiej zasięgnąć opinii również innych informatyków nt funkcjonowania strony i ją poprawić  ;).
Pozdrawiam Marcin

K

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: 31.01.2015, 18:34 »

Art. 213
§ 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.
§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut:
1) dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub
2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu.
Jeżeli zarzut dotyczy życia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy może być przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeństwu dla życia lub zdrowia człowieka albo demoralizacji małoletniego.
ten artykuł nie ma zastosowania i dotyczy czegoś zgoła odmiennego.

Offline Tinca Fan

« Odpowiedź #193 dnia: 31.01.2015, 18:40 »
Według mnie to jest sprawa, którą można załatwić w inny sposób. Niestety obawiam się Pani Kasiu, że ewentualne zyski natury powiedzmy ambicjonalnej nie przeważą potencjalnych realnych strat wizerunkowych firmy :). Proszę mnie źle nie zrozumieć ale w takich sytuacjach emocje są złym doradcą.

Pozdrawiam  :flowers:
Pozdrawiam Marcin

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #194 dnia: 31.01.2015, 18:45 »
Sklep sprzedający artykuły angielskich marek kontra prężne i szybko rozwijające się forum, które z tych marek korzysta.
Gratuluje Pani Kasiu marketingowego podejścia.  :bravo:
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik