Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1768106 razy)

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #390 dnia: 25.02.2015, 21:27 »
Wielkie dzięki!
Kto wie, wszystko możliwe! Od 5 lat nie brałem urlopów i za każdym razem sobie powtarzam, że tego roku wezmę. W zeszłym roku też musiałem tylko na papierze rozpisać. Ale w końcu może się uda uwolnić od pracy i gdzieś wyruszyć. Nie ma to jak mieć dobrego przewodnika, który pokaże co i jak. Samemu to pewnie można się niepotrzebnie zniechęcić.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #391 dnia: 25.02.2015, 21:27 »
Opcjonalnie! ;)
Arek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #392 dnia: 25.02.2015, 21:30 »
Wielkie dzięki!
Kto wie, wszystko możliwe! Od 5 lat nie brałem urlopów i za każdym razem sobie powtarzam, że tego roku wezmę. W zeszłym roku też musiałem tylko na papierze rozpisać. Ale w końcu może się uda uwolnić od pracy i gdzieś wyruszyć. Nie ma to jak mieć dobrego przewodnika, który pokaże co i jak. Samemu to pewnie można się niepotrzebnie zniechęcić.
Tak jak piszesz! Ale jeśli wszyscy bogowie dadzą zezwolenie ;) to o ubogości Polskich wód porozmawiamy opcjonalnie lub moje image na forum podupadnie!! ::)
Arek

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #393 dnia: 25.02.2015, 21:31 »

No i wczoraj mój towarzysz miał 2x płoć 38cm.

To już naprawdę coś pięknego.
Można całe życie łowić i takich nie złowić. Jednak na tej Odrze jest ryba ładna. Muszę się kiedyś przemóc i spróbować łowienia na rzece.

Mateo, te większe płocie tylko porą zimową, dlatego jeszcze w tym tygodniu jeszcze jeden wieczorek muszę spędzić na barierkach, potem te okazy rozejdą się na tarliska i są raczej nie do trafienia.. ale za to później czas na poszukiwania KRÓLOWEJ brzany :beg: to jest coś pięknego ;)

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #394 dnia: 25.02.2015, 21:45 »
No to przypilnuj koniecznie!
Duża płoć to moja ulubienica. Wstaw jakieś zdjęcie koniecznie, jak uda Ci się jakąś wielką namierzyć!
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #395 dnia: 25.02.2015, 21:50 »
 Ok :) będę teraz zabierał ze sobą SZMARTFONA, niestety nie mam aparatu, ale SZMARTFON ma :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #396 dnia: 25.02.2015, 22:34 »
Graty Arek i Dżamukka, widzę, że Odra znowu obdarza!

Ja dzisiaj uderzyłem na swój kanał, znaim zamkną go od 15  marca. Celem był okoń. W sumie udało mi się połowic, ale od 12tej rozbolała mnie głowa i szlag mnie trafiał. Nie wim, chyba ciśnienie takie straszne... Pierwszy raz tak miałem, że nic mi się nie chciało. Nie wiem co mnie podkusiło aby łowić z siatką, na koniec, podczas wypuszczania ryb wpadłem do wody i złamałem 5 segment tyczki :D Niech żyje zgrabność... :)

Wyni - dwa garbusy około 35 cm cztery w przedziale 25-30 cm, dwa leszczyki 30 cm i kilka płotek. Bonusem był szczupaczek 35 cm. Mial w pysku 6 małych płotek (około 4-5 cm) - wszystkie świeże ale już sztywne. Wypluł mi 3 do podbieraka i miałem przynetę na okonia jak znalazł! :)

Lucjan

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #397 dnia: 25.02.2015, 22:38 »
Piękny garbus Luk! Wart Kąpieli ale nie wędki! :( :(! Przykra sprawa! Czasem jak by wszystko przeciw nam było!
Arek

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #398 dnia: 25.02.2015, 22:40 »
Wynik jakby nie było bardzo dobry. Garbusy na medal!

Jednak nasze samopoczucie i sam przebieg sesji mają decydujące znaczenie. Czasem złowimy dużo ryb, ale jakoś źle nam się siedzi i nie wypoczywamy jak należy. Innym razem nie złowimy żadnej ryby, ale czujemy się i wypoczywamy elegancko.
To pech, bo dopiero co topa naprawiłeś!
Pozdrawiam
Mateusz

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #399 dnia: 25.02.2015, 22:45 »
Przykra sprawa.
Dzisiaj taki chory dzień i u nas. Ja do południa cztery kawy i zero poprawy. Żona mówiła,że dzisiaj mnóstwo ludzi narzekało na samopoczucie(pracuje w sklepie). Ja uciekłem z pracy wcześniej,bo nie miałem siły szurać nogami. Zajechałem w drodze na kwaterę nad wodę,żeby zobaczyć jak wygląda sprawa z lodem,a właściwie z jego brakiem i jest dobrze,bo już są miejsca na łapanie. W poniedziałek jak będzie pogoda to pierwsze testy nowych odległosciówek.
Gratki za pasiaki.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #400 dnia: 25.02.2015, 22:46 »
Lucjan gratuluje piękne garbusy !
Maciek

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #401 dnia: 25.02.2015, 22:52 »
 Lucjan no śliczne garbuski :thumbup:

No pechowo z tą tyczką, ale to się zdarza, tylko sie nie pochoruj :(

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #402 dnia: 28.02.2015, 18:04 »
Zlowine medalowe garbusy maja podwojne szczescie,po pierwsze to ze zyja w UK,a po drugie ze trafily na Luka,bo w 90% w przypadku zlowienia na Polskich wodach wiadomo co by sie z nimi stalo.

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #403 dnia: 28.02.2015, 18:37 »
Dzisiaj kolejny wypad nad urokliwa rzeczke Sleza,tym razem postanowilem oblowic odcinek w parku niedaleko domu(ok.1km).Sesja krotka od godz.13:30 do 17.Po rozlozeniu sprzetu zanecilem jak zwykle kilkoma strzalami robakow z procy 10m od stanowiska,wygruntowalem na styk z dnem i zaczalem lowic wypuszczanka,co kazde wypuszczenie zestawu zucalem do wody kilka robakow.Brania nastepowaly od samego poczatku,zlowilem kilka kleni 18-23cm,jedna gruba ploc 21cm,oraz jazia 24cm.Postanowilem zanecic kukurydza z procy,i podczas pierwszego przepuszczenia zestawu nastapilo piekne branie,forsowny szybki hol,podczas ktorego kilka robakow lecialo do wody i klen 26cm laduje.Nastepne przepuszczenia i na 25 m nastepne dwa klenie 28,29cm na kuku.Po holu tych wiekszych sztuk,po mimo donecania podczas holowania brania ucichaly na pare minut.Jeszcze kilka mieszkow konopi  poszlo do wody,ale brania slably i pod koniec wedkowania ustaly calkowicie.

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #404 dnia: 28.02.2015, 18:46 »
A ja nawet rybiego ogona nie powąchałem ;)
W sumie nie dziwota, trzeci dzień bez lodu i zero słońca, woda zimna ( na głebokości 2m - 5 stopni)
Bat, spławik 0,3g , oszczędne nęcenie ziemią z dodatkiem czarnego secretu , konopii i kolendry, troszkę pinki - na nią też łowiłem
Na drugim zdjęciu zalane trzcinowisko - głębokość 1,8m . Na drugim ostra skarpa i spad - łowiłem na 5m ale na spadzie, dwa metry dalej bata by mi zabrakło bo jest 7
Ryba siedzi jeszcze na głębinie, miałem tylko dwa lekkie przynurzenia spławika i nic nie złowiłem
Ale trzeba trenować !!!
Pozdrawiam - Gienek