Autor Wątek: Jak przygotować skuteczny miks do Metody?  (Przeczytany 481456 razy)

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 338
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
Odp: Jak przygotować skuteczny miks do Metody?
« Odpowiedź #1095 dnia: 26.04.2025, 10:31 »
Baitecha próbowałem z 4-5 różnych rodzajów nigdy na nie dobrze nie połowiłem, dałem sobie spokój. Dynamite i MMM może nie idealne, ale nie straszą ryb i zawsze coś się wydłubie, a jak chce się zrobić idealną pod siebie, to są doskonałą bazą do kucharzenia. Np ciemne MMM marine, czy dark słabo kleją, więc trzeba je mieszać albo z jasną, albo z innymi zanętami, by ich lepkość wzrosła, dynamite MMM ma lekką nutkę ziołową co w ciepłe wiosenne dni potrafi odpalić ryby.

Offline sihir

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #1096 dnia: 26.04.2025, 13:13 »
Baitecha próbowałem z 4-5 różnych rodzajów nigdy na nie dobrze nie połowiłem

To samo ktoś inny mógłby napisać o Sonu.
Dlatego pisałem wszystko kwestia wody nie ma jednej zanęty i przynęty na każdą wodę.
Bait Tech swego czasu, Ci którym poleciłem na dane wody, to jakoś przyznali mi rację, że był > od Sonu.
Każdą zanętę trzeba poznać, mieć o niej jakąś wiedzę.
Wtedy wiesz, żeby np, takiej Special G nie używać czystej, bo właśnie może odstraszyć ryby.

Offline and-and

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #1097 dnia: 26.04.2025, 13:43 »
Hejka,
a czy ktos probowal juz te nowe zanety do metody z Lorpio?
2 kg i cena rozsadna calkiem nowe z ciekawa nuta zapachowa.
Pozdrowienia:
Andi
"Wędkarstwo to dyscyplina w równości ludzi – bo wszyscy ludzie są równi przed rybami”.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 314
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1098 dnia: 26.04.2025, 14:11 »
Hejka,
a czy ktos probowal juz te nowe zanety do metody z Lorpio?
2 kg i cena rozsadna calkiem nowe z ciekawa nuta zapachowa.
Pozdrowienia:
Andi

Nie wiem jak nowez ale te że zdjęcia są super, moja ulubiona tania mieszanka.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #1099 dnia: 26.04.2025, 15:07 »
Dlatego pisałem wszystko kwestia wody nie ma jednej zanęty i przynęty na każdą wodę.
Bait Tech swego czasu, Ci którym poleciłem na dane wody, to jakoś przyznali mi rację, że był > od Sonu.
Wtedy wiesz, żeby np, takiej Special G nie używać czystej, bo właśnie może odstraszyć ryby.
Z jednej strony tak, z drugiej testy były na 5-6 wodach na które jeżdżę, od wód naturalnych, przez żwirowe wyrobiska, po stawy więc różne podłoża, różne kolory dna i zróżnicowany rybostan. Nie twierdzę, że to totalna lipa, natomiast zdecydowanie lepiej mieć mieszanki które łowią cały rok na danych wodach w sposób powtarzalny, aniżeli takie co odpalają tylko w specyficznych warunkach, bo te drugie poznajemy razem z wodą i są stosowane raptem kilka razy w określonych warunkach. No i właśnie baitecha wg własnego uznania nie mogę zaliczyć do mieszanki, która jest w stanie powtarzalnie łowić np. 4 wypady pod rząd na jedno łowisko. Special G akurat jest najfajniejszy od nich, aczkolwiek z zielonych i tak wolę Maros Monster G, natomiast zielone MMM w tym przypadku w mojej ocenie wypada najsłabiej. No i najważniejsze przy każdej mieszance tak jak napisałeś-mieć o niej jakąś więdzę, a w sumie ta główna wiedza to pora roku w jaką ją stosować i niby banał, a wielu tego nie potrafi, czyli jak dobrze domoczyć i przygotować mix by poprawnie pracował.

Offline sihir

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #1100 dnia: 26.04.2025, 17:55 »
@carl23

Wiesz ja nie jestem obrońcą Bait Tech - chodziło tylko o to, że nie obskoczymy wszystkich wód na jednym towarze nic wiecej ;)
Moja ulubiona seria to Dynamite F1 Sweet i Betaine Green w różnych kombinacjach łączenia lub nie ;)

A i tak próbuje różne inne z ciekawości jak np. serię, którą podał pr00 z Lorpio.
Nie przywiązuje się mocno do danych marek czy to zanęty czy sprzęt więc nie zostaje i nie będę przy "tej jednej" :D

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #1101 dnia: 26.04.2025, 18:34 »
Każdy łowi na co chce. Ja po małym wędkarskim w garażu zaczynam mieć co raz częściej wnioski takie, że do łowienia metodą 2 rodzajami pelletu i mieszanki (2 kolory ciemny jasny) i ich kombinacjami można z powodzeniem łowić cały sezon. Ale też bardziej zwracam uwagę na to jak to pracuje.

Offline TOmaSZ93

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #1102 dnia: 26.04.2025, 20:53 »
Baitecha próbowałem z 4-5 różnych rodzajów nigdy na nie dobrze nie połowiłem

To się pozegnajcie z ta firmą pisałem ze produkty zostały wycofane małe zainteresowanie wędkarzy tak mi drapieznik odpisał a szkoda :(
C&R