Autor Wątek: Narzekacze ☺ baardzo dziwny przekaz :)  (Przeczytany 13838 razy)

Offline Kinior

• Ekspert
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Narzekacze ☺ baardzo dziwny przekaz :)
« dnia: 06.03.2016, 08:54 »
Wędkarskie forum - narzekacze, pouczacze i ogłupiacze
http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wedkarskie-forum-narzekacze-pouczacze-i-oglupiacze,88429

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Mazovia Fishing Team

Offline Kinior

• Ekspert
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Narzekacze ☺ baardzo dziwny przekaz :)
« Odpowiedź #1 dnia: 06.03.2016, 08:58 »
Jedno jest pewne w internecie każdy jest odważny ☺

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Mazovia Fishing Team

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2 dnia: 06.03.2016, 09:14 »
Tacy już jesteśmy jako naród. Wielu ma przyjemność z tego że innemu się nie udało, samemu się nie chce ale zazdrościć zawsze można.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3 dnia: 06.03.2016, 09:27 »
A ja to mam głęboko gdzieś. Nikomu nic nie zazdroszczę. Jestem chyba przeciętnym facetem który bierze sobie do serca rady innych starszych lub bardziej doświadczonych.  Jak mam wiedzę na jakiś temat z kim rozmawiam to chetnie się podzielę. W 2015r w kole PZW w mieście gdzie czasowo przebywam były organizowane zawody wędkarskie gdzie nie uczestniczyłem ale poszedłem z ciekawości zobaczyć. W śród biorących udział był młody wędkarz w wieku ok. 14-16lat. Podpowiedzialem mu by zwiększył grunt. Za parę dni dowiaduje się że on  zają pierwsze miejsce i wygrał wedkę lub kołowrotek już nie pamiętam. Z jego sukcesu byłem tez zadowolony jak on sam.  Tak poprostu jest że ja ciesze sie z np. osiagnięcie innego człowieka w czym moglem mu w niewielkim stopniu pomóc i nie zazdroszcze tego co udalo su sie zdobyć nie chodzi tu akurat o podany przykład. Nauczmy się tego to nie jest trudne.

glizdziarz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06.03.2016, 09:31 »
Kurde to nasza narodowa przypadłość. Ponarzekać, pomarudzić, zazdrościć i pod...ć tego co mu się coś udało tak żeby miał gorzej od podpierdalacza. Nie patrzymy na sukces innych w taki sposób żeby nas to motywowało i pozwoliło osiągnąć podobny sukces tylko tak żeby komuś dokopać.

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 06.03.2016, 10:02 »
... i pod...ć tego co mu się coś udało tak żeby miał gorzej od podpierdalacza.

No właśnie tego najbardziej nie rozumiem. To jest najstraszniejsze.
Ciężko nawet powiedzieć skąd się to bierze, po co,co to daje? Radość z czyjegoś nieszczęścia,a potem 3x w tyg w kościele,na kolanach,w pierwszym rzędzie. To Ci dopiero... :-\
Czesiek

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 06.03.2016, 10:24 »
Bo najważniejsze motto większości jest takie :

NIC TAK NIE CIESZY JAK CZYJEŚ NIESZCZĘŚCIE

Pamiętacie filmy Flipa i Flapa ? Co by tam było śmiesznego gdyby gruby do kałuży nie wpadł a chudemu cegła nie palnęła w łeb ?

P.S . To nie moje motto ale i tak śmiałem się oglądając FiF
Pozdrawiam - Gienek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #7 dnia: 06.03.2016, 10:52 »
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline aro

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #8 dnia: 06.03.2016, 11:15 »

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 06.03.2016, 11:46 »
Bardzo ładnie opisałeś nasz polską mentalność :) Ja z wielu for zrezygnowałem, bo udzielanie się tam ze swoim zdaniem jest bez sensu ...Tam liczy się tylko zdanie admina i jakich sensownych i dobrych argumentów byś nie użył, zawsze kończy się to banem bez powodu...Szczególnie dotyczy to for komputerowych. Na tym forum aż palce same piszą :) Jest tu miło i zabawnie z rewelacyjnymi poradami użytkowników i materiałami Lucjana. Żeby to nie wyglądało jak lizanie du...ki to napisze że zakładając tu kilka tematów płynnie podczas dyskusji omawiamy i przechodzimy na różne tematy poruszając się czały czas w obrębie naszego hobby że aż admini nie mają serca nam korygować wątków :P
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #10 dnia: 06.03.2016, 12:28 »
A ja to mam głęboko gdzieś. Nikomu nic nie zazdroszczę. Jestem chyba przeciętnym facetem który bierze sobie do serca rady innych starszych lub bardziej doświadczonych.  Jak mam wiedzę na jakiś temat z kim rozmawiam to chetnie się podzielę. W 2015r w kole PZW w mieście gdzie czasowo przebywam były organizowane zawody wędkarskie gdzie nie uczestniczyłem ale poszedłem z ciekawości zobaczyć. W śród biorących udział był młody wędkarz w wieku ok. 14-16lat. Podpowiedzialem mu by zwiększył grunt. Za parę dni dowiaduje się że on  zają pierwsze miejsce i wygrał wedkę lub kołowrotek już nie pamiętam. Z jego sukcesu byłem tez zadowolony jak on sam.  Tak poprostu jest że ja ciesze sie z np. osiagnięcie innego człowieka w czym moglem mu w niewielkim stopniu pomóc i nie zazdroszcze tego co udalo su sie zdobyć nie chodzi tu akurat o podany przykład. Nauczmy się tego to nie jest trudne.

Jurku muszę przyznać, że mam bardzo podobne nastawienie i postawę życiową. Cieszę się, że jest tutaj sporo ludzi pozytywnie nastawionych do innych :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #11 dnia: 06.03.2016, 12:40 »
Każdy na coś w życiu narzeka i ja, i Wy. A jak ktoś twierdzi, że nie narzeka to jest obłudny. Co innego zazdrość ale też każdy zazdrości w jakiś sposób. Jeden zazdrości innemu majątku, żony, pozycji a inny jest zazdrosny o swoją żonę. Jak ktoś twierdzi, że nie zna uczucia zazdrości jest obłudny. Jesteśmy ludźmi i takie uczucia są integralną częścią naszego jestestwa. Sam autor tekstu pisze o narzekaniu a utrzymuje swój artykuł w tonie oceny i narzekania na narzekaczy - obłuda. Ja oceniam autora czyli narzekam ale staram się nie być obłudny choć zapewne w innych okolicznościach nie jestem obłudy pozbawiony. I nie zmienia to postaci rzeczy, że można być nastawionym pozytywnie do innych. To cecha charakteru a nie nabyta umiejętność.

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #12 dnia: 06.03.2016, 12:45 »
Maciek chyba każdy kto spojrzy na Twoje zdjęcie przyzna, że jesteś cholernie pozytywnie nakręconym człowiekiem. Wierz mi nie trzeba słów, nie trzeba Cię znać bije to po prostu ze zdjęcia. O ile oczywiście przedstawia Twoje lico :D

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #13 dnia: 06.03.2016, 13:05 »
Dzięki Nedia! :beer: Bardzo mi miło :) Facjata rzeczywiście moja - sprawdziłem na kilku monitorach czy ten avatar nie uszkodzi Wam matrycy zanim go wstawiłem :D
Pozdrawiam,
Maciek

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
« Odpowiedź #14 dnia: 06.03.2016, 13:08 »
W dzisiejszych czas tak mało jest pokory w ludziach i szacunku do drugiego człowieka, liczy się pieniądz, auto, prestiż itd. Znajomi robią głupie miny, uśmieszki, jak słyszą, że razem z żoną (dziećmi) jeździmy wędkować, biedni nie wiedzą, co to PASJA, obcowanie z naturą, trudno niech dalej biegają po galeriach, każdy robi to, co lubi, tylko po co to wyśmiewanko.
Pozdrawiam
Jacek