Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1778515 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #1515 dnia: 11.04.2015, 21:54 »
Ale wielu z Was było na rybach! ;D Tłumnie było!

Graty dla łowców - dfq, ładnie pozamiatałeś... :thumbup:
Maniek, piękne jeziorko i niezły wynik! Może warto zarzucić zestaw z martwą rybka jak szczupłe ta podchodzą?
Wojtek, pierwsze liny za płoty! :D :bravo:
Lucjan

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1516 dnia: 12.04.2015, 00:36 »
Bylem dzisiaj  na rybkach i ja :) 4 godziny ale za to był wynik:) Bylem drugi raz za karpiem ostatnio w środę nic nie złapałem na zestaw karpiowy a i na lini pickera sie nic nie działo dzisiaj pełen spontan spakowałem się w 15 minut i wpadł karp ;) 4,5 może nie olbrzym ale pierwszy złapany na zestaw typowo karpiowy i z nastawieniem na niego a nie jako przyłów na feedera. I co najważniejsze na kulki własnej produkcji :)  Więcej oczywiście na moim blogu http://wedkarskie-przygody.blogspot.be/2015/04/witam-wszystkich-mnie-tu-nie-byo-ale-i.html i na fb nie bede pisal tego samego:) czasu ostatnio mam coraz mniej w nowej pracy dostaje tyle zadań, zleceń ze sie nie wyrabiam na ryby czasu brakuje i na forum coraz zadziej zaglądam :( mam nadzieje ze niedługo już się uporam z tym wszystkim i jakoś sie to uspokoi.  Widze ze wy chłopaki nieźle wędkujecie :thumbup: gratulacje :bravo:  Macie takie wyniki ze ja to nie powinienem sie wychylac narazie ;)
Jutro jade na nowo otwarta (po generalnym remoncie) komercje. Nowy regulamin a w nim prawie same zakazy... no zobaczymy jak to bedzie :)
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #1517 dnia: 12.04.2015, 01:03 »
Dziś wróciłem z rybek . Efekty byly ale do 40cm max jakieś leszczyki i krąpiki i plocie ale powyżej 20cm każda . Od 21.40 do 7.35 zero brań w nocy zimno jak cholera a ja jeszcze kurtki zapomniałem dobrze że miałem śpiwór . Zanęta traper 2.5kg leszcz do tego użyłem wody z melasą do rozrobienia + makaron w kurkumie gotowany + kukurydza z puszki + groch zwykły i groch w przyprawie piernikowej . Co ciekawe koszyczek maczałem w wodzie z melasą i były wyniki, bez tego było kiepsko :( . Na haczyk pinka z białym i kuku z puszki .

Polecam zastosowac melase bezposrednio do zanety bez uzycia wody, nie rozcieczac jej.
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1518 dnia: 12.04.2015, 05:34 »
Byłem wczoraj nad wodą tradycyjne z batem wynik kiepski 2 karpiki 33 cm i 34, 1 okoń 25 i 20 płoteczek jak palec :thumbdown:
Krzysztof

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1519 dnia: 12.04.2015, 07:01 »
Gratulacje dla tych wszystkich, co wrócili z  :narybki:  :bravo:
ps. ViS zapytam tak z ciekawości, filmik nakręcić pomogła sąsiadka 
I takich "sąsiadek" nad woda :)
  ;)
Robert

Offline wojtek_10101

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1520 dnia: 12.04.2015, 07:25 »

Graty dla łowców - dfq, ładnie pozamiatałeś...
Maniek, piękne jeziorko i niezły wynik! Może warto zarzucić zestaw z martwą rybka jak szczupłe ta podchodzą?
Linów akurat się nie spodziewałem. Szczególnie cieszy mnie, to że inni linów nie połapali. A wędkarzy było mnóstwo. Pierwszy raz widziałem jak facet holował jesiotra ok 80cm - wyskakiwał z wody kilka razy skubany :)

Offline Merkusz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #1521 dnia: 12.04.2015, 07:25 »
Dziś wróciłem z rybek . Efekty byly ale do 40cm max jakieś leszczyki i krąpiki i plocie ale powyżej 20cm każda . Od 21.40 do 7.35 zero brań w nocy zimno jak cholera a ja jeszcze kurtki zapomniałem dobrze że miałem śpiwór . Zanęta traper 2.5kg leszcz do tego użyłem wody z melasą do rozrobienia + makaron w kurkumie gotowany + kukurydza z puszki + groch zwykły i groch w przyprawie piernikowej . Co ciekawe koszyczek maczałem w wodzie z melasą i były wyniki, bez tego było kiepsko :( . Na haczyk pinka z białym i kuku z puszki .

Polecam zastosowac melase bezposrednio do zanety bez uzycia wody, nie rozcieczac jej.

Ale to ciężko jest/będzie rozrobić w zanęcie bo to gęste jest a jak jest niższa temperatura powietrza to jeszcze gorzej :(

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1522 dnia: 12.04.2015, 07:26 »
Panowie gratuluje pieknych rybek
Maciek

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #1523 dnia: 12.04.2015, 08:23 »

Graty dla łowców - dfq, ładnie pozamiatałeś...
Linów akurat się nie spodziewałem. Szczególnie cieszy mnie, to że inni linów nie połapali. A wędkarzy było mnóstwo. Pierwszy raz widziałem jak facet holował jesiotra ok 80cm - wyskakiwał z wody kilka razy skubany :)
     ja Lucjan bardzo chętnie bym zapodał martwą rybkę, ale jest zakaz połowu szczupaka na tym akwenie akurat ma okres ochronny ;)

Offline Karolo

• Ekspert
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1524 dnia: 12.04.2015, 09:02 »
No i ja wczoraj zaliczyłem mały wypad na PZW.. Nastawiałem się głownie na płoć i leszcza. NA ryby wybrałem się o godzinie 16. Wybrałem sobie dobrze nasłonecznione miejsce i całkowicie osłonięte od wiatru ^^ Pogoda była idealna. Łowiłem na koszyk i wagglera. Jednak po 3 godzinach miałem się już zwijać i wrócić do domu o kiju.. Dosłownie zero brań :(
Postanowiłem zrobić ostatni rzut odległosciówką i się zwijać. I tu niespodzianka. Brania się zaczęły dopiero o 19.30 i trwały tak długo aż przestałem widzieć spławik gdyż zrobiło się zbyt ciemno heh.. Żałuje, że nie miałem świetlika bo takiego płociowego eldorado nie miałem od dawna :/ Co ciekawe tylko i wyłącznie kukurydza się sprawdziłą :o Zdjęć nie robiłem bo czasu nie było heh ;)

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #1525 dnia: 12.04.2015, 09:02 »

Ale to ciężko jest/będzie rozrobić w zanęcie bo to gęste jest a jak jest niższa temperatura powietrza to jeszcze gorzej :(

nie jest ciezko, dobrze mieszasz , rozcierasz w rekach i bedzie ok , zawsze mozesz zrobic przed wyjazdem na ryby w domu jesli ci to ulatwi sprawe
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline Skand

• Ekspert
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1526 dnia: 12.04.2015, 09:24 »
Wczorajszy wypad na stawik w Lesnicy zakończył się pełną klapą, z gruntu zero brań, na spławik parę plotek.
Janusz

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #1527 dnia: 12.04.2015, 09:46 »
Bylem dzisiaj  na rybkach i ja :) 4 godziny ale za to był wynik:) Bylem drugi raz za karpiem ostatnio w środę nic nie złapałem na zestaw karpiowy a i na lini pickera sie nic nie działo dzisiaj pełen spontan spakowałem się w 15 minut i wpadł karp ;) 4,5 może nie olbrzym ale pierwszy złapany na zestaw typowo karpiowy i z nastawieniem na niego a nie jako przyłów na feedera. I co najważniejsze na kulki własnej produkcji :) [...]

Vis wazne ze jest postęp. Dzis powinno byc jeszcze lepiej :)
Ale fajną masz koszulkę - skąd takie macie ? Tez taką chcę ;)
Znów jestem

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #1528 dnia: 12.04.2015, 09:50 »
Bylem dzisiaj  na rybkach i ja :) 4 godziny ale za to był wynik:) Bylem drugi raz za karpiem ostatnio w środę nic nie złapałem na zestaw karpiowy a i na lini pickera sie nic nie działo dzisiaj pełen spontan spakowałem się w 15 minut i wpadł karp ;) 4,5 może nie olbrzym ale pierwszy złapany na zestaw typowo karpiowy i z nastawieniem na niego a nie jako przyłów na feedera. I co najważniejsze na kulki własnej produkcji :) [...]

Vis wazne ze jest postęp. Dzis powinno byc jeszcze lepiej :)
Ale fajną masz koszulkę - skąd takie macie ? Tez taką chcę ;)
Oj nie czytamy forum :-[
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=464.msg7798;topicseen#msg7798
Robert

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #1529 dnia: 12.04.2015, 09:50 »
tyle tego jest ;D
super, dzieki :)
Znów jestem