Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1709806 razy)

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #75 dnia: 13.01.2015, 13:50 »
Witam dzisiaj zaliczyłem drugi wypad w tym sezonie z feederkami                                                                                                                                                                                                                                            Woda PZW                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Przynęty:kukurydza,pellet,kulki-zero kontaktu z rybą                                                                                                                                                                                                                                                       Przynęty:pinki,biały-około 30 płoteczek                                                                                                                                                                                                                                                                               Wniosek:Grubsza ryba jeszcze śpi  ;D ;D
Maciek

Offline KrzysztofR

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 10
    • Naturalne leki
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 13.01.2015, 14:47 »
Ja dzisiaj tez zaliczyłem małe wędkowanie na stawie ,ale nic po za 5 cm okoniem nie złowiłem. Rybka jest w stawie i to spora karaś.lin ,płoć ,wzdręga ,karp małe ilości ,za to masa sumika karłowatego jakiś baran wpuścił ten chwast 10 lat temu. Łowiłem na czerwonego na grunt ,w sezonie wiosna lato jesień  łapie sporo karasi i płoci na groch . Tak samo na rzece kleń,leszcz,brzana tylko groch i żółty ser.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #77 dnia: 13.01.2015, 21:27 »
Gratki dla tych co byli nad wodą w ten trudny czas i zwłaszcza złowili coś!!!  :) :) :)

Dzisiaj wybrałem sie na rybki ale nie dane było mi połowić tak jak chciałem... ;) Zaspałem, stałem w korkach, zmieniałem miejscówki bo po deszczach rzeki wezbrały,remontowali most i jechałem obajazdami... Efekt - nad woda byłem o 10.45. Jak się rozłożyłem to zaczęło lać i to porządnie. Efektami specjalnymi były błyskawice. W styczniu! Okazało się, że 30 km dalej była trąba powietrzna i tornado  :D  Posliznąłęm się i 'zaliczyłem glebę' w błocku, zmarzłem jak pies i w ogóle... ;) Zawsze musi być taka sesja. I tak nie najgorsza bo miałem jedyne branie i małego klenika 20 cm sieknąłem... A więc bez blanku.  Na koniec znowu deszcz. Sielanka! ;)

Chyba sobie odpuszczę rzeki aż będzie spokojnie - bo woda skoczyła strasznie - niby lało kilka godzin tylko. Pomęczę wody stojące...

Lucjan

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #78 dnia: 13.01.2015, 21:33 »
haha Luk to nieźle poszalałeś , przygód co nie miara, deszcze,błyski i gleba na koniec :) hehe
Krzysztof

Offline Karolo

• Ekspert
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #79 dnia: 13.01.2015, 21:35 »
Heh.. masakra co się dzieje z klimatem.. normalnie nieporozumienie :o na drzewach już są pąki.. gęsi nie odleciały na zimę.. mamy błyskawice, burze, tornada.. dzisiaj nawet u mnie byl cieply wiatr ^^ i prawie 10 stopni..

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #80 dnia: 13.01.2015, 22:25 »
A ja się dziś zastanawiałem kiedy coś nowego obejrzę na Twoim kanale na YT  ;D A tu taka lipa. Współczuję nieudanej sesji. Może to takie mało dojrzałe co napiszę, ale chciałbym zobaczyć tą glebę - takie sytuacje zawsze są śmieszne jak się patrzy z boku   8)

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #81 dnia: 13.01.2015, 23:17 »
i tak bywa Luk,ja tam czekam az przyjdzie przesylka.tzn wedki dla dzieci takie na magnez i bede z dzieciakami lapal ;D ;D ;D

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #82 dnia: 14.01.2015, 06:48 »
 Luk procz wczorajszej sesji zapewne ma jakis filmik w zanadrzu do opublikowania  :P
Krzysztof

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #83 dnia: 14.01.2015, 08:08 »
Luk procz wczorajszej sesji zapewne ma jakis filmik w zanadrzu do opublikowania  :P
Fajnie by było

Offline michał1995

• Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #84 dnia: 16.01.2015, 20:10 »
Po ostatnich opadach deszczu górskie rzeczki były niedostępne przez tydzień,może i lepiej,dziś nad wodą zagościłem wraz z kolegą próbując oczywiście przechytrzyć kropki ;) Woda była podniesiona i lekko przycięta co dawało nadzieje na fajne wyniki...Do godziny 13 nic bardziej mylnego ryby praktycznie w ogólne nie reagowały.U mnie i u kolegi brania dopiero pojawiły się właśnie po godzinie 13-14 agresywne strzały!Być może powodem była zmiana kierunku wiatru,oczywiście do końca pewny nie jestem to tylko luźnie przypuszczenie tak czy owak coś musiało się zmienić.Ryb padło bardzo dużo szkoda tylko,że w 95 % były to ryby do 25 cm od godziny 14 z jednego dołka potrafiło wyjechać 5-7 ryb jak latem szok ??? Kolega złowił rybę dnia równo 40 cm,natomiast ja dziś zaliczam jedną spinkę najprawdopodobniej tej samej 40-stki co ostatnio i zaliczam  "walkę" mianowicie pod sam wieczór,gdy już robiło się ciemno i obławiałem ostatnią miejscówkę było tak... Idę w górę rzeczki co chwile wyjmuje jakiegoś króciaka nagle cisza jeden dołek nic drugi dołek nic,dziwne pomyślałem ale idę dalej ooo fajna rynna pierwszy rzut i rybka pod 30 ;) drugi rzut prowadzę i widzę jak ryba minimum 45+ idzie za wobkiem i dosłownie,przy samym kiju gdy zostaje mi 70 cm żyłki do szczytówki ryba "gasi" pracę wobka kwituje to braniem potężny odjazd i pstryk rybka odpływa z wobkiem zryw był tak szybki,że hamulec nawet nie zareagował z resztą nie mógł bym mu pozwolić na jakikolwiek odjazd (W wodzie nie brakowały patyków a przede wszystkim korzeni wobek jest na kotwiczkach bezzadziorowcyh ryba pewnie już się go pozbyła ) no cóż od tamtego roku wisi jakieś fatum wszystko co ma 40 cm + wypina mi się eh...
Trzeba walczyć dalej,aaa zapomniał bym moja największa rybka miała 36 cm,a ogólnie trafiłem 4 wymiarki + około 20 krótkich

Rzeczka X ciągle w akcji,mam nadzieje że w środę za atakuje ją znowu a w poniedziałek może feederki i klenie na Odrze ?
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
« Odpowiedź #85 dnia: 16.01.2015, 20:27 »
Michał lubisz zielona wode na kropki .?
Maciek

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #86 dnia: 16.01.2015, 20:43 »
Gratuluje wypadu i zazdroszczę jak nie wiem co.

Offline michał1995

• Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #87 dnia: 16.01.2015, 20:52 »
Tu nie ma czego zazdrościć  ;)
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #88 dnia: 16.01.2015, 21:41 »
Michał gratulacje ;) fajnie popatrzeć na fotki takich ryb ;)
Pozdrawiam
Jacek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #89 dnia: 16.01.2015, 21:42 »
No nie mów Michał - jest copozazdrościć...;)  Piękne ryby jakby nie było, szkoda tego okazu trochę - ale tak to już jest!

Ja dzisiaj wybrałem sie na Old Lake na sandacza - lało ostatnio i rzeki wezbrane sa tak, że nie ma co zawracać sobie nimi głowy. Wszystko miałem gotowe - ale na miejscu okazało się, że nie maja mrożonych płotek.  Bardzo frustrujące - bo nie ma sensu łowić sandacza na martwe morskie ryby, mętnooki ich nie lubi.  Pojechałem nawet do innego sklepu - ale też nie mieli. Tak więc zmiana planu - i z tym co miałem ruszyłem na Bonds Lake. Kupiłem białe - i do boju.

Bylo strasznie zimno - mimo, że tak  nie wyglądało. Około 2-3 stopni zaledwie (ale zander by żerował...)

Łowiłem wagglerem i pickerem z zestawem z ciężarkiem - używając pelletowych torebek. Na feederze było cichutko- uzywałem kulki pop up jako przyneęy - nie miałem żadnych wskazań. Na spławiku było za to lepiej. Zaczęło sie po godzinie od płoci 20+ cm, nastepnej, wzdręgi... Ale później weszły okonie 15 cm i zdominowały łowisko. Na feederze zmieniłem po kilku godzinach kulke na trzy martwe białe - i pół godziny później fajny karpik z 4 kilo wylądował w podbieraku. Jak sie okazało jedyny.
Do końca brania były już tylko na spławiku. Pod koniec sesji znowu weszła płoć i kilka udało się wyjąć, ale bez szału. Złowiłem tez większego okonia - i to by było na tyle.
Było zimno i kaczki dawały sie we znaki,. Nie mogłem nęcić kilku miejsc bo zaraz tam sie pojawiały - czuły respekt tylko przed spławikiem i wędką, którą trzeba było energicznie machać. Tyczkaq sprawiłaby sie o wiele bardziej.
Będzie lepiej, trzeba być optymistą... ;)

Białe robaki w kurkumie. Mój zimowy niezbędnik spławikowca...

Ryba dnia...

Największy z okoni złowionych kiedykolwiek  na tym łowisku...
Lucjan