Autor Wątek: Portfel na przypony  (Przeczytany 20314 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Portfel na przypony
« Odpowiedź #30 dnia: 31.12.2014, 22:42 »
Żeby nie przesyłka to cena jest bardziej niż zachęcająca!!
Arek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #31 dnia: 31.12.2014, 23:28 »
Ja mam taki i jest calkiem fajny http://allegro.pl/pudelko-t-box-na-przypony-tandem-baits-promocja-i4884249167.html
a na krotsze uzywam jakiegos jaxona przecietego na pol

Łukasz

Mazovia Fishing Team

umi

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 01.01.2015, 13:12 »
Na każdy nosek po 5 przyponów a jest po 18 nosków na każdej stronie.A myśle że pod wpływem słońca wygnie się jeszcze mocniej.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #33 dnia: 01.01.2015, 15:54 »
na krótkie przyponiki do metody może cóś takiego???   http://allegro.pl/portfel-piornik-na-przypony-mistrall-wiertlo-igla-i4865019233.html
Arek

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 01.01.2015, 16:28 »
na krótkie przyponiki do metody może cóś takiego???   http://allegro.pl/portfel-piornik-na-przypony-mistrall-wiertlo-igla-i4865019233.html
Super sprawa na krótkie spontaniczne wyprawy z pewniakami w pudełku  :)

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #35 dnia: 01.01.2015, 19:36 »
Sa jeszcze "pudla" na przypony ,ktore sprzedaje Kacper Gorecki.Sa dwie wielkosci,na wody stojace i rzeki.Mozna dokupic do nich pokrowce do transportu.
http://sklep.gorek-gliny.pl/501,pudelko-na-przypony-hak-1.html
http://sklep.gorek-gliny.pl/502,pudelko-na-przypony-hak-2.html
A teraz widze ze powiekszyli oferte o pudlo mini.
http://sklep.gorek-gliny.pl/991,pudelko-na-przypony-hak-mini.html
Jednak jak dla mnie sa one za duze gabarytowo,ale pudelko mini wyglada ciekawie ze wzgledu na rozmiar.Ja osobiscie zrobilem sobie po pudelku na suwmiarki(dl.ok.420mm),kilkadziesiat gwozdzikow ze stozkowym lebkiem i sklejka 4mm z castoramy,klej wikol,farba czarna - koszt ok.20zl.

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 01.01.2015, 19:54 »
Myślałem tylko nie z suwmiarki,a po mikrometrze lub średnicówce,bo po suwmiarkach mam pokrowce

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #37 dnia: 04.01.2015, 17:02 »
Firma stonfo takze ma w swojej ofercie plastykowe portfele podobne do prestona.Ciekawe jak z trwaloscia podczas zamykania otwierania,bo jak widac nie posiadaja one tradycyjnych zawiasow co z czasem moze skutkowac peknieciem w tym miejscu.

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 19.02.2015, 02:24 »

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #39 dnia: 20.03.2015, 16:00 »
chdzi mi o kasetki-piorniki (jak zwal tak zwal) na przypony ale zebym mogl pomiescic w jednym przypony do metody (krotkie) ale i do feedera takie do 30-40cm? jest cos takiego i ktos moze cos polecic? Byl bym bardzo wdzieczny widzialem ze guru ma w swojej ofercie 2 modele pudelek na przypony maly i duzy ale wie ktos moze jakie dlugosci minimalne a jakie dlugosci maksymalne przyponow wchodza do tych pudelek? Wlasnie uszkodzilem pudelka 2 naraz z nerwow do przyponow ktore mialem wczesniej i "na gwalt" praktycznie potrzebuje czegos... Wiec chodzi mi o jakies uniwersalne lub o jakies 2 osobne  do metody i feedera? No i jak by ktos mogl podac parametry tego guru jakiej dlugosci tam wchodza przypony. sory ze tak chaotycznie ale mialem jechac na ryby jutro a jak narazie mam wszystko w rozsypce i chyba nici z tego beda... jeszcze szczytowke w spiningu  zlamalem bo przytrzasnalem dzwiami od szafy ...
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Robert

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #41 dnia: 20.03.2015, 17:15 »
To nie jest chyba zbyt wygodne bo jest tylko 10 szpul i 10 szpilek i jak się chce więcej przyponów to trzeba jeden zaczepiać o drugi i rozwijać przypony ze szpulki aby właściwy użyć. Poza tym zajmuje dużo miejsca i przypony są zwinięte a nie proste.

Offline sander

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #42 dnia: 20.03.2015, 17:52 »
chdzi mi o kasetki-piorniki (jak zwal tak zwal) na przypony ale zebym mogl pomiescic w jednym przypony do metody (krotkie) ale i do feedera takie do 30-40cm? jest cos takiego i ktos moze cos polecic? Byl bym bardzo wdzieczny widzialem ze guru ma w swojej ofercie 2 modele pudelek na przypony maly i duzy ale wie ktos moze jakie dlugosci minimalne a jakie dlugosci maksymalne przyponow wchodza do tych pudelek? Wlasnie uszkodzilem pudelka 2 naraz z nerwow do przyponow ktore mialem wczesniej i "na gwalt" praktycznie potrzebuje czegos... Wiec chodzi mi o jakies uniwersalne lub o jakies 2 osobne  do metody i feedera? No i jak by ktos mogl podac parametry tego guru jakiej dlugosci tam wchodza przypony. sory ze tak chaotycznie ale mialem jechac na ryby jutro a jak narazie mam wszystko w rozsypce i chyba nici z tego beda... jeszcze szczytowke w spiningu  zlamalem bo przytrzasnalem dzwiami od szafy ...

Ja mam tego dłuższego Guru. Używam go do metody i do tradycyjnych przyponów. Przypony można robić co 5 cm. Od 5 do 30 cm w jednej linii. Dłuższe przypony można zawijać. Słupki są dosyć grube i zaokrąglone i żyłka się nie załamuje. Polecam. Wykonanie super. Niebieski preston, którego wcześniej miałem się nie umywa.

Offline dkg

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #43 dnia: 20.03.2015, 18:21 »
Wlasnie to jest zaleta tego rozwiazania,jezeli chodzi o dlugie przypony powyzej 30cm.Na jedna szpule nawijasz powiedzmy 10,15 szt takich samych przyponow na takich samych hakach i zdejmujesz po kolei.Zylka po odwinieciu i tak sie rozprostuje a nie ma mozliwosci zgniatania czy zaginania sie na jakims tam odcinku jezeli mocujesz w plaskim portfelu nawet jak ma te zaokraglenia na koncach  .Jednak plaski portfel czy skrzynka idealnie pasuje do przyponow do 30 cm dlugosci.Kazdy ma chyba troche inne przyzwyczajenia i ciezko sie przestawic,ja nawijalem przypony na gabke izolacyjna do rur i calosc wkladalem w tube po chipsach taka namiastka.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
« Odpowiedź #44 dnia: 20.03.2015, 19:00 »

Ja mam tego dłuższego guru. Używam go do metody i do tradycyjnych przyponów. Przypony można robić co 5cm. Od 5 do 30cm w jednej linii. Dłuższe przypony można zawijać. Słupki są dosyć grube i zaokrąglone i żyłka się nie załamuje. Polecam. Wykonanie super. Niebieski preston, którego wcześniej miałem się nie umywa.

Potwierdzam guru to f1 w porównaniu do prestona mam obydwa ale polecam guru
Maciek