Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1634829 razy)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #5025 dnia: 15.09.2015, 15:44 »
Brawo Maciej , przy tej pogodzie to i tak sukces . Leszcze nie brały bo pewnie są już pewnie wyżarte  :thumbdown: :'(

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5026 dnia: 15.09.2015, 15:46 »
Czarny scenariusz jednak możliwy JĘDRZEJ...nawet dzisiaj, w tygodniu w połowie września siedziało dwóch dziadków z gruntówkami ??? narzekali strasznie na brak brań...

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #5027 dnia: 15.09.2015, 15:49 »
Czarny scenariusz jednak możliwy JĘDRZEJ...nawet dzisiaj, w tygodniu w połowie września siedziało dwóch dziadków z gruntówkami ??? narzekali strasznie na brak brań...

No właśnie. Z drugiej strony to muzyka dla moich uszu , może ryba tam stanie okoniem i wielu się zniechęci ?

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5028 dnia: 15.09.2015, 21:32 »
ja też dzisiaj chyba po południu wyjdę pospinningować, na miejscowy zalew kielecki. Akurat żona idzie na wywiadówkę do dzieci, pasuję mi to.

Przepraszam, że samego siebie zacytowałem, ale raczej jestem człowiekiem słownym, więc tak jak napisałem, tak też zrobiłem.

Witam wszystkim
A więc wybrałem się na ryby, a że jestem nie mobilny, postanowiłem nad zalew kielecki wybrać się na piechotę. 40 minut marszu i jestem nad wodą. Późno, bo późno, było już dobrze po 16. Zostało mi 2,5 h łowienia, bo wcześniej się robi już ciemno. Zacząłem od przynęty, tak jak widać na zdjęciu - wirujący ogonek - tak to się chyba nazywa, 6g.

Kilka rzutów, złowił się okonek. Przynęta działa, nie jest źle. Ryba nie za wielka ale cieszy.

50m dalej kolejny wziął. Mówię, muszę się sprężać, bo mało czasu, odjąć tamę i tarlisko, gdzie łowić nie wolno, zostało mi kilometr do przejścia wokół łowiska.

Nawet taki najmniejszy okonek, trochę większy od przynęty, skusił się na wirujący ogonek.

I takiego szczupaka udało mi się złowić. Mówię, aż wstyd było robić zdjęcie, bo na obkoło zalewu jest zrobiona ścieżka rowerowa, do biegania. Dużo ludzi tutaj biega i jeździ na rowerze, trochę za dużo jak dla mnie tutaj ludzi. Ale cóż. Szybkie zdjęcie i wrzucam do wody, żeby się nie śmieli.

Założyłem większą przynętę jak na zdjęciu poniżej, tym razem 15g. MANYFIK Myślę, sobie, że jak na tamtą brało niewielkie rybki, to może na tą uderzy coś większego.

Pochodziłem z 300m z tą przynętą. Pospinningowałem, ładnie pracuje, daleko leci, ale nawet stuknięcia nie było. Ale cóż, mówię, że wracam do tamtej malutkiej, 6g. Przynajmniej tam coś było, nie duże okonki ale coś było. Przeszedłem na drugą stronę, ominąłem tarlisko, gdzie łowić nie wolno. Parę rzutów i nic, za dużo krzaków, poszedłem więc trochę dalej. Kilka rzutów, siedzi! Nareszcie coś fajnego, bo już czuć na wędcę. Ludzie biegają, ale stanęli i się przyglądają. Mówię "chociaż tyle, że obciachu nie będzie. Muszę ją tylko wyholować". Ryba nie za wielka, ale chociaż wstydu sobie nie zrobiłem :D

52 cm szczupak. Uderzył na wirujący ogonek 6g. Tylko inny kolor.

Jeszcze zdjęcie z moim sprzętem i zawijam się do domu.

Bo już ciemno i nie ma sensu łowić, a nawet nie wolno.

Tak właśnie wygląda zalew kielecki po 19 wieczór, na tym łowisku wolno łowić godzinę po zmierzchu oraz godzinę przed świtem. Z przodu tam gdzie te bloki, nasz kolega internetowy Łukasz GrybaRyba ma sklep wędkarski. Na tym łowisku złowił swojego rekordowego karpia. Oczywiście wody ogólnodostępne. Opiekunem tego zalewu jest moje koło ISKRA. Zobaczcie sami. Latarnie, ławeczki, chodniczki, nie mój klimat. Wiele osób przeszło tędy podczas mojego łowienia.

Pozdrawiam.

PS. Przepraszam, że tak krótko, ale nie miałem czasu na zdjęcia :)
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline pawciobra

• Ekspert
  • Reputacja: 58
    • Rybomaniacy
« Odpowiedź #5029 dnia: 15.09.2015, 21:51 »
Dzisiaj znów wyskoczyłem sobie pomachać kijaszkiem. Później niż wczoraj, bo nad wodą byłem jakoś koło 14 i do 15.30 udało się złowić jednego z 6 z przodu i jednego malucha oraz jedna spinka. Dzisiaj pogoda całkiem inna niż wczoraj, dlatego być może i zębacze nie były tak aktywne jak wczoraj ;D
Paweł, koło nr 10 Braniewo
Rybomaniacy.pl

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #5030 dnia: 15.09.2015, 22:07 »
Ładne fotki i rybki :bravo:
Robert

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #5031 dnia: 15.09.2015, 22:10 »
Żadna rewelacja nad wodą na zalewie nowomiejskim. Dzisiaj na spławik na jedna wędkę 10 podleszczaków w przedziale 20-30cm. Siedzialem nad woda od 10 do 17 z nadzieją na coś większego. Lipa

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #5032 dnia: 15.09.2015, 22:11 »
Jakieś ciężkie dni nastały.
Ale jeszcze wieksze gratulacje dla tych ktorzy połowili.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline jaasieek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Feeder Fans
« Odpowiedź #5033 dnia: 15.09.2015, 22:14 »
Zamienić się nie zamienię 8) ale na nast. sezon dam mu moją matchówkę.

Ahh, jeśli chodzi o tamten dzień, to połowiliśmy najlepiej na łowisku, a młody ze swoim Kaprem to już był hitem ;D
Wędkarze podchodzili i się pytali jak to robimy. W drodze powrotnej Bartek był taki dumny, że zasnął z uśmiechem na twarzy.
Również byłem poraz pierwszy na tym łowisku w niedzielę. Rzadko wybieram się na zbiorniki komercyjne ale byłem mile zaskoczony samym miejscem. Ładne zadbane łowisko tylko szum autostrady troszkę przeszkadza. Nie potrafię się jeszcze odnaleźć gdy wędkarz siedzi jeden obok drugiego. Udało mi się złapać karasia złotego na pikantną kiełbasę, 2 x srebne karasie na expandera truskawkowegoi i złotą rybkę na dumbelsa annasowego. Ogolnie moim zdaniem ryba słabo żerowała. Na sam koniec połapałem parę małych płoteczek na pinki. Znajomemu z którym byłem udało się złapać wcześnie rano jesiotra 3.9 kg na pęczek czerwonych.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5034 dnia: 15.09.2015, 22:15 »
Miło jest oglądać relacje i zdjęcia z wypraw kolegów, gdy się jest w pracy. :)
Zbyszek

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #5035 dnia: 15.09.2015, 22:19 »
Jakieś ciężkie dni nastały.
Ale jeszcze wieksze gratulacje dla tych ktorzy połowili.

Dzisiaj sie wiatr trochę zmienił  może dlatego te podleszczaki się ruszyły. Jednak zaznaczam że od 8 wrzesnia codziennie byłem nad wodą i sypałem peluchą ale łapałem na kukurydzę. Na peluchę brań nie było. Może ktoś na forum mi to wytłumaczyć

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5036 dnia: 15.09.2015, 22:51 »
Gratuluję wszystkim ;-) czekam niecierpliwie na weekend żeby w końcu wyskoczyć na rybki ;-)

Wysłane z Nexus 5

Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline RubikS

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
    • fb.com/rubiksfishing
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5037 dnia: 15.09.2015, 22:59 »

Kolejny raz wziąłem nad wodę żeby potestować kijek od DAMa... ale już wiem, że więcej ze mną nie pojedzie. Badziew totalny, wcina 2-3 ryby na 10 brań >:O Taka nowość niby na ten sezon, a jak dla mnie to do niczego się on nie nadaje...
fb.com/rubiksfishing

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5038 dnia: 16.09.2015, 11:09 »
Miło jest oglądać relacje i zdjęcia z wypraw kolegów, gdy się jest w pracy. :)
To dobrze z Tobą na lekcjach mają jak Ty się obijasz zamiast uczyć:P

Brawo za szczupaki Panowie :bravo:
Gratuluję wszystkim co połowili
Mariusz
Fishing Fighters Team

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #5039 dnia: 16.09.2015, 11:15 »
Zbysio pewnie uczy,ale wędkarstwa i zasad zachowania nad wodą. Jako spec od żywienia ma pewnie super przepisy na lina w śmietanie.