Autor Wątek: PZW idzie nowe... (Okręg w Zamościu)  (Przeczytany 38368 razy)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2229
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: PZW idzie nowe... (Okręg w Zamościu)
« Odpowiedź #120 dnia: 01.02.2017, 11:47 »
PZW organizuje zawody w Czechach, bo w Polsce dopuścili do wybicia wszystkich ryb :D Parodia.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #121 dnia: 01.02.2017, 11:55 »
Śmiech na sali na serio, chyba nie wystarczają im wyniki robione na jazgarzach i okonkach, leszczy im się zachciało :)
Michał

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #122 dnia: 01.02.2017, 11:56 »
Zapewne Czechy są żywo zainteresowane polskim systemem "opieki" nad wodami, jak to niedawno PZW podawało, zapraszając na swoje "sympozjum naukowe".
Krwawy Michał

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #123 dnia: 01.02.2017, 12:19 »
Niestety ale Was nie rozumiem, to nie chodzi tylko o zawody ale możliwość łowienia w Czechach. Są porozumienia z innymi Okręgami źle, nie ma porozumień źle, są zawody w Polsce źle (nie ma ryb, łowienie uklei etc.) są zawody w Czechach źle, nie ma możliwości wykupienia pozwolenia na łowienie w Czechach źle jest możliwość że ktoś za Nas to załatwi źle .
Zawsze kuźwa źle, jedno wielkie malkontenctwo. I proszę mi tu nie wypisywać, że nie ma ryb, wybili ryby. Są osoby, które chcą coś zmienić i starają się aby Nam wszystkim było lepiej.
A może każdy z Nas napiszę co zrobił aby było lepiej a nie siedział przed klawiaturą i wiecznie narzekał.

Może mnie trochę poniosło, ale mam już dosyć słuchania wiecznego narzekania. 
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #124 dnia: 01.02.2017, 12:22 »
Enzo, nie wiem czy jest powód do zadowolenia, ten wpis nie jest sukcesem Okręgu Katowice! To jest porażka!
Czy organizator GP Okręgu Katowice przewiduje zwrot :money: za wyjazdy na treningi lub chociaż na samo GP? Nie wydaje mi się.

Taki wpis oznacza, że nie ma jednej w miarę rybnej wody w Okręgu Katowice, na której można rozegrać GP. Żenujące.
Ale co się dziwić, w moim okręgu nie jest lepiej.

Ale jak widać można, można porażkę zamienić w sukces? MOŻNA! I to za prywatne pieniądze wędkarzy. Mistrzostwo Świata. Gratulacje dla  pomysłodawcy, pewnie imprezę zrobią na jego cześć i będą pić tydzień. :facepalm:
Tomsza

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #125 dnia: 01.02.2017, 12:30 »
Enzo, to nie tak. Chodzi mi o to, że PZW, które ma pod sobą większość wód w Polsce, nie ma zbiorników, żeby normalne zawody przeprowadzić. Dzięki swojemu podejściu przecież.
Fakt, że taka organizacja organizuje zawody na wodach nieswoich (czasem robią to w Polsce na komercjach czy zbiornikach prywatnych), to jest po prostu kpina.

Natomiast pomoc w uzyskaniu czeskiego listka - ok, fajna inicjatywa. Popieram.
Krwawy Michał

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
« Odpowiedź #126 dnia: 01.02.2017, 12:31 »
Enzo wg mnie zawody w Czechach, to tak jakby mecze z Polskiej ligi piłkarskiej rozgrywać na stadionach w Niemczech bo u nas trawa jest za rzadka :)
Michał

Offline Tomsza

• Ekspert
« Odpowiedź #127 dnia: 01.02.2017, 12:31 »
Niestety ale Was nie rozumie, to nie chodzi tylko o zawody ale możliwość łowienia w Czechach. Są porozumienia z innymi Okręgami źle, nie ma porozumień źle, są zawody w Polsce źle ( nie ma ryb, łowienie uklei etc.) są zawody w Czechach źle, nie ma możliwości wykupienia pozwolenia na łowienie w Czechach źle jest możliwość że ktoś za Nas to załatwi źle .
Zawsze kuźwa źle, jedno wielkie malkontenctwo. I Proszę mi tu nie wypisywać że nie ma ryb, wybili ryby. Są osoby które chcą coś zmienić i starają się aby Nam wszystkim było lepiej.
A może każdy z Nas napiszę co zrobił aby było lepiej a nie siedział przed klawiaturą i wiecznie narzekał.

Może mnie trochę poniosło ale mam już dosyć słuchania wiecznego narzekania.
Ja nie napisałem, że to źle, bez napinki, nigdy nie łowiłem w okręgu katowickim i nie wiem czy mi będzie dane, ale patrząc z boku, napisałem co powyżej.
To że ktoś załatwił porozumienie i dogadał się z Czechami, to fajnie. Ale tak z ręka na sercu nie czujesz się robiony w bambuko?
Tomsza

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #128 dnia: 01.02.2017, 12:33 »
Enzo wg mnie zawody w Czechach, to tak jakby mecze z Polskiej ligi piłkarskiej rozgrywać na stadionach w Niemczech bo u nas trawa jest za rzadka :)

Przy okazji krzycząc, że trawa na naszych stadionach jest najlepiej nawożona, najlepiej o nią dbamy i wzbudza podziw w całej Europie. :bravo:
Krwawy Michał

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #129 dnia: 01.02.2017, 12:36 »
Enzo, nie wiem czy jest powód do zadowolenia, ten wpis nie jest sukcesem Okręgu Katowice! To jest porażka!
Czy organizator GP Okręgu Katowice przewiduje zwrot :money: za wyjazdy na treningi lub chociaż na samo GP? Nie wydaje mi się.

Taki wpis oznacza, że nie ma jednej w miarę rybnej wody w Okręgu Katowice, na której można rozegrać GP. Żenujące.
Ale co się dziwić, w moim okręgu nie jest lepiej.

Ale jak widać można, można porażkę zamienić w sukces? MOŻNA! I to za prywatne pieniądze wędkarzy. Mistrzostwo Świata. Gratulacje dla  pomysłodawcy, pewnie imprezę zrobią na jego cześć i będą pić tydzień. :facepalm:
Kędzierzyn Koźle - woda Katowic jedna z Rybniejszych wód w PL, w zasadzie cały jeden brzeg Odry jest tylko pod zawody, Kanał Gliwicki, Wisła - Oświęcim - Kanał Dwory przez wielu uważana za naj.. łowisko Leszczy w PL-u, ELektrownai Rybnik - nie trzeba opisywać. Dzierżno - chyba pierwsze w PL łowisko wielkich karpii. Więc Katowice też mają wody rybne, wprost idealne do zawodów, rozegranie ich w CZ jest fajną inicjatywa na pewno nei jest spowodowane brakiem ryb.
Wg mnie bardzo fajna inicjatywa, żeby wymienić się doświadczeniami, spotkać, może coś wspólnie zrobić - w końcu Olza, Odra są tak samo czeskie jak i polskie.

Offline Tomsza

• Ekspert
« Odpowiedź #130 dnia: 01.02.2017, 12:44 »
Kędzierzyn Koźle - woda Katowic jedna z Rybniejszych wód w PL, w zasadzie cały jeden brzeg Odry jest tylko pod zawody, Kanał Gliwicki, Wisła - Oświęcim - Kanał Dwory przez wielu uważana za naj.. łowisko Leszczy w PL-u, ELektrownai Rybnik - nie trzeba opisywać. Dzierżno - chyba pierwsze w PL łowisko wielkich karpii. Więc Katowice też mają wody rybne, wprost idealne do zawodów, rozegranie ich w CZ jest fajną inicjatywa na pewno nei jest spowodowane brakiem ryb.
Wg mnie bardzo fajna inicjatywa, żeby wymienić się doświadczeniami, spotkać, może coś wspólnie zrobić - w końcu Olza, Odra są tak samo czeskie jak i polskie.

Świetnie, to w takim razie po co GP Okręgu w CZ? Ja rozumiem zawody towarzyskie, kołowe czy klubowe, ale GP?
To po co napinka o porozumienia i opłaty/dopłaty z Opolem.
Pomysł na załatwienie listka bezsprzecznie fajny. :bravo:
Tomsza

Offline basp28

• Ekspert
« Odpowiedź #131 dnia: 01.02.2017, 13:03 »

Świetnie, to w takim razie po co GP Okręgu w CZ? Ja rozumiem zawody towarzyskie, kołowe czy klubowe, ale GP?
To po co napinka o porozumienia i opłaty/dopłaty z Opolem.

Nie mam pojęcia dlaczego w CZ, a nie chce mi się dowiadywać.
Porozumienie z Opolem - hmmm mi zwisa (jestem z Katowic) mam za daleko żeby tam jechać - jade 2 razy w roku bardziej spotkać się z kumplami niż łowić, wg mnie to sztuczny problem wyciągnięty przez Zarządy Okręgów.

Offline Tomsza

• Ekspert
« Odpowiedź #132 dnia: 01.02.2017, 13:17 »
Przepraszam, że sam siebie zacytowałem, ale się nie zgadzam, sam ze sobą się nie zgadzam, ot przemyślenia. :facepalm:
Pomysł jest wręcz rewelacyjny, a nie fajny, pomysł zrobienia GP jest jeszcze lepszy, jedzcie tam wszyscy i zobaczcie, że można, można  dbać o rybę i że ryba jest i że nawet bierze, jest mała i duża, jest i wielka. Wielki szczupak nie przeszkadza jak u nas w naturalnym tarle, duży sum też pewnie nie przeszkadza.
Napiszcie o wynikach, porównamy je z wynikami krajowymi.
Może w końcu jeden z drugim zrozumieją, że o rybostan da się dbać. Czego wszystkim życzę. :beg:

EDIT:
Idąc dalej uważam, że jedno czy dwa GP to mało, MP tam zróbmy spławik, spining, grunt/feeder... jednym słowem wszystko.
Wobec tego przepraszam za moje powyższe wpisy. :bravo: :bravo: ZO Katowice.
Tomsza

Offline basp28

• Ekspert
« Odpowiedź #133 dnia: 01.02.2017, 13:27 »
Przepraszam, że sam siebie zacytowałem, ale się nie zgadzam, sam ze sobą się nie zgadzam, ot przemyślenia. :facepalm:
Pomysł jest wręcz rewelacyjny, a nie fajny, pomysł zrobienia GP jest jeszcze lepszy, jedzcie tam wszyscy i zobaczcie, że można, można  dbać o rybę i że ryba jest i że nawet bierze, jest mała i duża, jest i wielka. Wielki szczupak nie przeszkadza jak u nas w naturalnym tarle, duży sum też pewnie nie przeszkadza.
Napiszcie o wynikach, porównamy je z wynikami krajowymi.
Może w końcu jeden z drugim zrozumieją, że o rybostan da się dbać. Czego wszystkim życzę. :beg:

EDIT:
Idąc dalej uważam, że jedno czy dwa GP to mało, MP tam zróbmy spławik, spining, grunt/feeder... jednym słowem wszystko.
Wobec tego przepraszam za moje powyższe wpisy. :bravo: :bravo: ZO Katowice.
Masz 100 % racji

Offline anna sulka

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #134 dnia: 01.02.2017, 13:40 »
 :) Przecież te ubiory mają być dla wędkarzy, nie dla zarządu okręgu Katowice ;D