Autor Wątek: Parasole Korum i Preston  (Przeczytany 3774 razy)

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Parasole Korum i Preston
« dnia: 24.02.2016, 22:48 »
Czytając przekonałem się już żeby dołożyć i kupić coś droższego. Myślę o Prestonie ale jak doszło do wyboru to jestem w kropce. powiecie mi czym się różnią te parasole http://sklepdrapieznik.pl/sklep/2562-parasole-korum-i-preston ? Bo jeden ma rozpinany suwak na tyczkę a tak to nie widzę różnic :)
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Parasole Korum i Preston
« Odpowiedź #1 dnia: 24.02.2016, 23:20 »
Jeżeli ktoś szuka na prawdę dużego parasola polecam Quantum Radical Parasol Mega Brolly 3m. Mierzę 191 cm i bez problemu mieszczę pod nim wszystko co potrzebne. W ciepłe wieczory nie korzystając z namiotu śpię pod nim bezproblemowo na Phantom Big One8 Leg TB. Trzeba jednak dokupić dwie solidne podpórki. Zeszłoroczna cena to 253 zeta. Jeden mankament - ta na prawdę duży i ciężki parasol.

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #2 dnia: 24.02.2016, 23:55 »
Mi jakiś czas temu bardzo wpadł w oko parasol Daiwa Powerbeam, niestety nie mogę znaleźć na jego temat żadnych opinii...
Pozdrawiam
Marcin

Offline Matysekmm

• Ekspert
  • Reputacja: 55
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 25.02.2016, 08:37 »
Czytając przekonałem się już żeby dołożyć i kupić coś droższego. Myślę o Prestonie ale jak doszło do wyboru to jestem w kropce. powiecie mi czym się różnią te parasole http://sklepdrapieznik.pl/sklep/2562-parasole-korum-i-preston ? Bo jeden ma rozpinany suwak na tyczkę a tak to nie widzę różnic :)

Różnica to odległość sztycy od czaszy, i rodzaj materiału z którego są zrobione szprychy. Space Maker jest najdroższy ponieważ zakrywa więcej obszaru właśnie przez sposób mocowania sztycy i posiada szprychy Fibreglass,
Pozdrawiam

Marek

Offline SQN

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #4 dnia: 11.03.2016, 01:36 »
Podpinam się do tematu, ponieważ też szukam teraz porządnego parasola (irlandzka pogoda nie rozpieszcza) i waham się też między tymi modelami.

Offline alexart

• Ekspert
  • Reputacja: 22
« Odpowiedź #5 dnia: 11.03.2016, 05:44 »
Polska pogoda też ;)
Artur

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #6 dnia: 11.03.2016, 08:08 »
Podpinam się do tematu, ponieważ też szukam teraz porządnego parasola (irlandzka pogoda nie rozpieszcza) i waham się też między tymi modelami.
Mam tego Koruma całkiem solidny,ale trzeba mocno rurkę wbijac w ziemię,lub na krótko(jezeli wbijam parasol na prosto) rurka lubi się wygiać ,podczas silnego witru jak miota parasolem.Ja i tak mam sznurki i pegi wtedy jest stabilniejszy.

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
« Odpowiedź #7 dnia: 11.03.2016, 09:25 »
Adeptus pytał o róznice Korum i Preston ale że pojawiają się pytania o inny parasol to i ja bym poleciła Quantium Radical. Dokupiłem do niego dwie tyczki z gwintem, w komplecie są śledzie i sznurki. Parasol mozna zamontować tak samo jak Space Maker. Jak wieje wiatr to sznurek wiążę od góry , jest na to mocne oczko i śledź do ziemi. Jest ogromny w końcu ma 3metry średnicy , spokojnie zmieszczą się pod nim dwie dorosłe osoby na fotelach. Wadą jest waga ale jesli nie trzeba go nieść przez kilometr to naprawdę polecam. No i stówka w kieszeni.

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #8 dnia: 11.03.2016, 10:48 »
Dodam jeszcze,że ten Prestonowski ma końcówkę z gwintem do wkręcania w ziemię,a korumowski nie ma tego.

Offline Matysekmm

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #9 dnia: 11.03.2016, 11:27 »
Dodam jeszcze,że ten Prestonowski ma końcówkę z gwintem do wkręcania w ziemię,a korumowski nie ma tego.

Oraz trzy szpilki do mocowania do podłoża.
Pozdrawiam

Marek

Offline Matysekmm

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #10 dnia: 11.03.2016, 11:30 »
Co prawda już to zamieszczałem ale dla stojących przed wyborem wrzucam jeszcze raz http://www.leszcz.pl/relacja.php?id=466 , http://www.leszcz.pl/relacja.php?id=348
Pozdrawiam

Marek

Offline Matysekmm

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #11 dnia: 11.03.2016, 11:33 »
A tu zdjęcia Space Makera w połączeniu z fotelem http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=3594.msg108801#msg108801
Pozdrawiam

Marek