Autor Wątek: Wiadomości Wędkarskie Spławik i Grunt - wydanie pierwsze  (Przeczytany 14811 razy)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wiadomości Wędkarskie Spławik i Grunt - wydanie pierwsze
« Odpowiedź #15 dnia: 14.01.2016, 22:49 »
Luk i pamiętaj żeby mieć czysty stół... kiedyś jeden pan z TVN zrobił o to aferę :D:D:D
Pozdrawiam,
Maciek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #16 dnia: 14.01.2016, 22:54 »
Świetna inicjatywa :bravo: :thumbup:

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
« Odpowiedź #17 dnia: 14.01.2016, 22:57 »
Super sprawa Lucjan ileż Ty masz pomysłów,  filmy,  wiadomości,  poradnik w pdfie,  codzienne życie na forum, kormorany...  Człowiek orkiestra! 
Bierz Kraśkę do wiadomości ma chyba wolny etat a Ty zajmiesz się scenariuszem.  A tak na poważnie to w studio daj tło z logo SiG ustaw jakieś kije za sobą,  jakieś akcesoria wędkarskie na stoliku  żeby był klimacik.  Bo te wiadomości w porównaniu z filmami z wypraw wędkarskich mogą przegrać,  czegoś brakuje, tam postawiles sobie wysoko poprzeczkę.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 14.01.2016, 23:08 »
Czyli cholera jestem jak zwykle jedyny na nie. Ale czemu? Bo Lucek ma kilka niezmiernie fajnych i ambitnych projektów w które wkłada serce. Dla mnie szkoda jego czasu na powielanie medialne rzeczy znanych z forum. Wolę podejrzeć produkcje z nad Angielskich rzek i akcesorji jako nowości. Boję się ze ten projekt odbije się na jakości produkcji dla nas ważnych jako praktyków. Jeśli jestem w błędzie? To chętnie pooglądam nowe produkcje.
Arek

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
« Odpowiedź #19 dnia: 14.01.2016, 23:14 »
Czekam na kolejny odcinek :D
Ps.Czy tylko ja mam wrażenie, że ten mikrofon słabo nagrywa? Dźwięk jest jakiś taki ddziwny? :-\
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #20 dnia: 14.01.2016, 23:46 »
Brawo Lucek. Ty to masz chłopie samozaparcie ;)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #21 dnia: 15.01.2016, 05:55 »
Czyli cholera jestem jak zwykle jedyny na nie. Ale czemu? Bo Lucek ma kilka niezmiernie fajnych i ambitnych projektów w które wkłada serce. Dla mnie szkoda jego czasu na powielanie medialne rzeczy znanych z forum. Wolę podejrzeć produkcje z nad Angielskich rzek i akcesorji jako nowości. Boję się ze ten projekt odbije się na jakości produkcji dla nas ważnych jako praktyków. Jeśli jestem w błędzie? To chętnie pooglądam nowe produkcje.

Arku również jestem po części zdania że lepiej filmy o technikach połowu nagrywać i filmy z nad wody niż angażować swój prywatny czas na dodatkowe przygotowania do wiadomości Sig. Ale to tylko moje przemyślenia
Krzysztof

Offline vito222

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • na luzie
« Odpowiedź #22 dnia: 15.01.2016, 07:53 »
Wiadomości - super!!! 
Lucek tylko zmień tło :-)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #23 dnia: 15.01.2016, 08:21 »
Dzięki za opinie, wiem już co muszę koniecznie poprawić... :)

Dla mnie szkoda jego czasu na powielanie medialne rzeczy znanych z forum. Wolę podejrzeć produkcje z nad Angielskich rzek i akcesorji jako nowości. Boję się ze ten projekt odbije się na jakości produkcji dla nas ważnych jako praktyków. Jeśli jestem w błędzie? To chętnie pooglądam nowe produkcje.

Arek, jak będzie czas, to będą i wiadomości... :) To nie są wcale tylko wiadomości dla osób z forum. Druga część to streszczenie kilku artykułów z prasy brytyjskiej, omówienie zestawów i takie tam... Chciałbym właśnie pokazać pewien kierunek którego brakuje w Polsce. Niestety polska prasa to w połowie odgrzewane kotlety, troć w styczniu, lin w kwietniu, szczupak w maju, sandacz w czerwcu, sum w...  i tak dalej i dalej. Wiele rzeczy zostało już opisanych wielokrotnie. Za to nikt prawie nie pisze o taktykach na rzece, na zawodach, mało jest o ciekawych przynętach, brakuje doniesień  bieżących. Angole łowią między innymi dlatego tak dobrze, bo mają sporo informacji, dwa tygodniki robią swoje.

Ja na przykład czytam polskie gazety prawie już  jak recenzent :) Nie spinninguję, więc sa dla mnie tam nowości, są fajne artykułu karpiowe może, ale reszta to często takie rzeczy które człowiek wie, lub przeczytał dziesiątki razy. A szkoda, bo brakuje sposobów na pewne rzeczy bardziej od kuchni, opisów sesji z wnioskami. Takie WMH poszło w strone spławika i gruntu może, ale to wciąż mało. Nie wyobrażam sobie aby pisali wciąż o spinningu zresztą, bo temat jest mocno wyczerpany. Nie wspomnę o rzeczach istotnych, bo WMH ma tylko coś we wstępniaku, WW to propaganda (choć podobno zawiewa wiosną), Wędkarski Świat staje tu tylko na wysokości zadania, ale i tak jest tego wg mnie zbyt mało.

Ponadto w takich wiadomościach można poruszyć wiele rzeczy - jak chociażby o polskich wodach i tak dalej. Szukam dróg aby docierać do ludzi, i może takie wiadomości będą dobre? To był tylko 'pilot', zobaczę jeszcze jakie są reakcje. Filmów znad wody i tak nie zabraknie. Ale i tak robi się ciężko, bo nowa kamera nagrywa w lepszej jakości, ale teraz sesja 8 godzin zarejestrowana, to 30 giga, coraz trudniej mi się to obrabia :D

Co do tematów trudnych - we wiadomościach nikt mnie nie atakuje, nie robi się jatka, której wielu unika, nie ma zbaczania z tematu głównego... Można coś nagrać i to zostaje, niech sobie ludzie sami myślą o tym co chcą i robia co chcą. Ja na tym forum zauważyłem, że wiele tematów nie znajduje kontynuacji ze względu na jatkę. Nawet my sami jesteśmy w stanie się obrażać na siebie, tylko dlatego, że nie potrafimy dyskutować. A mało jest przecież tematów, gdzie wszyscy zgodzimy się ze soba w 100%, co jest normalne! W  wiadomościach nikt na mnie nie może naskoczyć, najwyżej koty, przez bestie nie mogę nagrywać w livingu, bo miauczą i ocierają się o nogi, muszę w pokoju, gdzie brakuje miejsca :)

Poza tym, moją małą misja jest pokazywanie pewnych rzeczy, zachęcanie do myślenia. Nie tylko jak przechytrzyć rybę, ale tez jak robić aby było co przechytrzać. Tego właśnie brakuje polskim gazetom ( nie z uwagi na to, że są 'złe' - ale przez formułę - miesięcznik nie może być bardzo pojemny i nie zawiera tematów bieżących czy z ostatniej chwili). Bo w Polsce nawet ludzie z wyższym wykształceniem, piastujący stanowiska w PZW, IRŚ, RZGW i tak dalej, nie zauważają pewnych rzeczy i je bagatelizują. Sa uznani wędkarze co uważają, że trzeba brać ryby, bo dziad i pradziad brali, więc i oni... Ale takich rzeczy kontynuować się nie da w Polsce, bo brakuje ryb, a wkrótce limity sprawią (które będą musiały się obniżyć jak tak dalej pójdzie), że jak taki 'zabieracz' trafi na dobry dzień, to w chwilę złowi to co mu wolno, i albo będzie wracał do domu, albo łamał przepisy...
Lucjan

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #24 dnia: 15.01.2016, 08:26 »

Arku również jestem po części zdania że lepiej filmy o technikach połowu nagrywać i filmy z nad wody niż angażować swój prywatny czas na dodatkowe przygotowania do wiadomości Sig. Ale to tylko moje przemyślenia
Zgadzam się z kolegami podziwiam Luk twoje filmy z nad wody, uważam je za najlepsze polskie produkcje na YT . Trudno po jednym odcinku wyrobić sobie jednoznaczną opinie ale wydaje mi się że te wiadomości będą o wszystkim i o niczym nie sądzę aby mogły przekazywać jakąś szczególną wiedzę. Osobiście uważam że magazyn jest o wiele fajniejszy bo zawarta jest w nim konkretna wiedza i porady. Może nie warto łapać 10 srok za ogon.
Oczywiście nie mam zamiaru cię pouczać to tylko moje zdanie nie jestem tobą i mam nadzieje że cię nie uraziłem

Co do obróbki materiału to obawiam się że bez Mac-a się nie obejdzie oraz bez        
Adobe Premiere Pro albo przynajmniej   Adobe Premiere Elements
Krzysztof

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #25 dnia: 15.01.2016, 08:41 »
Dokładnie, lepiej jest robić coś jedno a dobrze ;)
Krzysztof

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #26 dnia: 15.01.2016, 08:49 »
Rozumiem Luk. Tylko napisałem co myślę. To żaden atak z mojej strony.
Arek

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #27 dnia: 15.01.2016, 08:52 »
 Takie wiadomości jak najbardziej się przydają , zwłaszcza nowinki z Anglii , z tamtejszych łowisk czy targów . Czekam na kolejne odcinki .

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #28 dnia: 15.01.2016, 08:58 »
Arek, nie odebrałem tego jako atak! Często wiele rzeczy wychodzi w praniu. Teraz wiem co poprawić, wiele w zamierzeniu nie wygląda tak jakbyśmy chcieli. Poza tym, będę teraz robił więcej filmów instruktażowych, więc i tak muszę coś tutaj zrobić :)

Widzę, że niefortunnie rozpocząłęm, Warta to śliski i mocny temat, lepszy na środek, tutaj tez nie ma rzeczy dla grunciarzy, dla niech jest część druga bardziej.

Co do obróbki materiału to obawiam się że bez Mac-a się nie obejdzie oraz bez        
Adobe Premiere Pro albo przynajmniej   Adobe Premiere Elements

Tu nie chodzi o program, bo mam dobry, bardziej o obróbke plików o wielkich gabarytach. Komputer dostaje zadyszki... :)
Lucjan

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #29 dnia: 15.01.2016, 14:48 »
Bardzo mi się podobają takie wiadomości :thumbup: :bravo:

Będą puszczane o konkretnej godzinie ? :D

Panowie zauważcie że "nasz" Lucjan wszystko mówi z głowy a nie czyta ! To dopiero trzeba mieć głowę do wszystkiego :-[ :D
Z poważaniem Marcin