Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1805105 razy)

elvis77

• Gość
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #870 dnia: 19.03.2015, 23:03 »
Jak nie masz doświadczenia to uważaj,bo melasa klei.  I może Ci mix nie pracować jak coś  źle zrobisz. Melasa jest najczęściej stosowana na leszcza.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #871 dnia: 20.03.2015, 05:54 »
Dokladnie, melasa klei dość mocno i do mixu nie polecalbym tego w dużych ilościach. Daj malo i zrób test jak pracuje mix
Krzysztof

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #872 dnia: 20.03.2015, 07:47 »
Dodać można. Oczywiście nie za dużo, po wymieszaniu ilości około 20 ml z wodą do zrobienia 1-1.5 litra zanęty powinno być OK.
Lucjan

Offline Hein

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #873 dnia: 20.03.2015, 07:57 »
Ok dzięki chłopaki za odpowiedz ,właśnie widziałem Luk na filmie na Lina jak dodajesz melasy, potestuję jak się u mnie sprawdzi .Piję kawkę i lecę na ryby ,na dzisiaj wybrałem płytką część zbiornika ,trochę niewygodną ale cały dzień od świtu do wieczora świeci tam słońce i mam nadzieję ,że wkońcu coś fajnego złapię . Dziś tylko metoda zobaczymy czy da wynik ,głebokość od 0,5m do 1,5 jeden zestaw płycej drugi głębiej 8) i będę czekał :)
Krzychu

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #874 dnia: 20.03.2015, 08:10 »
Plan idealny :)  Połamania!
Lucjan

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #875 dnia: 20.03.2015, 09:13 »
Wczoraj drugi raz "zaliczyłem" 3 godzinki nad pobliską zaporówką (mam 2 km), lecz już w innym, niż ulubionym miejscu.
Przed dwoma dniami złowiłem kilka jak dla mnie ładnych płotek i największą widział przechodzący z psem koleś. Już poszła fama, że nałowiłem płoci w przedziale 20-30cm i to 18szt, kurde plota może narobić zamieszania. Na mojej skromnej miejscówce, na której starcza dla mnie miejsca, jak się porozkładam, stało 3 kolesi i każdy postawił po dwa kije z gruntu jak na rzekę. Na grubo, szczytówy wysoko i te dzwonki, po co to komu, zawsze się dziwię, oczywiście chodzi mi o te montowane na stało, nad łowiskiem potem "hosanna" na całego idzie. Kuzyn mi mówił, że przyjechali kilkanaście minut przede mną, zwinęli się po 2 godzinach bez ryby.
Wczoraj na moim pickerku 4 brania strasznie chimeryczne (zacięte za późno) i jak już zwijałem się, dosłownie jedna wędka była już zwinięta, ta poniższa płotka uratowała honor i nie zblankowałem, słaby wypadzik, ale dziś mam wolny dzionek (idę na nockę), więc od 11 do 18 go fishing ;).

Offline psontour7

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
  • Zapalony Feederowiec
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #876 dnia: 20.03.2015, 09:21 »
Panowie,czy jest sens dodawac do koszyka teraz pellety? Bede lowil zestawem helikopterowym z bialymi na haku z nastawieniem na leszcza.
Kuba

Offline ViS

• Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #877 dnia: 20.03.2015, 11:07 »
Jeśli ryba już dość dobrze zaczyna u ciebie żerować to mozesz dac pellet aby ja przytrzymac w lowisku... Polecam dodanie peletu 2 lub 3mm ale raczej nie dodawaj  peletow halibutowych itp,sa zbyt tluste i sycace mozesz sobie zaszkodzic tylko. Skup sie raczej na peletach typu feed, carp. 
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline tomkol44

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #878 dnia: 20.03.2015, 13:22 »
Witam i gratuluję wspaniałych wyników, rybka coraz piękniej współpracuje.

Ja wybrałem się wczoraj na Stawik Naszego koła, przyjechałem na łowisko około 8:30 i spotkałem Naszego forumowego kolegę Tomasza ( bardzo miłe przypadkowe spotkanie). Łowiliśmy na methodę . Ja na przynetę stosowałem pellety 8 i 10 mm ( na mniejsze nie było wejść) kryl,krab i kulki wątrobowe 8mm. Pobawiliśmy się syto Tomasz o ile pamiętam 18 karpików, ja zostałem jeszcze 2 godziny dłużej i zakończyłem na 28 sztukach karpików. Do podajnika 50/50 special-G BT i micro rising Lorpio plus olej halibutowy.

Pozdrawiam
Dociągnąłeś do 28 sztuk? Gratuluje. Miło było polecam się na przyszłość . do zobaczenia w niedzielę.

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #879 dnia: 20.03.2015, 13:52 »
No i ładnie się robi na meteo ( przynajmniej dla Wrocławia ) 
Nie zmokniemy raczej a i te 10 stopni nawet napawa optymizmem ...

Czy przy takim spadku ciśnienia nastawiacie się na karpie ? Ja chyba ustawie się bardziej pod płocie żeby mieć jakiekolwiek szanse połowić.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #880 dnia: 20.03.2015, 13:58 »
Ja też uważam, że meteo.pl jest teraz nr 1. W tamtym roku w te dni co byłem na rybach (dokładnie 23 razy) mieli trafność prognozy około 90%.
Mam nadzieję, że jutro będzie podobnie (jutrzejszy wyjazd śnił mi się już w dwie noce, we śnie były porażki - mam nadzieję, że w realu będzie inaczej ;) )
;)

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #881 dnia: 20.03.2015, 19:01 »
Dzisiejszy wypad na ryby niezbyt ciekawy , łowiłem około 3h i złowiłem 7 płotek max. do 20cm , brania bardzo delikatne i chimeryczne. Rano dosyć mocno przymroziło , chodź jak dotarłem nad wodę pogoda była całkiem przyzwoita. Temp. powietrza do 11st  bez wietrznie , porównałem temp.wody z poniedziałkowym wynikiem i w przeciągu 5 dni , nic się nie zmieniło nadal 7st. oprócz mnie nad woda byli jeszcze spławikowcy ale oni nawet nie mieli brań. Jeszcze na sam koniec wędkowania pękła mi żyłka i straciłem cały zestaw :'( , nie ma co się poddawać , w niedziele zawody spławikowe a w tygodniu kolejne wypady z feederem
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline KrzysztofR

• Reputacja: 10
    • Naturalne leki
« Odpowiedź #882 dnia: 20.03.2015, 19:18 »
Dzisiejszy wynik 4 karpie 3 amury co raz lepiej

Offline KrzysztofR

• Reputacja: 10
    • Naturalne leki
« Odpowiedź #883 dnia: 20.03.2015, 19:20 »
Amur na kukurydze i bialego sie skusil

Offline Hein

• Reputacja: 18
« Odpowiedź #884 dnia: 20.03.2015, 19:20 »
Pięknie ja ani puknięcia nie miałem dzisiaj ,gratulacje :) ,Krzysztof komercja??
Krzychu