Pokarmu jajecznego niestety nie mam ale mam CLO, więc tym zastąpię mączkę grochową.
Kozi, skoro radzisz zejść do 10% z mączki kukurydzianej to czym zastąpić pozostałe 10% biorąc już pod uwagę, że CLO zastępuje grochową.
Ekstraktów płynnych, ani hydrolizatów niestety nie posiadam, a jestem już w sumie po zamawianiu towaru z massive i przede mną jedynie zakupy w markecie rolniczym, a tam takich rzeczy z tego co widzę to nie ma.
To moje pierwsze kulki panowie, chce je zrobić poprawnie i łowić na nie skutecznie ryby ale niekoniecznie chcę wydawać kupę szmalu na start bo już zamówione komponenty mnie kosztowały kilka stów.
Napisze wam czym dysponuje, a Wy o ile macie chęć powiedzcie co czym zastąpić w wyżej wymienionym miksie, nie zmuszając mnie do kolejnych większych zakupów bo żona już tego nie zdzierży.
1. Mączka LT94
2. Mączka kokosowa
3. Mączka sojowa odtłuszczona
4. Mączka z orzechów tygrysich pełnotłusta
5. Olej łososiowy
6. Makuchy
7. Mączka squid
8. CLO
9. Birdfood
10. Murzynek
11. Betaina
12. Słodzik nhdc
13. Mączka predigested
14. Drożdże piwne
15. Mączka CSL
16. Semolina
17. Mączka kukurydziana
18. Wpc80
19. Glikol
Planowane zakupy w markecie rolniczym (mam już w koszyku, zostało kliknąć zamówienie więc coś mogę zmienić/dolozyc):
1. Mączka ekstrakt squid
2. Mączka z Kryla
3. Mączka grochowa (ona po waszych wpisach pewnie wyleci z koszyka)
4. CSL w płynie
5. Plazma krwi
Wydaje mi się, że to co mam i planuję dokupić wystarczy na skomponowanie dwóch ciekawych kulek - squidowa przełamana jakimś słodkim aromatem, a druga typowo słodka bądź mleczno orzechowa. Jednak najpierw chciałbym sie skupić i wypracować przepis na tą ze squidem.