Witam. W poniedziałek byłem na rybkach na łowisku komercyjnym w Bąkowie na trasie Katowice Wisła, mogę powiedzieć, że metoda okazała się rewelacyjna, jako iż jestem początkującym wędkarzem łowie dopiero drugi rok i pierwszy na metodę. Mój sprzęt wyglądał następująco: Prologic C1 3,6 3lbs oraz kołowrotek Okuma power liner 860, żyłka główna 0,30 prologic, haczyki gotowe ESP 8, drugi kij: Mistrall stratus (feeder) 3,6 100g i kołowrotek mistrall carp max, żyłka 0,30 korda, haczyki DRENNAN Pushstop Method Feeder 8. W ciągu 9 godzin złowiłem 19 karpi w przedziale od 1,5 do 7,7kg , ludzie co siedzieli obok mnie i łowili na zwykłe koszyczki i białe robaki czy kukurydze byli w szoku. Jako zanęta pelet Meus i konopie mielone a jako przynęta sprawdzał się pellet o smaku banana(nie wiem jaki producent bo dostałem od znajomego), pellet z Trapera halibut, robin red, jest fish tuńczyk, kukurydza miód cukk. Pierwszy raz łowiłem na haki bezzadziorowe drennana moja opinia całkiem dobre jak na pierwszy raz może 2 spinki miałem ale myślałem,że będzie gorzej, no i na kij mistrala który nie jest jakąś górną półką dałem rady wycholować karpia 7,7 kg. Do prologica w najbliższym czasie pójdą koszyki ESP 56g. Mogę powiedzieć,że nie był to jakiś pojedyńczy epizod bo dziś też bylem i miałem 16 karpi i jednego jesiotra, jako przynęty dodatkowo stosowałem pop up Warmuz Baitza donald 15, oraz pop up genesis karp 10(podarunek z targów). Metoda na tym zbiorniku bardzo dobrze się sprawdza.