Autor Wątek: Echosonda bezprzewodowa - czy warto?  (Przeczytany 32309 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Echosonda bezprzewodowa - czy warto?
« Odpowiedź #15 dnia: 04.01.2015, 20:50 »
wiadomo sa plusy i minusy, za tą kase to lepiej coś konkretniejszego poszukać i dolozyc pare zlotych
Krzysztof

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 12.04.2023, 09:41 »
Panowie prośba do Was o jakieś "świeże" opinie co do Deepera.
Chce w tym roku pojeździć po różnych zbiornikach i myślę by zaopatrzyć się w taką echosondę, by nie marnować czasu na gruntowaniu łowiska wędką. (rodzaj dna, roślinność itp.)
Zależy mi głównie na dobrym pokazywaniu dna. Kogo bym się nie pytał to mówią deeper.
Może ktoś coś napisze albo poda jakiś link.
Też może jakiś link do dobrej nauki jak odczytywać obraz.
W necie jest tego mnóstwo ale prośbę kieruje do kolegów z forum by zaoszczędzić czas.

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 12.04.2023, 12:44 »
Mam Deepera CHIRP+, do tego czego potrzebujesz idealny. Sam używałem go na Narwii idąc wzdłuż brzegu i szukając fajnych dołków (choć to rzeka - jak kobieta - zmienną jest ;) ). W poniedziałek na Jeglu porzucałem trochę, bo kompletnie nic się nie działo, jakieś rybki się pokazały na 0.4-0,6m od powierzchni, przy dnie nic. Głębokości gdzie łowiłem 1,9-2,2 m. Temperatura 14,3 stopnia
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline Herman

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 55
« Odpowiedź #18 dnia: 12.04.2023, 13:55 »
Zdania nt przydatności Deepera są podzielone. Ja osobiście jestem za. Fajny sprzęt. Wadą Deepera jest to, że po rozpoznaniu już danego łowiska użyteczność tego przyrządu na tym łowisku jest niewielka :) Więc ktoś mógłby powiedzieć, że to zakup nieopłacalny. Deepera mocuję na uchwycie na małym przenośnym trójnogu fotograficznym. Mam też mocowanie do wędki, ale boję się zarzucać sondę mając smartfona tak przyczepionego do wędki. Deepera można te wykorzystać jako echosondę na łodzi, pontonie. Osobiście łowiłem tak z belly boat mając przyczepioną sondę na krótkiej smyczy do belly. Kij do Deepera musi być solidny.