Autor Wątek: Feeder 70-90 g do 700 zł  (Przeczytany 10752 razy)

Offline Rafcio

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Feeder 70-90 g do 700 zł
« Odpowiedź #15 dnia: 14.12.2015, 11:50 »
Dzięki koledzy za tak wiele odpowiedzi.Po przeczytaniu waszych komentarzy dochodzę do wniosku ze Shimano jest jeszcze w czołówce wędzisk feederowych. Gregorio fajny test ;D. Ścigacz duze jesiotry wyciągałeś na ta wędkę ? Chyba łapiemy na tym samym łowisku :D
Na ta chwile jestem przekonany do super ultegra AX - 366/90g. Czekam jeszcze na jakieś inne dobre i sprawdzone propozycje. Dzieki.

Offline damiannn1993

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #16 dnia: 14.12.2015, 12:40 »
Również dołączę się do dyskusji bo na początku przyszłego roku też muszę kupić feederka. Cenowo mniej więcej tak samo i o podobnych parametrach więc nie będę zakładał nowego tematu :) Jakiś czas temu kupiłem drennan puddle chucker carp feeder 10ft i jak dla mnie kij super! Dodam tylko że jest to mój pierwszy kij z takiego przedziału cenowego więc nie mam za dużego porównania. Myślałem żeby zakupić drugi taki tylko że 11ft. Widzę jednak, że polecacie wędki shimano i właśnie zacząłem się zastanawiać czy może jednak nie kupić feedera z tej firmy. Tak więc pytanie co byście zrobili na moim miejscu? Drennan czy shimano? Pozdrawiam :) 

Offline Rafcio

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 14.12.2015, 12:41 »
A czy tego kijka ktoś zna i może sie wypowiedzieć Sensas Cl. Competition Feeder Rod 10 Light
11 Medium ?

Offline Rafcio

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 14.12.2015, 12:52 »
Jeszcze nad tym sie zastanawialem  http://www.sklep.egrubaryba.pl/wedka-drennan-matchpro-super-feeder-12-3-6m-p-213.html posiada 4 szczytowki

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #19 dnia: 14.12.2015, 12:53 »
Również dołączę się do dyskusji bo na początku przyszłego roku też muszę kupić feederka. Cenowo mniej więcej tak samo i o podobnych parametrach więc nie będę zakładał nowego tematu :) Jakiś czas temu kupiłem drennan puddle chucker carp feeder 10ft i jak dla mnie kij super! Dodam tylko że jest to mój pierwszy kij z takiego przedziału cenowego więc nie mam za dużego porównania. Myślałem żeby zakupić drugi taki tylko że 11ft. Widzę jednak, że polecacie wędki shimano i właśnie zacząłem się zastanawiać czy może jednak nie kupić feedera z tej firmy. Tak więc pytanie co byście zrobili na moim miejscu? Drennan czy shimano? Pozdrawiam :)
Nie potraktuj tego jako jakieś personalnej wycieczki tylko dobrą radę.
Cena i marka kija powinny być ostatnimi zmiennymi przy wyborze kija, sądzę że powinno się zacząć od tego czy kij będzie do wody stojącej czy rzeki. Na jakim dystansie, jakiej akcji od niego oczekujesz.
Jakie ryby będą poławiane i o jakiej wadze. Czy to kij na zawody czy do łowienia rekreacyjnego.

Bo chyba najgorszym co można zrobić to wejść do sklepu i powiedzieć, że chcesz kij ze stajni Shimano do 300 zł na leszczyki. Sprzedawca Ci da jakiegoś Alivio medium feedera i będzie Ci go 20 min zachwalać. Ty go kupisz i się okaże, że za długi i zbyt kluskowaty i na rzekę....
Fakt będzie kij, ale nie taki jakiego potrzebujesz
Pozdrawiam Kamil :D

Offline Rafcio

• Nowy użytkownik
  • *

Offline damiannn1993

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #21 dnia: 14.12.2015, 13:16 »
Również dołączę się do dyskusji bo na początku przyszłego roku też muszę kupić feederka. Cenowo mniej więcej tak samo i o podobnych parametrach więc nie będę zakładał nowego tematu :) Jakiś czas temu kupiłem Drennan Puddle Chucker carp feeder 10ft i jak dla mnie kij super! Dodam tylko że jest to mój pierwszy kij z takiego przedziału cenowego więc nie mam za dużego porównania. Myślałem żeby zakupić drugi taki tylko że 11ft. Widzę jednak, że polecacie wędki Shimano i właśnie zacząłem się zastanawiać czy może jednak nie kupić feedera z tej firmy. Tak więc pytanie co byście zrobili na moim miejscu? Drennan czy Shimano? Pozdrawiam :)
Nie potraktuj tego jako jakieś personalnej wycieczki tylko dobrą radę.
Cena i marka kija powinny być ostatnimi zmiennymi przy wyborze kija, sądzę że powinno się zacząć od tego czy kij będzie do wody stojącej czy rzeki. Na jakim dystansie, jakiej akcji od niego oczekujesz.
Jakie ryby będą poławiane i o jakiej wadze. Czy to kij na zawody czy do łowienia rekreacyjnego.

Bo chyba najgorszym co można zrobić to wejść do sklepu i powiedzieć, że chcesz kij ze stajni shimano do 300 zł na leszczyki. Sprzedawca Ci da jakiegoś Alivio medium feedera i będzie Ci go 20 min zachwalać. Ty go kupisz i się okaże, że za długi i zbyt kluskowaty i na rzekę....
Fakt będzie kij ale nie taki jakiego potrzebujesz
Pozdrawiam Kamil :D
Wiem o co chodzi tez dlatego napisem "cenowo mniej więcej tak samo i o podobnych parametrach". Kijek na wody stojące głównie do metody. Więcej wypadów na komercję niż na wody pzw. Rybki jakie mnie interesują to leszcz, lin, karaś no i karp. Bardziej do łowienia rekreacyjnego jednak w zawodach tez będę startował. Dystans nie więcej niż z 60 m, przeważnie bliżej 20-40 m.  Akcja paraboliczna, żeby można było cieszyć się z każdego holu ryby :)
Mam nadzieje że kolego Rafcio nie obrazi się za dołączenie do tematu? ;) 

Offline Rafcio

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 14.12.2015, 14:05 »
Damiannn1993  szukamy  prawie tego samego kijka :). Pisz śmiało :thumbup:

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #23 dnia: 14.12.2015, 14:13 »
Pacyfik, Ciężkow i Batorówkę zdarza mi się często odwiedzać. Natomiast jeśli chodzi o jesiotry to około 6 kg trafił mi się największy oczywiście wyciągnięty.  Raz na zawodach na Ciezkowie u Piotra Bekiera z Raju jak mi usiadł jesiotr to nie byłem w stanie go zatrzymać. Hamulec skręcony na maxa, ręką na kołowrotku i wędka wyprostowana i ryba szła w zaczep na maxa. Przy tej okazji szczytówka omało nie dotknęła mi rękojeści, taki był odjazd przy braniu. Ciary po plecach aż poszły ale jak stanoł w zaczepie to nie do ruszenia był, musiałem zerwać przypon. Czasami zastanawiam się czy nie był to sum ale pod rząd miałem 2 jesiotry na wędce.

Offline Rafcio

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 14.12.2015, 14:33 »
To na pewno się jeszcze spotkamy :)

Offline damiannn1993

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #25 dnia: 17.12.2015, 13:44 »
To jak Panowie, doradzicie coś? Bo nie wiem co robić :(

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #26 dnia: 17.12.2015, 19:36 »
To jak Panowie, doradzicie coś? Bo nie wiem co robić :(

Shimano super Ultegra lub Beastmaster z cw do 60-80 gramów 11-12 ft,  ja bym szukał własnie w tych wędkach jeżeli chodzi o komercje, karpie i czasem coś drobniejszego, jeżeli chodzi o wedeczke bardziej finezyjna to polecam Preston Innovations competition pro feeder.
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline damiannn1993

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #27 dnia: 18.12.2015, 13:34 »
Dzięki za odpowiedź :)

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #28 dnia: 18.12.2015, 18:03 »
Polecam nowy model Browninga King Ultralight - super kijek, a jak dołożyć jeszcze z 300 zł to Sphere light.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline damiannn1993

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #29 dnia: 19.12.2015, 16:05 »
Muszę powiedzieć, że bardzo ciekawa opcja ten Browninga King Ultralight  :thumbup: